Szukaj
O ile pamiętam , to już kiedyś roztrząsano sprawę legalności urzytkowania PSa przeznaczonego na rynek USA w UE z wynikiem negatywnym . Sprawdź warunki umowy .
Następny. Pomijając fakt, że podobna rada padła już fefnaście razy w tym wątku, czy mógłbyś wskazać palcem gdzie Raulo napisał, że płacił PayPalem?
Co do wysyłki do Adobe - na razie bym nie radził, próbuj Raulo najpierw odzyskać kasę od sprzedawcy na własną rękę (na co, nie oszukujmy się, masz marne szanse).
I'm one of those bad things that happen to good people
proponuje doczytac watek w ktorym sie wypowiadasz
napisal ze kupil na allegro, a z tego co wiem allegro nie korzysta z paypal
Jaka bardzo była 'korzystna' ta cena? Bo współczuję Ci szczerze, ale jak czytam to co napisałeś to według mnie sprawiłeś sobie w prezencie kłopot na własne życzenie. Soft Adobe to nie jest chiński uchwyt do lampy, który w jednym podszanghajskim garażu wyprodukują za 5 dolarów, a w garażu obok za dolarów 3. Łapanie się na szczególne okazje w przypadku produktu, który ma cenę prawie taką samą na całym świecie (z różnicami w sposobie licencjonowania ewentualnie) jest - eufemizm - mocno nierozsądne...
Ale wiesz - CS4 pudełkowy, poprzednia wersja, komuś się gdzieś ostał na półce (pal sześć że powinen się kwalifikować na darmowy apgrejd), atrakcyjna cena może niby być uzasadniona. W każdym razie taka sytuacja ma jakieś znamiona prawdopodobieństwa.
I'm one of those bad things that happen to good people
Może i tak. Ja przykładam do tego swoja miarę, według której im większa okazja tym bardziej staram się transakcji dokonać nie na odległość. I to dużą odległość....
Wytropiłem chyba naciągacza.
Przegładnąłem sobie z ciekawości zakończone aukcje Allegro z "okazyjnymi" ofertami kupna Photoshopa. To jest ich trochę. CS3 EXT ENG można już było kupić od 300-400 zł, wersję CS4 EXT za ponad 500 i 900. Większość z tych Allegrowiczów oferuje wysyłkę z Wilekiej Brytanii i co ciekawe pomimo sprzedarzy nie mają jak na razie negatywnych opinii. Albo sprzedają jednak legalne oprogramowanie, albo potencjalni kupujący nie zdają sobie sprawy, że kupili pirata.
Skontaktuj się z nami