Close

Strona 8 z 56 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 552

Wątek: d700 umarł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pinquin Zobacz posta
    Nie wiem jak można "nienormalnie" włożyć kartę do gniazda, które ma prowadnice :/.
    I to jeszcze kobietą jestem. W sensie nie szarpię, nie cisnę, tylko wszystko spokojnie.
    Sugerujesz, że my, chłopaki, to tak wciskamy zawsze na chama???

A żeby OT nie było, to ja bym spróbował odgiąć leciutko. Te piny nie są tak badziewne, żeby od razu się łamać. A po likwidacji zwarcia będzie od razu wiadomo, czy body żyje, czy jednak reanimacja w serwisie.
    N

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pinquin Zobacz posta
    Przepraszam, ale z Rudą jestem nie w temacie :/ Ja brunetko/szatynka jestem
    Zieloni już będą wiedzieć, o kogo chodzi.
    Krzysztof Paszkiewicz

Zbanowany
    Miasto
    50-cio tysięczne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sheva Zobacz posta
    Piękna Niewiasto zapewnia, że ci panowie chcieliby wierzyć w Twoją wersje, tylko po setnych próbach naciągnięcia ich miejsca pracy na koszty po prostu już z definicji nikomu nie wierzą. A zgięty pin niestety jest mechanicznym uszkodzeniem, które nie może powstać bez ingerencji użytkownika...
    Ale czy Ona wsadzala do gniazda przecinak i uderzala mlotkiem?
    Jest jeszcze cos takiego jak wada ukryta. Pewny jestes, ze od nowosci pin nie byl juz w jakims stopniu skrzywiony?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez burz Zobacz posta
    Sugerujesz, że my, chłopaki, to tak wciskamy zawsze na chama???

Jakżebym śmiała Macie tylko inną definicję łagodności

Domyślnie

A nie przychodzi wam do głowy inne rozwiązanie. To gniazdo powinno być zabezpieczone przed niewłaściwym włożeniem karty i jest przed tym zabezpieczone, bo nie da się tam wsadzić karty odwrotnie. Karty LEXAR są na oficjalnej liście Nikona, czyli Nikon takie karty zaleca i nie powinno być możliwe pokrzywienie pinów podczas normalnego wkładania takiej karty. Jeśli tak się stało, to można zakładać, że gniazdo karty miało wadę fabryczną.

To trochę inne spojrzenie na problem, ale moim zdaniem równie sensowne i nie wiadomo, czy sprawa nie jest do wygrania. Co więcej, jeśli sprzęt był kupiony przez konsumenta (nie na firmę) i ten sprzęt ma mniej niz 6 miesięcy, to obowiązuje domniemanie, że uszkodzenie podczas prawidłowej eksploatacji sprzętu było spowodowane wadą fabryczną. Jeśli tak podejdziemy do sprawy, to nie klient tylko sprzedawca (NIE SERWIS tylko SPRZEDAWCA) musi udowodnić, że wszystko było OK w momencie sprzedaży, a uszkodzenie powstało w wyniku złej obsługi. W przypadku sprawy sądowej nie wystarczy tu samo stwierdzenie, że sprzedawca tak uważa, tylko musi to być poparte jakimiś dowodami. Oczywiście trzeba o to powalczyć, może poradzić się prawnika, może rzecznika konsumentów (w zależności od okoliczności), bo sprawa wcale taka jednoznaczna nie jest, a gnizado w nowym aparacie nie powinno się zepsuć podczas prawidłowego wkładania karty.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta

Co więcej, jeśli sprzęt był kupiony przez konsumenta (nie na firmę) .
    Niestety na firmę. Gdybym kupiła jako konsument, to ze sklepem bym sobie poradziła. Na niezgodność z umową byłoby prościej niż na gwarancję co wyegzekwować.

Zbanowany
    Miasto
    50-cio tysięczne

Domyślnie

Podeslij na Postepu rowniez link do tej dyskusji.
    Mysle, ze nie bedzie problemu zeby uwierzyli w Twoja lojalnosc.
    W koncu stracic moga duzo wiecej niz Ty!
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 21-11-2010 o 00:15 Powód: orto. ("dyskucji")

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cupcakee Zobacz posta
    Podeslij na Postepu rowniez link do tej dyskucji.
    Mysle, ze nie bedzie problemu zeby uwierzyli w Twoja lojalnosc.
    W koncu stracic moga duzo wiecej niz Ty!
    Bóg, Honor, Ojczyzna i Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cupcakee Zobacz posta
    Ale czy Ona wsadzala do gniazda przecinak i uderzala mlotkiem?
    Jest jeszcze cos takiego jak wada ukryta. Pewny jestes, ze od nowosci pin nie byl juz w jakims stopniu skrzywiony?
    Bardzo mi przykro ale że pin nie był krzywy od nowości jestem pewien absolutnie bo zniszczyło by go pierwsze włożenie karty do aparatu. Jako, że naszej Koleżance wierzę absolutnie że przecinaka do środa nie wkładała i specjalnie wspaniałej zabawki nie uszkodziła to pozostaje tak zwana złośliwość rzeczy martwych. Mogą być krzywe prowadnice, może być karta "krzywa", albo jak ktoś sugerował jakiś paproch dziurkę zatkał powodując skrzywienie pinu przy kolejnym załadunku karty. Ja nigdzie nie napisałem, że to wina szanownej Koleżanki i że powinna sama dłubać w sprzęcie. Sprawa wygląda na bardzo ale to bardzo trudną do wygrania ale i tak wysłał bym aparat na podstępu i zobaczył co powiedzą. Przykro mi tylko kolego cupcakee, że mnie atakujesz kiedy ja staram się jakoś pomóc i nikogo nie atakuje...
    posiadam kuku na muniu, poszukuje wspólnika z fiksum dyrdum

Domyślnie

Tak naprawdę widzę, że każdy chce pomóc, nawet jeśli macie na to inne pomysły. I jestem za to ogromnie wdzięczna, bo nie spodziewałam się takiego feedbacku Więc w całej tej mało ciekawej sytuacji, jakoś mi dzięki Wam troszkę lepiej.

Przepraszam za OT

Strona 8 z 56 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów