Close

Strona 5 z 56 PierwszyPierwszy ... 345671555 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 552

Wątek: d700 umarł

Domyślnie

Aż jestem ciekawy jak to się potoczy. Przy dobrej woli serwisanta mogłoby się odbyć mało boleśnie (zalezy jeszcze co tam się porobiło), ale średnio w to wierzę i przewiduję raczej odwrotną reakcję na domniemane "cwaniactwo/rżnięcie głupa"
    D800

Domyślnie

Ale macie mało wiary w ludzi! Wiem że sytuacja wygląda nieciekawie, wiem że trzeba dobrej woli, żeby stwierdzić że... nawet nie wiem co - że nie wsadziłam tam kromki chleba tostowego, licząc że wyskoczy przyrumieniony?

A jeśli gniazdo jest tak awaryjne że nawet paproszek może spowodować jego popsucie, to wybaczcie, ale to nie wina użytkownika, tylko sprzętu.

Domyślnie

...pff... ja Ci wierzę, tylko co ja mogę... Zrób jak uważasz, cobyś nie miała jeszcze potem żalu do nas
    D800

Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Czytałam ten wątek, ale chyba u nikogo sprzęt nie padł na amen...

Zbanowany
    Miasto
    50-cio tysięczne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pinquin Zobacz posta

A jeśli gniazdo jest tak awaryjne że nawet paproszek może spowodować jego popsucie, to wybaczcie, ale to nie wina użytkownika, tylko sprzętu.
    Dokladnie! Ty to rozumiesz i ja tez to rozumiem.
    Taki juz urok tych kart i gniazd do nich.

Nic nie kombinuj przy aparacie, masz prawie nowy sprzet. Zadzwon i powiedz, ze aparat jest na gwarancji i przestal dzialac.
    Jesli zdiagnozuja, ze przyczyna tkwi w skrzywionym pinie i zaspiewaja 500 zl za usluge to olej ich i zażądaj odeslania aparatu.

Kazdy zegarmistrz podejmie sie wyprostowania pinu a z racji Twojego wdzieku mozliwe, ze zrobi to nawet za FREE, choc z grzecznosci wypadaloby dac na jakiegos koniaka

Ps.Zastanawiam sie jak mozna odwrotnie wlozyc karte CF? Probuje ale mi to jakos nie wychodzi
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 20-11-2010 o 23:14 Powód: orto! ("zarzadaj")

Domyślnie

Tylko wiesz czego się boję? Że zegarmistrz nie pomoże, mimo mojego wdzięku Bo jeśli od pinów poszło zwarcie i płyta główna czy jak to się zwie, to dobre chęci nie wystarczą. Tylko nowe części. A to żeby nie bolało, tylko na naprawie gwarancyjnej się da...

Domyślnie

Ale jeśli zegarmistrz wyprostuje piny to w serwisie nie dojdą co spowodowało zwarcie i naprawią w ramach gwarancji. Jeśli wysłałabyś popsutą puszkę ze zwartymi pinami to zdziwiłbym się gdyby uznali Ci gwarancję.
    D300s||Nikkor 18-70mm f:3,5-4,5||Tamron 55-200mm f:4,0-5,6||SB-800||Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Zbanowany
    Miasto
    50-cio tysięczne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pinquin Zobacz posta
    Tylko wiesz czego się boję? Że zegarmistrz nie pomoże, mimo mojego wdzięku Bo jeśli od pinów poszło zwarcie i płyta główna czy jak to się zwie, to dobre chęci nie wystarczą. Tylko nowe części. A to żeby nie bolało, tylko na naprawie gwarancyjnej się da...
    Wiec jesli zegarmistrz nie pomoze to wtedy skazana juz bedziesz na serwis i 'maly' wydatek
    Przed wysylką pomysl nad odklejeniem prawie nowych gum. Jesli Tobie sie one nie przydadza to na pewno ktos z forumowiczow chetnie je 'przyjmie'

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cupcakee Zobacz posta
    ...
    Ps.Zastanawiam sie jak mozna odwrotnie wlozyc karte CF? Probuje ale mi to jakos nie wychodzi
    Tu chyba nie chodzi o włożenie przez siłę, bo 'musi wejść, bo tu była', tylko o niedokładne wkładanie. Karta CF ma dwa rowki po bokach a gniazdo odpowiednie dwie prowadnice: różnej szerokości. Jeśli prowadnica zostanie przez siłe nieco odgięta, to można wcisnąć kartę i pewnie odwrotnie też. Porządne gniazdo CF ma te prowadnice nieruchome a nie z blachy, jak w D700.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Strona 5 z 56 PierwszyPierwszy ... 345671555 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów