Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Domyślnie Legalność oprogramowania Adobe

Witam
    Chciałbym się poradzić, może ktoś zna się na rzeczy.
    Zakupiłem na aukcji internetowej Adobe Photoshop CS4 - licencja komercyjna.
    Jak się okazało zakupiłem go dość niefortunnie. Zakupiłem od prywatnej osoby.

Jak wiemy oprogramowanie nie jest tanie i po licytacji udało mi się kupić w korzystnej cenie w/w oprogramowanie.
    Paczka przyszła z UK o czym wiedziałem.
    Ale do rzeczy:
    Po instalacji oprogramowania klucz z pudełka pasował i mogłem zacząć pracę. Niestety po ok 10 min pracy okazało się, że wyskoczył monit o tym, że klucz jest nieprawidłowy. Na tym moja zabawa z PS się zakończyła.
    Oprogramowanie przyszło do mnie tak jak ze sklepu w pudelku i oryginalnie zafoliowane. Nic oprócz tego błędu nie wskazywało ani nie wskazuje na jakąś kopię oprogramowania. Wygląda na oryginał.

Teraz pytanie jak można i czy w ogóle można sprawdzić, czy owe oprogramowanie nie było gdzieś wcześniej skradzione a klucz został dodany do czarnej listy.
    D800 | N24-70 | SB900 |

Domyślnie

Najlepiej to die odezwac do supportu adobe uk

Domyślnie

...a potem do PayPala po zwrot kasy za pirata
    oby to był problem po stronie Adobe, ale czytałem swego czasu o świetnie podrobionych piratach z pudełkiem itd,które od oryginału różniły się niemal wyłącznie numerem seryjnym. Trafienie PS taniego, oryginalnego i w niezbyt starej wersji imo graniczy z cudem. Jeśli trafi się taki w zafoliowanym pudełku to można spokojnie zgłosić cud do Watykanu, nie ma szans żeby nie uznali

Domyślnie

cos w tym jest co pisze statler
    ale mail od adobe ze to podrobka, pomoze Ci szybciej odzyskac kase z paypal

Domyślnie

Najpierw pogadaj o zwrocie kasy z gościem. Jeśli są opory, po prostu spakuj, odeślij jako registered, claimuj od Paypala, podeślij im proof nadania (z opisem zawartości) z poczty, Paypal natychmiast cofnie gościowi kasę, jeśli on nie wykona jakiegoś ruchu, a pozostaje mu tylko zgodzić się z Twoja decyzją, to i tak po chyba 45 czy 60 dniach kasa wraca do Ciebie. Strata jedynie na odsyłce. Szczęście w nieszczęściu że to PayPal był.

Domyślnie

Wstępnie Adobe po podaniu danych z naklejki pudełka odpowiedziało, ze na 99% posiadam produkt nielegalny.
    Aby dokładnie odpowiedzieć, mam im wysłać PS'a do analizy i wtedy mi odpowiedzą na 100%
    Trochę mix z tym całym zakupem.
    Kupiłem na Allegro, paczka przyszła z UK ale sam program jest made in USA.
    Póki co sprzedający sie nie odzywa. Chyba wyślę do Adobe jak prosili. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
    D800 | N24-70 | SB900 |

Domyślnie

Zapytaj w Adobe, czy po analizie zwrócą Tobie program, bo jeśli nie, to jak odzyskasz pieniądze.
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Domyślnie

Jak na allegro to bedziesz musial zlozyc doniesienie o przestepstwie, jak chcesz odzyskac kase.
    Chyba ze sprzedawca sie poczuje i odda Ci kase. Niestety allegro jest o wiele gorsze w takich wypadkach od ebay.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wojteksw Zobacz posta
    Zapytaj w Adobe, czy po analizie zwrócą Tobie program, bo jeśli nie, to jak odzyskasz pieniądze.
    Producent oprogramowania nie musi zwracać "podróbek" swoich produktów.
    Zgodnie z ● Art. 1 i 7 Dyrektywy Parlamentu Europejskiego i Rady 2009/24/WE z 23 kwietnia 2009 r. w sprawie ochrony prawnej programów komputerowych (Dz.Urz. UE L z
    2009 r. nr 111, poz. 16)
    takie kopie podlegają konfiskacie w całej UE.
    Ostatnio edytowane przez freefly ; 06-12-2010 o 00:00

Domyślnie

zaloz mu sprawe na paypalu i odzyskasz kase w 5 minut zapewne

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów