Close

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 70
    Zbanowany
    Miasto
    dolnośląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Averne Zobacz posta
    Nam. Jestem częścią społeczności Nikoniarzy A czy ta pełna klatka jest Ci tak bezwzględnie potrzebna do fotografowania ślubów?

Skoro pytasz publicznie, pytanie kierowane jest do wszystkich zainteresowanych tematem.
    Skoro jestes zainteresowany tematem to nie pisz, ze ktos Ci tylek zawraca, a przynajmniej nie wypowiadaj sie za kogos!

marciing-z tego co mi wiadomo to 5D ma mniej więcej podobne używalne ISO co D300 więc argument z ISO jest że tak powiem brzydko z.......... pupy
    rozwaz jeszcze aspekt katow, plastyki, no i cen szkiel 35/1.4, 135/2 na rynku wtornym.

Domyślnie

A co to jest "plastyka"? Jak to zmierzyć? Zawsze wydawało mi się, że to słowo bardzo lubiane przez użytkowników czerwonej stajni. Ale gdy pytam co oznacza, odpowiedzi nie padają.
    D700+S17-35/2.8-4+N35/1.8+N50/1.8+T28-75/2.8+pt04+sunpaki cztery

Zbanowany
    Miasto
    dolnośląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Decydować będzie moderator

Awaryjnie - dłuższym końcem 24-70. Jasność nie ta (wtedy podpinasz lampę błyskową), ale skoro awaria to musimy się spodziewać mniejszego komfortu i możliwości. Jesli jako backup nosi się drugie słabsze body (a generalnie jako backup to tak jest) to oczywistym jest, że gdy coś z podstawowego sprzetu siądzie to będziemy mieli gorzej. Ale damy radę wykonać zdjęcia.
    Generalnie ma się w pracy zestaw szkiełek i 2 body. Jeśli padnie body - jest drugie pracujące z tym samym zestawem szkieł. Jak padnie obiektyw - mamy inne ogniskowe, mamy zooma. Ja generalnie bym doradzał zawsze oprócz stałek mieć zooma pokrywającego (dublującego) zakresem te stałki.
    To co ty kombinujesz ma 2 podstawowe wady. Musisz nosić 2 komplety obiektywów, co wybacz - jest bez sensu. Zamiast mieć w torbie 2 body i 3-4 szkła, będziesz miał 2 body i 6-8 szkieł (nie licząc 2 lamp błyskowych). Koszmar. Druga wada - widzę, że szkiełka to planujesz jednak mieć w obu systemach nie do końca te same, więc chcesz w pewnych momentach pracowac na dwa body. No i tu się pojawi kłopot z różnym kolorem z canona i nikona.
    Rób co chcesz, każdy już ci radził, tzn odradzał to co chcesz zrobić. Oczekiwałeś przyklapania tu swojego pomysłu, pomysłu do którego byłes przekonany. Po co zadawałeś więc tu to pytanie? Decyzje podjęłeś wcześniej. Rób co chcesz.
    Mozesz jedynie pilnowac porzadku a nie decydowac za autora tematu! Prawda?

Nie przesadzaj! Jakie 6-8 szkiel? 16fish, 24 lub 35, 85, 135 lub 70-200 -mi wychodzi max 4 obiektywy + 2 puszki a rownie dobrze mozna ograniczyc sie tylko do 2 szkiel [24 i 135].

Zbanowany
    Miasto
    dolnośląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Averne Zobacz posta
    A co to jest "plastyka"? Jak to zmierzyć? Zawsze wydawało mi się, że to słowo bardzo lubiane przez użytkowników czerwonej stajni. Ale gdy pytam co oznacza, odpowiedzi nie padają.
    Nie rob offtopa!
    Kup 5D, porob zdjecia a pozniej wypowiadaj sie na temat jego plastyki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez co4en
    Co tak agresywnie? Moderator napisał to z przymrużeniem oka...
    To jest dyskusja, więc ludzie mogą wyrażać swoje zdanie ... a ty od razu ludzi "atakujesz" wypowiedziami typu:

1.nikt Ciebie nie prosi o zabieranie glosu,
    2.nam? -z kims tam teraz jestes?
    Skoro jestes zainteresowany tematem to nie pisz, ze ktos Ci tylek zawraca, a przynajmniej nie wypowiadaj sie za kogos!
    Z takim postępowaniem, zniechęcasz...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez co4en Zobacz posta
    Oczywiście, że nieprawda. Mogę zamknąć jesli uznam temat za wyczerpany (a tak tu juz od dawna jest, wałkuje sie to samo) albo jak będzie sie tam robiło gorąco - a ty się coś za bardzo podpalasz jesli chodzi o osoby które się z toba raczą nie zgadzać.

Cytat Zamieszczone przez co4en Zobacz posta
    Nie przesadzaj! Jakie 6-8 szkiel? 16fish, 24 lub 35, 85, 135 lub 70-200 -mi wychodzi max 4 obiektywy + 2 puszki a rownie dobrze mozna ograniczyc sie tylko do 2 szkiel [24 i 135].
    Pisałem 6-8 szkieł, bo po 3-4 w kazdym z systemów.
    Lubisz nościc wiele godzin tak ciężką torbę?
    Zdecyduj się czy ty chcesz pracy równoległej na 2 body, czy też backupu w razie awarii ??? Bo zgłupieć można od tego co wypisujesz. Raz można sądzić, że to backup, a potem wychodzi na to, że dwa systemy mają sie uzupełniać. Na końcu piszesz że możesz nosic nawet tylko 2 szkła - 24 i 135. Tzn 24 nikkora i 135 eLkę ? Ciekawy backup - jak ci padnie body nikona, albo obiektyw 24, to zostaniesz tylko z canonem i z tele (i na odwrót). Jesli z kolei chcesz nosić 2x24 i 2x135 to juz masz 4 szkła, a wg mnie zestaw nad wyraz ubogi jesli chodzi o slub. Brakuje "środka".
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 03-01-2011 o 13:03
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Zbanowany
    Miasto
    dolnośląskie

Domyślnie

Znany jestem z agresji, dlatego mam ksywe PitBull

Ja bynajmniej adekwatnie komentuje to co raczal napisac inni, czyli osoby, ktorym nie chce sie czytac calosci i wypowiadaja sie za innych pomimo, ze nie zostali o to przez nich poproszeni

Z takim postępowaniem, zniechęcasz...
    Mozliwe ale nie zalezy mi na tym zeby robic tematu tasiemca a zeby byla to rzeczowa i konkretna dyskusja osob, ktore sa zboczonymi nikoniarzami jak i lubiacych napis Luxury.

Domyślnie

A nie mówiłem że tak będzie ? hehehe... Kolejny wątek o niczym rozwija się na całego... choć oczywiście nic nowego nie wnosi - bo wnieść nie może. Wszystko w temacie "canon jednak tańsz", "plastyka eLek" zostało powiedziane i to wielokrotnie...
    Autrze wątku - zmień najlepiej cały system na canona, będziesz miał taniej (zwłaszcza jak wszystko kupisz używane), prościej (pełnie łatwiej Ci się będzie pracowało w genialnymi, plastycznymi plikami starej piątki), lżej i będzie zgodnie z tematem wątku 5D dla drugiej 5D będzie supportem, w przeciwieństwie do 5D dla d700
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Zbanowany
    Miasto
    dolnośląskie

Domyślnie

Oczywiście, że nieprawda. Mogę zamknąć jesli uznam temat za wyczerpany (a tak tu juz od dawna jest, wałuje sie to samo) albo jak będzie sie tam robiło gorąco - a tyt się coś za bardzo podpalasz jesli chodzi o osoby które się z toba raczą nie zgadzać.
    No comments...
    Pisałem 6-8 szkieł, bo po 3-4 w kazdym z systemów.
    Lubisz nościc wiele godzin tak ciężką torbę?
    Zdecyduj się czy ty chcesz pracy równoległej na 2 body, czy też backupu w razie awarii ??? Bo zgłupieć można od tego co wypisujesz. Raz można sądzić, że to backup, a potem wychodzi na to, że dwa systemy mają sie uzupełniać.
    1.Słowo support oznacza "wspomagać"

2. To juz chyba ustalilismy jakis czas temu, heloooo...!
    http://forum.nikoniarze.pl/showpost....7&postcount=10
    http://forum.nikoniarze.pl/showpost....3&postcount=30
    3. Dwa systemy poniewaz nie stac mnie na drugie D700, a cropa ze stajni Nikona nie potrzebuje! -No ale o tym tez juz pisalem. Nie czytasz widocznie!

Na końcu piszesz że możesz nosic nawet tylko 2 szkła - 24 i 135. Tzn 24 nikkora i 135 eLkę ? Ciekawy backup - jak ci padnie body nikona, albo obiektyw 24, to zostaniesz tylko z canonem i z tele (i na odwrót). Jesli z kolei chcesz nosić 2x24 i 2x135 to juz masz 4 szkła, a wg mnie zestaw nad wyraz ubogi jesli chodzi o slub. Brakuje "środka".
    Te 2 szkla podalem tylko pod rozwage, ze rownie dobrze mozna obleciec nimi wszystko. W mnie sprawa zamnela by sie w mac 4 szkalch.
    "Brakuje środka"
    - Ty masz mnie chyba za blondynke Zapytam moze troche inaczej:
    Mam D700 i 5D do kazdego chcialbym dopasowac po dwa jasne szkla tak zeby uzupelnially sie a zarazem nie dublowaly zakresow. Jaka kofiguracje widzielibyscie w obu tych systemach? [zestaw Canona oczywiscie uzywany!]

edit: Pawel Pawlak -widze, ze nie jestes slowny, w dodatku wcale nie pomagasz ;p
    Ostatnio edytowane przez co4en ; 03-01-2011 o 13:27

Domyślnie

"Jasny" zestaw jest na tyle drogi, że drugie D700 to przy tym tanizna.
    na przykład 24/1.4 nikkor, 35/1.4 L (ja nie cierpię winiety, ale canonierzy uwielbiają podobno te L-kę), nikkor 85/1.4G (to tak z troski o kasę, bo możesz wiadomo wziąć 85/1.2L), 135/2 L. Plus zoom 24-70. Plus 2 lampy - 580EX i SB800 (lub 900)
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów