Close

Strona 6 z 56 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 552

Wątek: d700 umarł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Festyk Zobacz posta
    Ale jeśli zegarmistrz wyprostuje piny to w serwisie nie dojdą co spowodowało zwarcie i naprawią w ramach gwarancji.
    przy czym to już by było świadome oszustwo (notabene nazywa się to wyłudzeniem i grozi za to odpowiedzialność karna), a z tego co autorka wątku napisała powyżej "nie chce im wciskać kitu"
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Ja Ci opowiem moją historię taką jedną.
    Kiedyś upadło mi pewne szkło na beton, gruchnęło straszliwie. Podpinam - ostrzy, fotki robi ale prześwietla masakrycznie. Patrzę - przysłona zblokowana w okolicach f/4 i nic nie reaguje przy pstrykaniu. Wk...łem sie strasznie, szkło do kąta, nastepnego dnia kurier > serwis. Napisałem tylko że nie przymyka. Dostałem odpowiedz że sprzęt uszkodzony mechanicznie i poza gwarancją mogą zrobić. Oczywista nie dyskutowałem. Po miesiącu wnerwiłem się czekaniem i wysłałem kolesia z Wawy z awanturą do nich. Błyskawicznie sprowadzili częsci, pani Joanna P. telefonuje że sprawny sprzęt wysyłają. Cena jedyne coś 900zl w sumie. Sprzęt sprawny fakt. Wymienione: zespół soczewek, jakiś tam pierścien, jakiś tam popychacz i coś tam jeszcze.
    po co to piszę:
    Nie przyjrzałem się dokładnie sprzętowi po wypadku. W momencie jak się dowiedziałem, że wymienili ten dzyndzel co wystaje za szkła przy bagnecie (odesłali mi go, wygląda normalnie tyle że podgięty), dotarło do mnie że szkło padając spadło na dzyndzel który się wygiął i zblokował. Teraz: do dziś mam niejasne przeczucie że gdybym sam zauważył to zgięcie i odgiał - sprzęt by ruszył. Czy optycznie byłoby to samo - nie wiem. Ale jeżeli miałbym zastrzeżenia - wtedy mógłbym do sewisu. (pomijam że mógłbym próbować ukryć całą historię z upadkiem i tylko narzekać na jakość obrazu). Moje odgięcie nie miałoby wpływu na to że technik i tak połapałby się że to uszkodzenie w skutek niewłaściwego użytkowania. Ale tak jak mówię: żałuję, bo do dziś mam wrażenie że po odgięciu sprzęt nie wymagałby żadnych dalszych zabiegów. A że w serwisie zaczęli wszystko dookoła wymieniać na nowe, to skończyło się jak się skończyło.

Ale zrób jak uważasz
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 20-11-2010 o 23:17 Powód: pis ("do wiedziałem")
    D800

Zbanowany
    Miasto
    50-cio tysięczne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    przy czym to już by było świadome oszustwo (notabene nazywa się to wyłudzeniem i grozi za to odpowiedzialność karna), a z tego co autorka wątku napisała powyżej "nie chce im wciskać kitu"
    Tylko, ze ciezko bedzie to udowodnic nie majac swiadkow a jakies tam znaki w gniezdzie niekoniecznie musiala zrobic wlascicielka sprzetu.

Co do oszustw i wyludzen to warto czasami poczytac zoltyserwisfotograficzny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cupcakee Zobacz posta
    Tylko, ze ciezko bedzie to udowodnic nie majac swiadkow. A jakies am znaki w gniezdzie niekoniecznie musiala zrobic wlascicielka sprzetu.

Co do oczustw i wyludzen to warto czasami poczytac zoltyserwisfotograficzny.
    tak, czyli ogólnie "jak mnie oszukają to źle, a jak ja oszukam to jestem taki cwany i wspaniały", ech... dla mnie mój honor byłby więcej wart niż parę stów, ale ja tam głupi jestem i do obecnego świata nie pasuję
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Sytuacja skomplikowana moralnie...bo w sumie dziewczyna też nie zawiniła i należy jej się gwarancja, ale .... marne szanse zupełnie uczciwie próbować...
    D800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Paśnik Zobacz posta
    zastanów się, Twój tok rozumowania byłby ok, gdyby aparat był po gwarancji. Ten aparat jest na gwarancji. Jeśli po zgłoszeniu na Postępu Dziewczyna dowie się, że to Jej wina i chcą Ją skasować srogo, wtedy może im podziękować i grzebać przy pinach. Na odwrót to trochę nie ma sensu: jakby coś zwaliła przy tym prostowaniu, to na Postępu nie ma szans...
    dobrze prawi.

Nie ma nad czym się tu dalej spuszczać Panowie i Panie; aparat jest na gwarancji, więc wysyłka do Berlina lub do Warszawy bym proponował. Nie wiem czy zagiął się pin z przyczyny użytkownika czy nie, fakt faktem body umarło, seris Nikona jest jaki jest, więc tak czy siak trzeba będzie zapłacić.

albo.. sprzedaj na organy ;D
    Ostatnio edytowane przez kZC_ ; 20-11-2010 o 23:33
    FX|D800|D700|2470|50 1.4G|85 1.8G|70200|SB900 | 910 + plecak i pierdoły
    "The wicked flee when none pursueth..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maki Zobacz posta
    Sytuacja skomplikowana moralnie...bo w sumie dziewczyna też nie zawiniła i należy jej się gwarancja, ale .... marne szanse zupełnie uczciwie próbować...
    Właśnie najbardziej wkurza mnie to, że wg mnie nic złego nie zrobiłam. Gdybym wcisnęła kartę nie tak, coś by zgrzytnęło i pomyślałabym sobie "o kurka" to potem ew. mogłabym mieć pretensje sama do siebie że jestem oferma. A tak?

Zbanowany
    Miasto
    50-cio tysięczne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    tak, czyli ogólnie "jak mnie oszukają to źle, a jak ja oszukam to jestem taki cwany i wspaniały", ech... dla mnie mój honor byłby więcej wart niż parę stów, ale ja tam głupi jestem i do obecnego świata nie pasuję
    "Honor to postawa, dla której charakterystyczne jest połączenie silnego poczucia własnej wartości..." -(cyt.wikipedia)

Zrzucasz zatem wine na pinquin? Przeciez to wlasnie ona ma HONOR bo wie, ze wykonala prawidlowa czynnosc jaka jest wlozenie karty do gniazda. W dodatku postepowala dokladnie z wytycznymi opisanymi w instrukcji aparatu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Festyk Zobacz posta
    Ale jeśli zegarmistrz wyprostuje piny to w serwisie nie dojdą co spowodowało zwarcie i naprawią w ramach gwarancji. Jeśli wysłałabyś popsutą puszkę ze zwartymi pinami to zdziwiłbym się gdyby uznali Ci gwarancję.
    o tym cały czas mówiłem...
    D4s/D3s/D800/S35 1,4HSM /N50mm 1,8G/N85 1,8G/N 70-200mm 2,8 VRII/S8mm f3,5/Sb910/Sb910/YN560

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pinquin Zobacz posta
    Właśnie najbardziej wkurza mnie to, że wg mnie nic złego nie zrobiłam. Gdybym wcisnęła kartę nie tak, coś by zgrzytnęło i pomyślałabym sobie "o kurka" to potem ew. mogłabym mieć pretensje sama do siebie że jestem oferma. A tak?
    Ja bym grzebał :rotfl:
    D800

Strona 6 z 56 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów