Bo zwykle taki Photoshop jest już skrakowany i "aktywuje" się bezproblemowo. Jest to drugi po Windowsach najczęściej podrabiany program.
Szukaj
Bo zwykle taki Photoshop jest już skrakowany i "aktywuje" się bezproblemowo. Jest to drugi po Windowsach najczęściej podrabiany program.
Wszystko to wygląda na oszustwo. Tylko żeby tego dowieść, trzeba najpierw stwierdzić, że kopia faktycznie jest piracka. Można to zrobić na 2 sposoby:
1. Wysłać do Adobe, stwierdzą i sprawa jasna, wystarczy tylko potem udać się do najbliższego Komisariatu i złożyć stosowne zawiadomienie.
2. Udać się do najbliższego Komisariatu dysponując wiedzą jaką kolega Raulo ma na chwilę obecną i ustalenie czy kopia jest piracka pozostawić Policji. Ważne jest w tym przypadku to, że firma Adobe już stwierdziła to na 99%.
Tak po ludzku, to jak się sprzedający nie odzywa, to sprawa legalności jest raczej jasna...
Nikon, Sony, Fujifilm, Olympus
Zorq, czy Ty byłeś kiedyś w polskim komisariacie zgłaszać sprawę jako pokrzywdzony? Bo mam wrażenie że jeśli Raulo udałby się tam z takim problemem, to wzbudziłby nieskrywany rechot szanownych funkcjonariuszy...
Akurat mam w tej kwestii doświadczenie niestety...
Nikon, Sony, Fujifilm, Olympus
Ja też mam i to w sprawie wydawałoby się znacznie poważniejszej i z naszego podwórka, po której popadłem w głębokie załamanie nad zaangażowaniem i możliwościami polskiej policji. Dlatego sprawa zakupu softu gdzieś za górami, lasami i morzami zrzucona na barki najbliższego komisariatu to byłaby konkretna strata czasu bez żadnego efektu.
Dla przestrogi prosimy o podanie danych kolesia z allegro o ile pirat okaże się na 100% piracki![]()
D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker
Z tego co pamietam jesli transakcja przekracza 500zl. policja musi wszczac postepowanie, a jaki ono bedzie mialo efekt nie ma w sumie dla kupujacego znaczenia bo wszystko co potrzebuje do tego aby ALLEGRO zwrocilo pieniadze to pismo z policji o wszczeciu postepowania.
Ja bym wpierw napisal do goscia list polecony na adres ktory podal w Allegro o tym ze aby odzyskac pieniqadze z Allegro musze zglosic sprawe oszusta na Policji i dac mu wybor, zwrot kasy albo policja i ubieganie sie o zwrot z Allegro.
wiecej tu np. - http://peb.pl/scena-internetowa/4413...acych-ile.html
Skontaktuj się z nami