Szukaj
"Of course, there will always be those who look only at technique, who ask „how,” while others of a more curious nature will ask „why”."
Man Ray
ciężko mi powiedzieć jednoznacznie bo pomiędzy Sigmą a Nikkorem dwupierścieniowym miałem szalonego AFSa, w stosunku do którego każde szkło bez takowego silnika to żółw
Niemniej mz Sigma szybsza, choć w N nie można narzekać.
Co do celności się nie wypowiem, bo trzeba by było zrobić konkretne testy.
kilka uwag do dwupierścieniowca, o których nie wiedziałem przed zakupem:
- mocowanie statywowe się nie zdejmuje, co mnie bardzo smuci, gdyż mi ono w ogóle nie jest potrzebne, więc tylko przeszkadza.
- w moim egz. pierścień zooma chodzi z dość ciężkim oporem-jak dla mnie zbyt ciężkim.
Ostatnio edytowane przez emet_b ; 07-11-2010 o 19:42
"Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek
Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120
właśnie-mateo912 ma rację, zapomniałem, że N to śruba.
U mnie na D700 śmiga elegancko.
Zdaje sobie z tego sprawe, to wyczytałem, natomiast od użytkownika wsyztskich tych szkiełwłaściwie chciałem się dowiedzieć jak to wyglada w praktyce. Czy odczuwał braki w predkości i czy miał wrażenie że któreś szkło mu pernametnie nei trafia. Mam kilka szkieł na śrubokręt do d300 i zasadniczo nie ma porównania. Jedynie jakos to fajnie dziaął w 50/1.8
"Of course, there will always be those who look only at technique, who ask „how,” while others of a more curious nature will ask „why”."
Man Ray
80-200 na Dxxx i Dx śmiga bardzo podobnie, znaczy szybko. Powiem, że bardzo szybko. Poza tym ma przełącznik "limit", co pozwala go przyspieszyć. Nieczęsto się zdarza, żeby potrzebna była cała skala.
Optycznie świetny, ale też raczej na nowy egzemplarz za 2300 się nie trafi.
nikon i nikkory oraz troszkę w:
http://mirroo.pl/
a czy używany znaczy gorszy??;P
Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120
Mam, ustawiony na angielski. Nowy laptop ma inną klawiature i troche inaczzej ręce sie układają. Hm, rozumiem że to odnośnie nikkora. A Sigma daje radę porównując do af-s nikkora? (wiem że wolniej, ale czy daje rade) w szybkich scenach. W sumie to szkielko jest mi potrzebne raczej czysto hobbystycznie więc tak sobie dumam że sigma była by chyba najbardziej uniwersalna. No i cały czas sie wacham nad nikkorem 70-200 vr I, ale to inna liga.
Man Ray
sigma mydli.
mialem do czynienia na jednej imprezie sportowej z sigmą 70-200 2.8 w najnowszej wersji i nikkorem 80-200 dwupierscieniowcem af. Zmiażdzył sigmę że aż się nie mówi.
Skontaktuj się z nami