Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Wątek: 70-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d3mane Zobacz posta
    mialem do czynienia na jednej imprezie sportowej z sigmą 70-200 2.8 w najnowszej wersji
    i jak się stabilizacja sprawuje?

Domyślnie

a to przepraszam ja mialem wersje bez stabilizacji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MiX Zobacz posta
    Mam, ustawiony na angielski. Nowy laptop ma inną klawiature i troche inaczzej ręce sie układają. Hm, rozumiem że to odnośnie nikkora. A Sigma daje radę porównując do af-s nikkora? (wiem że wolniej, ale czy daje rade) w szybkich scenach. W sumie to szkielko jest mi potrzebne raczej czysto hobbystycznie więc tak sobie dumam że sigma była by chyba najbardziej uniwersalna. No i cały czas sie wacham nad nikkorem 70-200 vr I, ale to inna liga.
    HSM jest bardzo podobny co do prędkości do SWM(AF-S)

sigma mydli.
    mialem do czynienia na jednej imprezie sportowej z sigmą 70-200 2.8 w najnowszej wersji i nikkorem 80-200 dwupierscieniowcem af. Zmiażdzył sigmę że aż się nie mówi.
    To ze miałeś walniętą sztukę lub nie przypasował korpus + szkło i miałeś BF/FF nie oznacza że wszystkie są takie.
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Posiadam SIGMA 70-200 mm F2.8 APO EX DG HSM Macro II i muszę przyznać, że po wizycie w serwisie i kalibracji jestem zachwycony. Przed tym zabiegiem chciałem ją sprzedawać i kupować Nikkora ;D (procent nietrafionych z ostrością zdjęć był ogromnyyy).
    Ciągły brak czasu jest dobrą wymówką...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    HSM jest bardzo podobny co do prędkości do SWM(AF-S)

To ze miałeś walniętą sztukę lub nie przypasował korpus + szkło i miałeś BF/FF nie oznacza że wszystkie są takie.
    a skąd ty mozesz wiedzieć jaką miałem sztukę?

Domyślnie

Ja miałem podobny dylemat, tyle, że priorytetem był sport i wybrałem dwupierścieniowca -
    przed zakupem przypiąłem sigmę i nikkora,
    sigma trochę szybsza, ale niewiele, za to zdarzały jej się pomyłki, a sztuka była dobra i generalnie trafiała w punkt.
    Natomiast nikkor mylił się bardzo rzadko. Optycznie minimalnie był lepszy.
    Konstrukcja solidniejsza u nikkora, ale trzeba uważać na przełącznik af - ja zawsze dawałem na mf gdy nie używałem szkła. Przy kupnie brałem też pod uwagę, że przy odsprzedaży prawie nic nie stracę.
    aha, szybkość 80-200 jest naprawdę wystarczająca do wszystkiego nawet do samochodów, większym problemem jest "niechęć" do przeostrzania; np. robiąc koszykówkę przy śledzeniu zdjęcia były ostre, ale gdy było mało ruchu, np. tylko krok w bok/ukos musiałem ostrzyć w tło i z powrotem na "modela".
    I kończąc ten pean o nikkorze - ja poszukałbym dobrej sztuki.. sigmy (:

ps. teraz mam 70-200vr i jak zrobiłem porównanie do sigmy to aż się uśmiechnąłem (zwłaszcza, że bardzo tanio kupiłem af-s'a - 3,8!)
    "Z pasją fotografuj życie, ale nie zapomnij i żyć z pasją" Z. Kamm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MrQba Zobacz posta
    A co to za marka Thamron ?
    Producent mrocznych obiektywów ze Śródziemia
    forum.niekojarze.pl

Domyślnie

a skąd ty mozesz wiedzieć jaką miałem sztukę?
    skoro napisałeś że "sigma mydli" a tak w większości sztukach tak nie jest logicznym jest że miałeś słabą sztukę.
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emet_b Zobacz posta
    a czy używany znaczy gorszy??;P
    nigdy w życiu. te szkła się nie starzeją. ale jak to bywa ze wszystkim człowiek może je uszkodzić. i trzeba dokładnie się przyjrzeć.
    nikon i nikkory oraz troszkę w:
    http://mirroo.pl/

Domyślnie

70-200 to raczej N 70-200 Vr i tu nie ma żadnego kompromisu - jest zajewisty od A do Z, aczkolwiek drogi jak ...
    D90 | N35 1.8 G | N70-300 VR | SB-900 |

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów