Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40

Wątek: 70-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emet_b Zobacz posta
    to i ja się trochę rozpiszę
    miałem:
    Sigmę 70-200/2.8 bez Macro-optycznie spoko, ale była walnięta bo przy AF-C wieszała puszkę
    Sigmę 70-200/2.8 Macro I-optycznie porażka-możesz sobie poszukać w moich wątkach bo pokazywałem na forum
    Nikkora 80-200/2.8 AFS-miód Ale ciężkie to i zawsze gdy używałem to miałem stracha, żeby nie uszkodzić (za drogie było dla mnie)
    Teraz mam N8-200/2.8 dwupierścieniowego i jestem happy: potwierdzam, że >170mm mydli tak do 4 metrów, ale poza tym bajka. Śmiem twierdzić, że na 200/2.8 jest lepiej niż w AFSie.
    Tamrona chciałem, ale trafił się N, więc się nie wypowiem
    A autofokus jest szybszy i celniejszy w sigmie czy w nikkorze wg Ciebie?(wiem ze jets na to odpowiedz w innych tematach ale chce się zapytać TEGO użyszkodnika ;p)
    "Of course, there will always be those who look only at technique, who ask „how,” while others of a more curious nature will ask „why”."
    Man Ray

Domyślnie

ciężko mi powiedzieć jednoznacznie bo pomiędzy Sigmą a Nikkorem dwupierścieniowym miałem szalonego AFSa, w stosunku do którego każde szkło bez takowego silnika to żółw
    Niemniej mz Sigma szybsza, choć w N nie można narzekać.
    Co do celności się nie wypowiem, bo trzeba by było zrobić konkretne testy.

kilka uwag do dwupierścieniowca, o których nie wiedziałem przed zakupem:
    - mocowanie statywowe się nie zdejmuje, co mnie bardzo smuci, gdyż mi ono w ogóle nie jest potrzebne, więc tylko przeszkadza.
    - w moim egz. pierścień zooma chodzi z dość ciężkim oporem-jak dla mnie zbyt ciężkim.
    Ostatnio edytowane przez emet_b ; 07-11-2010 o 19:42
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MiX Zobacz posta
    A autofokus jest szybszy i celniejszy w sigmie czy w nikkorze wg Ciebie?(wiem ze jets na to odpowiedz w innych tematach ale chce się zapytać TEGO użyszkodnika ;p)
    różnica w prędkości będzie duża lub mniejsza w zależności od puszki na dxx/dxxxx będzie wolno na dxxx średnio a na dx szybko. A w sigmie zawsze będzie szybko.
    Sigma nie będzie miała też problemu z przeostrzaniem małych odległości ( wszystkie śrubokręty mają)
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

właśnie-mateo912 ma rację, zapomniałem, że N to śruba.
    U mnie na D700 śmiga elegancko.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    różnica w prędkości będzie duża lub mniejsza w zależności od puszki na dxx/dxxxx będzie wolno na dxxx średnio a na dx szybko. A w sigmie zawsze będzie szybko.
    Sigma nie będzie miała też problemu z przeostrzaniem małych odległości ( wszystkie śrubokręty mają)
    Zdaje sobie z tego sprawe, to wyczytałem, natomiast od użytkownika wsyztskich tych szkiełwłaściwie chciałem się dowiedzieć jak to wyglada w praktyce. Czy odczuwał braki w predkości i czy miał wrażenie że któreś szkło mu pernametnie nei trafia. Mam kilka szkieł na śrubokręt do d300 i zasadniczo nie ma porównania. Jedynie jakos to fajnie dziaął w 50/1.8
    "Of course, there will always be those who look only at technique, who ask „how,” while others of a more curious nature will ask „why”."
    Man Ray

Domyślnie

80-200 na Dxxx i Dx śmiga bardzo podobnie, znaczy szybko. Powiem, że bardzo szybko. Poza tym ma przełącznik "limit", co pozwala go przyspieszyć. Nieczęsto się zdarza, żeby potrzebna była cała skala.
    Optycznie świetny, ale też raczej na nowy egzemplarz za 2300 się nie trafi.
    nikon i nikkory oraz troszkę w:
    http://mirroo.pl/

Domyślnie

a czy używany znaczy gorszy??;P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MiX Zobacz posta
    Zdaje sobie z tego sprawe, to wyczytałem, natomiast od użytkownika wsyztskich tych szkiełwłaściwie chciałem się dowiedzieć jak to wyglada w praktyce. Czy odczuwał braki w predkości i czy miał wrażenie że któreś szkło mu pernametnie nei trafia. Mam kilka szkieł na śrubokręt do d300 i zasadniczo nie ma porównania. Jedynie jakos to fajnie dziaął w 50/1.8
    na pewno nie będzie tak szybko jak w 50 to szkło to jest ewenement
    Jeśli będziesz robił bardzo dynamiczne rzeczy to możesz odczuć różnice a jak "średnio szybkie" to obojętnie

PS zacznij używać może wbudowanego słownika w FF/opere/ie(chyba tez już ma) bo aż ciężko się czyta
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

na pewno nie będzie tak szybko jak w 50 to szkło to jest ewenement
    Jeśli będziesz robił bardzo dynamiczne rzeczy to możesz odczuć różnice a jak "średnio szybkie" to obojętnie

PS zacznij używać może wbudowanego słownika w FF/opere/ie(chyba tez już ma) bo aż ciężko się czyta
    Mam, ustawiony na angielski. Nowy laptop ma inną klawiature i troche inaczzej ręce sie układają. Hm, rozumiem że to odnośnie nikkora. A Sigma daje radę porównując do af-s nikkora? (wiem że wolniej, ale czy daje rade) w szybkich scenach. W sumie to szkielko jest mi potrzebne raczej czysto hobbystycznie więc tak sobie dumam że sigma była by chyba najbardziej uniwersalna. No i cały czas sie wacham nad nikkorem 70-200 vr I, ale to inna liga.
    Man Ray

Domyślnie

sigma mydli.
    mialem do czynienia na jednej imprezie sportowej z sigmą 70-200 2.8 w najnowszej wersji i nikkorem 80-200 dwupierscieniowcem af. Zmiażdzył sigmę że aż się nie mówi.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów