poprosiłem o przykład tak agresywnej polityki wobec klienta ;> nie bronię M ale jak już ktoś zaczął sypać przykładami to słucham ;>
Szukaj
poprosiłem o przykład tak agresywnej polityki wobec klienta ;> nie bronię M ale jak już ktoś zaczął sypać przykładami to słucham ;>
"Optymalna ekspozycja jest kwestią gustu"
nie będę się przekopywać przez setki wykupów firm, proszę mi podać nazwę programu gdzie firma wykupiła kod a stare wersje przetały nagle działać;>
pytanie jasno i prosto napisane, proszę nie robić ze mnie debila
Ostatnio edytowane przez jatoja2 ; 10-10-2011 o 19:43
Przenieście się z dyskusją o iphonach czy etyce korporacji gdzie indziej, proszę.
To jak rozumiem miał być wątek o tym czy, dlaczego, jak... używać komputerów z OSX.
Nie wiem czy z punku widzenia użytkownika MACa istotna jest polityka zakupowa czy też niszczycielska firmy Apple, Microsoft czy Wólczanka.
Pozdrawiam,
Tomek
Wybacz, ale nie zajmuję się studiowaniem historii firmy microsoft.
To, że wiem co nie co o Siri wynika z bardzo prostego faktu - ciekawości dlaczego u mnie nie będzie działać. Przez ciekawość przeczytałem ileś tam artykułów na internecie (nietrudno je znaleźć) od technicznych po biznesowe. Moja ciekawość została zaspokojona.
Edit:
Henio Jawa, słusznie. Z mojej strony EOT
powiedz mi dlaczego u mnie nie będzie działać jak zawarłem swego rodzaju umowę licencyjną i firma postanowiła że program przestanie działać mimo że żadna umowa nie została by złamana! jeśli teraz coś się zmienia to z nową wersją ale stara nie musi jak dla mnie być aktualizowana i co zonk, nie da się łatwo wytłumaczyć?
jeśli ktoś chce to niech zmoderuje ostatnie prawie 300stron ale nie wy jestescie od tego
Skoro pod windowsem problemu nie ma, to na Macu też być nie powinno. A Ram jest tak tani, że 16 GB wydaje się bardzo rozsądną opcją i jakbym zmieniał PC to pewnie tyle by w nim było. No ale to nie istotne bo na windowsie działało pod obecnym ramem, a nie pod 16GB.
Przy tak abstrakcyjnie nieefektywnym przykladzie techniki pracy -- rozne problemy moga sie pojawiac niezaleznie od platformy systemowej. W tym przypadku nie winilbym ani MacOSa ani Windowsa (gdyby bylo odwrotnie). Problem lezy miedzy monitorem a oparciem krzesla...
Nawiazujac do wczesniejszej analogii o samochodach i zakupach... Jesli ciagniki siodlowe w zestawie z 3-osiowa naczepa, stanialyby do poziomu kompaktowych osobowek, to tez bys sobie kupil, zeby co piatek takim zespolem przywozic koszyk jedzenia z Tesco? Argumentem w wyborze podzespolow czy w ogole narzedzi pracy, nie powinny byc nieskie ceny, tylko rzeczywista potrzeba. Wielkoformatowe prace, montuje sie w programach, ktore pracuja na prevkach bitmap i elementach wektorowych (teksty, grafiki, etc.). Tak opracowywane projekty, waza ulamek tego, co ich odpowiedniki w bitmapach (traktowanych per piksel). Raz, ze praca trwa znacznie szybciej (jak w edytorze bitmapowym w rozmiarach najwyzej setek pikseli), a dwa; proces archiwizacji czy przesylania danych, otwierania tego na kolejnym komputerze, juz nie mowiac o drukowaniu, odbywa sie w normalnym czasie.
Ostatnio edytowane przez stig ; 11-10-2011 o 07:56
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
A tak z ciekawości - gdzie Cię tak uczono?ale zawsze mnie tak uczono i tak robię
I drugie pytanie - jest Corel na Maka?
Zależy od odległości obserwatoraczyli ile powinienem ustawić DPI jak robię w photoshopie?Na nacie jest pełno kalkulatorów.
Poczytaj też o linaturze rastra drukarskiego...Możesz zostawić jako bitmapę. Tylko wtedy do pewnego stopnia skalowanie szlag trafia - robiąc wektorowo nie ma znaczenia czy to będzie banner reklamowy czy znaczek pocztowy.Tekst ok, a jak te kwiatki zrobię w postać wektorową? niestety nie umiem. odbić?
Skontaktuj się z nami