Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Domyślnie

Bo zwykle taki Photoshop jest już skrakowany i "aktywuje" się bezproblemowo. Jest to drugi po Windowsach najczęściej podrabiany program.

Domyślnie

Wszystko to wygląda na oszustwo. Tylko żeby tego dowieść, trzeba najpierw stwierdzić, że kopia faktycznie jest piracka. Można to zrobić na 2 sposoby:
    1. Wysłać do Adobe, stwierdzą i sprawa jasna, wystarczy tylko potem udać się do najbliższego Komisariatu i złożyć stosowne zawiadomienie.
    2. Udać się do najbliższego Komisariatu dysponując wiedzą jaką kolega Raulo ma na chwilę obecną i ustalenie czy kopia jest piracka pozostawić Policji. Ważne jest w tym przypadku to, że firma Adobe już stwierdziła to na 99%.
    Tak po ludzku, to jak się sprzedający nie odzywa, to sprawa legalności jest raczej jasna...
    Nikon, Sony, Fujifilm, Olympus

Domyślnie

Zorq, czy Ty byłeś kiedyś w polskim komisariacie zgłaszać sprawę jako pokrzywdzony? Bo mam wrażenie że jeśli Raulo udałby się tam z takim problemem, to wzbudziłby nieskrywany rechot szanownych funkcjonariuszy...

Domyślnie

Akurat mam w tej kwestii doświadczenie niestety...
    Nikon, Sony, Fujifilm, Olympus

Domyślnie

Ja też mam i to w sprawie wydawałoby się znacznie poważniejszej i z naszego podwórka, po której popadłem w głębokie załamanie nad zaangażowaniem i możliwościami polskiej policji. Dlatego sprawa zakupu softu gdzieś za górami, lasami i morzami zrzucona na barki najbliższego komisariatu to byłaby konkretna strata czasu bez żadnego efektu.

Domyślnie

Dla przestrogi prosimy o podanie danych kolesia z allegro o ile pirat okaże się na 100% piracki
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gio Zobacz posta
    Ja też mam i to w sprawie wydawałoby się znacznie poważniejszej i z naszego podwórka, po której popadłem w głębokie załamanie nad zaangażowaniem i możliwościami polskiej policji. Dlatego sprawa zakupu softu gdzieś za górami, lasami i morzami zrzucona na barki najbliższego komisariatu to byłaby konkretna strata czasu bez żadnego efektu.
    Z tego co pamietam jesli transakcja przekracza 500zl. policja musi wszczac postepowanie, a jaki ono bedzie mialo efekt nie ma w sumie dla kupujacego znaczenia bo wszystko co potrzebuje do tego aby ALLEGRO zwrocilo pieniadze to pismo z policji o wszczeciu postepowania.

Ja bym wpierw napisal do goscia list polecony na adres ktory podal w Allegro o tym ze aby odzyskac pieniqadze z Allegro musze zglosic sprawe oszusta na Policji i dac mu wybor, zwrot kasy albo policja i ubieganie sie o zwrot z Allegro.

wiecej tu np. - http://peb.pl/scena-internetowa/4413...acych-ile.html

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    dac mu wybor, zwrot kasy albo policja
    To szantaz i ukrywanie przestepstwa, na to tez sa §-y

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MirekM Zobacz posta
    O ile pamiętam , to już kiedyś roztrząsano sprawę legalności urzytkowania PSa przeznaczonego na rynek USA w UE z wynikiem negatywnym . Sprawdź warunki umowy .
    Bzdura - ja kupiłem na Amazonie CS4 i z powodzeniem go w Polsce używałem, zarejestrował się bez najmniejszych problemów a w umowie (co jest chyba dość oczywiste) nic na ten temat nie ma.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu_Z Zobacz posta
    Bzdura - ja kupiłem na Amazonie CS4 i z powodzeniem go w Polsce używałem, zarejestrował się bez najmniejszych problemów a w umowie (co jest chyba dość oczywiste) nic na ten temat nie ma.
    Ciekawe. Czytałeś dokładnie licencję. Może się i zarejestrował ale może też istnieć sprzeczność z licencją.
    Z tego co wiem to to adobe bardzo nie lubi Europy, szczególnie tzw wschodniej.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów