Close

Strona 3 z 53 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 552

Wątek: d700 umarł

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

ja bym spróbował samemu wyprostowac te piny , tak czy tak od razu zakładasz wymiane na nowe i koszta w serwisie, jak to odegniesz sama i nawet złamiesz któryś pin, lub Ci to nic nie da to wtedy oddasz aparat do serwisu i wyjdzie na to samo, chyba już bardziej zepsuc się nie da tego co już i tak jest zepsute.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 20-11-2010 o 22:22 Powód: pis. ("odrazu")
    D4s/D3s/D800/S35 1,4HSM /N50mm 1,8G/N85 1,8G/N 70-200mm 2,8 VRII/S8mm f3,5/Sb910/Sb910/YN560

Domyślnie

A ja bym spróbował ładnie odgiąć i zobaczyć jak będzie. Zawsze wtedy można dać do naprawy. Co to za różnica w jakim stopniu one pogięte jeżeli coś się i tak już sfajczyło (a może nie....)
    D800

Domyślnie

Zastanów się: jeżeli normalna karta, i normalnie wkładana, to jak mogły się pogiąć piny??? Dowiesz się że nienormalna karta, albo nienormalnie wkładana no bo przecież piny normalne a jakże.
    D800

Domyślnie

Bo Ty liczysz że Ci uznają gwarancję, ale ja gdybym pracował w serwisie w życiu bym nie uwierzył że piny się zgięły od normalnego włożenia normalnej karty. Prywatnie też uważam że coś w którymś momencie zrobiłaś nie tak. Nie wiem w którym.
    D800

Domyślnie

Wystarczy że siedzi śmieć w dziurce karty i już pin pójdzie w bok. Śmieć wypada albo włazi glębiej a Ty się teraz zastanawiasz.

Obejrzyj jeszcze tę kartę, rozegnij piny żeby nie było wątpliwości co do ew. zwarcia i bez wkładania karty w trybie demo zobacz co tam słychać
    D800

Domyślnie

No to może zagłosujemy: grzebać czy nie grzebać?

Domyślnie

ja jestem za wyprostowaniem pinów - według mnie nic nie tracisz
    D4s/D3s/D800/S35 1,4HSM /N50mm 1,8G/N85 1,8G/N 70-200mm 2,8 VRII/S8mm f3,5/Sb910/Sb910/YN560

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez simil Zobacz posta
    ja jestem za wyprostowaniem pinów - według mnie nic nie tracisz
    zastanów się, Twój tok rozumowania byłby ok, gdyby aparat był po gwarancji. Ten aparat jest na gwarancji. Jeśli po zgłoszeniu na Postępu Dziewczyna dowie się, że to Jej wina i chcą Ją skasować srogo, wtedy może im podziękować i grzebać przy pinach. Na odwrót to trochę nie ma sensu: jakby coś zwaliła przy tym prostowaniu, to na Postępu nie ma szans...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Paśnik Zobacz posta
    zastanów się, Twój tok rozumowania byłby ok, gdyby aparat był po gwarancji. Ten aparat jest na gwarancji. Jeśli po zgłoszeniu na Postępu Dziewczyna dowie się, że to Jej wina i chcą Ją skasować srogo, wtedy może im podziękować i grzebać przy pinach. Na odwrót to trochę nie ma sensu: jakby coś zwaliła przy tym prostowaniu, to na Postępu nie ma szans...
    Tym bardziej, że ściany mają uszy i Postęp pewnie czyta sobie takie wątki

Sama jeszcze zdążysz sie pobawić w naprawianie, choćby pensetą, ale najpierw bym chociaż zadzwonił na Podstępu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szuwar Zobacz posta
    Tym bardziej, że ściany mają uszy i Postęp pewnie czyta sobie takie wątki

Sama jeszcze zdążysz sie pobawić w naprawianie, choćby pensetą, ale najpierw bym chociaż zadzwonił na Podstępu.
    Ściany kochane: serce mi pękło że moja nowiutka Ślicznotka nie chce ze mną pracować. Pomóżcie. Bez kłód pod nogi. Jestem porządnym obywatelem. Płacę podatki i ZUS! I odnoszę ptaki nieloty do schroniska

Strona 3 z 53 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów