Close

Strona 164 z 371 PierwszyPierwszy ... 64114154162163164165166174214264 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 631 do 1 640 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Z 27" nie ma problemu, bo ma DP. Z inszymi opcjami trza uważać. A swoją drogą mDP w maciusiach to też jest wynalazek, przed którym członkowie europejskich syndykatów łupieżczych mogą tylko czapki z głów ściągać...
    Czy ja wiem... Normalna przejściówka kosztuje ~60 zł, tak realnie - ile osób korzysta z monitorów o rozdziałkach ponad HD, które mają tylko DVI? Procentowo raczej niewiele.

http://www.epson.com/cgi-bin/Store/jsp/Pro/SeriesStylusPro7900CTP/Overview.do?BV_UseBVCookie=yes

OMFG! No to panowie z Epsona pojechali po bandzie. Co prawda trochę niepokoi mnie dość niska trwałość tych aluminiowych płyt oraz jakoś tak mało przekonujące wyrażanie się przez producenta o więcej niż 2 kolorach, ale wygląda to naprawdę ciekawie. Jak na wersję alfa. Wersja beta, solidnie przetestowana przez króliczki doświadczalne (znaczy nabywców) może nieźle zamieszać na rynku, zwłaszcza przy tej śmiesznej cenie.
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez de Fresz Zobacz posta
    OMFG! No to panowie z Epsona pojechali po bandzie. Co prawda trochę niepokoi mnie dość niska trwałość tych aluminiowych płyt oraz jakoś tak mało przekonujące wyrażanie się przez producenta o więcej niż 2 kolorach, ale wygląda to naprawdę ciekawie. Jak na wersję alfa. Wersja beta, solidnie przetestowana przez króliczki doświadczalne (znaczy nabywców) może nieźle zamieszać na rynku, zwłaszcza przy tej śmiesznej cenie.
    Rzecz jest nienowa, wcześniej podobne rozwiązania oferował VIM. Nie jest idealne, koszty płytek do nadruku wysokie, trwałość taka-se, ale nie od razu Kraków zbudowano. Na targach Epson postawił ćwierćformatową czwórkę, druknął płytki CMYK, wysmażył w piecyku, maszynista je założył i na nakładzie paser siedział idealnie. Nie wiem jak by to wyglądało w przypadku półformatu, ale pażijom-uwidim. Na pewno fajne jest to, że za 10k$ można mieć CTPkę z RIP-em, a do tego zajebiaszczą prófiareczkę i drukarkę fotograficzną gratis.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Epson postawił ćwierćformatową czwórkę, druknął płytki CMYK, wysmażył w piecyku, maszynista je założył i na nakładzie paser siedział idealnie. Nie wiem jak by to wyglądało w przypadku półformatu, ale pażijom-uwidim. Na pewno fajne jest to, że za 10k$ można mieć CTPkę z RIP-em, a do tego zajebiaszczą prófiareczkę i drukarkę fotograficzną gratis.
    Nie obrażasz mnie?

Domyślnie

A jak oceniacie matryce w nowych MacBook Air? Jakosciowo porownywalna do MacBook Pro, czy slabiej? No i czy da sie przyzwoicie (jak na laptopa) skalibrowac?
    regulamin

Domyślnie

Jak we wszystkich japcokach wyświetlacz jest fabrycznie przyzwoicie oprofilowany i podkalibrowany - na tym lista zalet się kończy. Matryca tak samo nędzna jak w MBP, podświetlenie wyraźnie gorsze, o b. ograniczonym gamucie, homogeniczność ujdzie w tłoku, choć przy beznadziejnych kątach widzenia nie ma to większego znaczenia.
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 26-12-2010 o 17:20

Domyślnie

Ja zawsze ceniłem PC za otwartość - można wkładać jakie się chce bebechy, dowolnie konfigurować, podkręcać (a na podkręcanie miałem mocną fazę, niejedna płyta czy proc z dymem poszły). W efekcie to na kręceniu się nie oszczędzało tylko jeszcze dopłacało pewnie . Ale jak się nie przegina to OC jest bardzo dobrą sprawą. Teraz kręcić też mi się już nie chce, jedynie standardowe OC bez modyfikacji. Nawet kiedy zmieniałem kartę graficzną ostatnio to mi się nie chciało zakładać bloku wodnego i do dzisiaj wentylator się kręci. Teraz jakbym miał kupować kompa od zera, to wolałbym żeby to był od razu sprzęt złożony dobrze, na dobrych podzespołach, a takich maszyn się nigdzie nie kupi gotowych, tym bardziej jeśli ma być w dobrej obudowie i z dobrym, cichym chłodzeniem. Trzeba samemu dobrać konfig i o ile mogę sobie to zrobić, to nie wyobrażam sobie, żeby osoba która nigdy nie siedziała w temacie nagle zaczęła czytać całymi dniami o sprzęcie komputerowym po to, żeby mieć wszystko idealnie. Kompy Alienware itp. mogą być rozwiązaniem, ale tam też już się płaci znacznie więcej i w Polsce oficjalnie się nie kupi. Ew. Kowalski może szukać kogoś kto mu złoży dobry konfig, bo w sklepie na pewno tego nie zrobią. Mac natomiast jest dostępny z polską gwarancją i wszystkim w zestawie. Kupujesz i masz pewność, że nie będzie problemów - ekran jako tako skalibrowany, podpinasz zasilanie i gotowe. Dlatego nie dziwi mnie, że za granicą Maki są takie popularne (które swoją drogą też można kręcić).

Inna sprawa - cena. Dzisiaj zrobiłem kalkulację ile trzeba by dać za PC wyposażonego tak jak iMac 27" w najlepszym configu. Wychodzi na to, że nie jest drożej niż gdyby kupować równie dopracowanego PC (z bardzo cichym i wydajnym chłodzeniem, w dobrej obudowie, z tą samą klawiaturą i myszką, systemem, wifi + blue + czytnik kart i resztą rzeczy, które są w Maku). Cena końcowa zależy głównie od monitora, ile trzeba by dać za monitor 27" jakościowo podobnego do tego z iMaca? Podzespoły w PC kosztowały by ok 6800 wliczając wszystko, plus monitor dodatkowo (nie liczyłem wypasionego sprzętu do podkręcania, tylko po prostu dobre komponenty, z porządną budą, zmienionym chłodzeniem itp + win 7 pro). Cena iMac to wg. allegro ok 9660 zł lub 8500 zł z USA. Więc gdzie ta przepaść cenowa, o której większość mówi? No chyba że ktoś porównuje Maca z PC złożonym na boxowym chłodzeniu, myszce z TESCO i obudowie codegena itp, no ale jak to można wtey porównywać?

Mam PC, ale myślę że skończę na Macu.

EDIT
    Jeszcze kwestia rozbudowy. Kiedyś było tak że zmieniało się np. tylko procesor. Teraz podstawki zmieniają się w takim tempie, że zazwyczaj zmienia się razem z płytą główną i często trzeba też zasilacz. natomiast ram czy HDD można i w macu wymienić lub dysk podpiąć pod USB dodatkowy, a SDD normalnie wpiąć. Pozostaje kwestia karty graficznej, tutaj nie mam pojęcia jak to jest w makach. W każdym razie i tak czasy kiedy się wszystko pojedynczo wymieniało już minęły.
    Ostatnio edytowane przez ThomasVoland ; 03-01-2011 o 01:36

Domyślnie

piecowi znacznie bliżej do maca pro niż imaca a tu porównanie cenowe już tak dobrze nie wygląda. inną sprawą jest osx który w porównaniu do w7 wcale taki cudowny nie jest. męczę się z makiem od niecałych dwóch miesięcy i muszę powiedzieć, że wiele rozwiązań w osx jest dla starego pecetowca zwyczajnie wk&%$#@

Domyślnie

Bo masz paskudne nawyki ugruntowane przez lata obcowowania z systemem, który z logiką ma niewiele wspólnego i towrzy dla tego pojęcia własne kanony Idę o zakład, że Twojej kobiecie poszłoby z Makiem o wiele lepiej. I napisz dokładniej jakie rozwiązania Cię aż tak bolą, że musisz się "męczyć".
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

tak na szybko: resize okien tylko w jednym rogu, kombinowanie przy otwieraniu nowych okien jednego programu, przełączanie pomiędzy powyższymi, $#@%$@&$%#& możliwość zamykania nieaktywnych zakładek we wszystkich przeglądarkach oprócz ie, którego oczywiście nie ma i brak działających akceleratorów w tych dostępnych, niemożność ustawienia time machine na archiwizację na dysku sieciowym... chyba że się wykosztuje na time capsule.
    ale... może coś źle robię???

Domyślnie

heh, to ktos jeszcze uzywa explorera ?? po co ?

Strona 164 z 371 PierwszyPierwszy ... 64114154162163164165166174214264 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów