Close

Strona 18 z 56 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 552

Wątek: d700 umarł

Domyślnie

Na podstępu zgiętym pinem obarczą wszystko i stwierdzą, że to on jest przyczyną całego zła i spalenia się elektroniki. Potem powiedzą, że do tego zła przyczynił się użytkownik i "podrobiona" karta. Po co mają dostać tylko zwrot kosztów od nikona jak mogą zarobić. Więc, jeżeli to skrzywienie nie jest super mocne to można bardzo delikatnie wyprostować bez rozkręcania body. A jak nie będzie widać śladów ingerencji to co mają udowodnić??
    Z tego co czytałem były przypadki, że d700 padały jakiś czas po zakupie, ale też nie wszystkie i padało właśnie w nich zasilanie.
    Ja i tak bym już dawno słał z prostym czy też krzywym pinem, no i czekał co tam stwierdzą ,a nie się zastanawiał co można zrobić i czy może jutro czasem powstanie.
    Ujęcia uciekają...
    Jedyne co polecam to obfotografowanie stanu aparatu jak najdokładniej plus opisanie jego stanu. Oraz to samo zrobić z kartą.
    Inaczej jak nie dojdą co jest to odeślą w opłakanym stanie - sam coś o tym wiem. Co jak co nie spotkałem się jeszcze z serwisem samochodowym, co jak nie naprawi auta to oddaje je w częściach i nie poskręcane.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez daromax Zobacz posta
    Pan jurek narobił niepotrzebnego zamieszania w dodatku mądrząc się jak by przynajmniej sam był "rzecznikiem konsumentów", niestety wiary w Państwo Polskie nigdy mieć nie będę (i jak myślę spoora większość naszego narodu) bo to zwykły zacofany wschodni region gdzie każdy rzepkę skrobie, takie akcje jak Ty proponujesz to najwyżej za zachodnią granicą można robić.

Wątek ten zmusił mnie do pójścia do znajomego który posiada serwis foto, audio, video i po przedstawieniu mu sprawy wyśmiał mnie gdy spytałem czy takież oto uszkodzenie może zostać uznane na gwarancji.

powodzenia
    Pan jurek "narobił niepotrzebnego zamieszania", bo pan jurek powinien mieć takie samo zdanie jak większość!!! DOBRE.

Pinquin wobec powyższych tego rodzaju podpowiedzi, napraw sobie sama slot w aparacie który masz na GWARANCJI a jak Ci nie wyjdzie to próbuj realizować uprawnienia wynikające z gwarancji! Zobaczymy co wskórasz.

Oczywiście, że to jest sarkazm z mojej strony ale na tego rodzaju rady nie mogę inaczej reagować.

A teraz poważnie! Zrób to co radzi scottbiker
    Ostatnio edytowane przez jurekb ; 23-11-2010 o 21:45

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maki Zobacz posta
    hamuj
    Ty też

Domyślnie

Ps. A nie prościej wykonać telefon do nicponia i się dowiedzieć jakie jest ich stanowisko.
    A i jeszcze jedno - czy body było sprawdzone z innym aku??
    Niektórym proponuję ring. pinquin i tak wybierze to co uzna za słuszne.
    Ps. Wątek zaraz będzie dłuższy niż ten o d7000.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez scottbiker Zobacz posta
    Ps. A nie prościej wykonać telefon do nicponia i się dowiedzieć jakie jest ich stanowisko.
    A i jeszcze jedno - czy body było sprawdzone z innym aku??
    Niektórym proponuję ring. pinquin i tak wybierze to co uzna za słuszne.
    Ps. Wątek zaraz będzie dłuższy niż ten o d7000.
    ad1. Dzwoniłam dziś rano. O dziwo dodzwoniłam się za pierwszym razem. Jak podejrzewałam nie dowiedziałam się niczego konkretnego. Tzn. "technik musi obejrzeć, proszę przysłać"

ad.2 było sprawdzane.

Domyślnie

proponuje samemu zdecydowac co robic , nie mój cyrk, nie moje pchły i nie mój aparat , ja bym prostował piny , zreszta jak wiekszośc osób tutaj, nie samemu , oddałbym to zegarmistrzowi o czym pierwszy tutaj napisałem , a później większośc powieliło moje zdanie . O gwarancji zapomnij i jestem przekonany , że sprawy nie wygrasz - myśle realnie , jeśli myślisz inaczej to gratuluje optymizmu , ale pora zejśc na ziemie - aparat uszkodzony został mechanicznie i nie będzie ich interesowac czy włożyłaś tam karte czy widelec , dla nich będzie liczyc się to ,że piny są pogięte. Zapewne po wyprostowaniu pinów może dojśc do sytuacji , że aparat nie zmartwychwstanie , ale zawsze warto próbowac .
    D4s/D3s/D800/S35 1,4HSM /N50mm 1,8G/N85 1,8G/N 70-200mm 2,8 VRII/S8mm f3,5/Sb910/Sb910/YN560

Domyślnie

Czy panna "P" wyprostuje piny?
    Tego dowiemy się w kolejnym odcinku serialu "Panna P. i martwe piksele".
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez messer Zobacz posta
    Czy panna "P" wyprostuje piny?
    Tego dowiemy się w kolejnym odcinku serialu "Panna P".
    True story, bro też czekam na emisje kolejnego odcinka.
    FX|D800|D700|2470|50 1.4G|85 1.8G|70200|SB900 | 910 + plecak i pierdoły
    "The wicked flee when none pursueth..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kZC_ Zobacz posta
    True story, bro też czekam na emisje kolejnego odcinka.
    Słyszałem, że na wi oł di onet.pl można już _za darmo_ obejrzeć ten odcinek!
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez messer Zobacz posta
    Słyszałem, że na wi oł di onet.pl można już _za darmo_ obejrzeć ten odcinek!
    Na chomikuj.pl dostępne są wszystkie odcinki - w avi i rmvb
    N

Strona 18 z 56 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów