Close

Strona 2 z 13 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 125

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lookash Zobacz posta
    22" i taka rozdzielczość niestety odpada.
    Jest też wersja ze standardową rozdzielczością i tańsza: S2233W, 22", 1680x1050. Na dobrą 24-kę za 2,5 tys zł nie ma co liczyć.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

W jakim sensie dobrą? Bo pewnie mamy różne pojęcia tego Z tego co widze w wątku o polecanych monitoram oba modele:

24" [16x10] Dell U2410 (*)
    24" [16x10] HP LP2475w (*)
    oznaczyłeś jako godne uwagi. Zdaje sobie sprawe, że to nie będzie jakość NECa czy EIZO, ale skoro sam je zamieściłeś na tej liście to chyba czymś się wybiły z tłumu.

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Jest też wersja ze standardową rozdzielczością i tańsza: S2233W, 22", 1680x1050.
    A jak wypada do tego S2233W ten EV2333?

Wiesz może jak ten dell u2410 wypada przy mojej starej belinei 102035w? I ewentualnie jak się mado ekranu który był w 24" iMacu - ten mam w pracy. Z Belinei bylem jak najbardziej zadowolony, jak również ze służbowego imaca

A kolejna sprawa. Dzisiaj będąc w Vobisie widzialem jakiś model HP zr24w. Orientujesz się jak wypada w porównaniu do swojego brata LP2475w? Czy znacząco niższa cena spowodowana jest przez coś poza obcięciem go z dodatkowych wejść czy może jest coś jeszcze?
    Ostatnio edytowane przez lookash ; 31-10-2010 o 22:31
    Nikon, Apple, Wacom
    LukaszBerlinski.pl | Mój blog

Domyślnie

ZR24W jest na e-IPSie, czyli na ekonomicznej wersji matrycy IPS. W przeciwieństwie do LP2475W i U2411 na H-IPS nie jest szerokogamutowy. Sporo problemów z bad pixelami, minimalna jaskrawość aż 130cd/m2, bardzo kiepsko zlinearyzowany.

Domyślnie

To w takim razie odpada w przedbiegach.
    Prosiłbym o opinie jak wypada ten u2410 w porównaniu do iMac'ych 24", bo zapewne mieliście z obydwoma do czynienia. Mojej starej Belinei zapewne nikt nie zna więc już nie pytam o porównanie.

I inna sprawa, jak w tym wszystkim wypada ten EV2333? Polecacie tutaj S2233W, ale to 22" z rozdzielczością taką jaką miałem na 20.1", a wolałbym jednak zwiększyć też powierzchnie. Najchętniej brałbym coś z 16:10, ale przy tej rozdziałce i 23" 16:9 może nie być złe.
    Nikon, Apple, Wacom

Domyślnie

iMac 24 jest cholerycznie jasny, ale Apple ma tyle przyzwoitości, że zawsze b. ładnie linearyzuje swoje monitorki do gamma 2,2. Dell nie jest tak cholerycznie jasny, natomiast z liniowością jest tam trochę gorzej. Nieźle by było rzucić okiem przed zakupem, czy nie ma większych problemów z murą temperatury barwowej, bo to szerokogamutowiec. Ogólnie jednak przepaści między nimi być nie powinno.

EV2333W jest niewiele tańszy od PA231W, a jakościowo to zupełnie nie ta liga.

Domyślnie

W jakim sensie dobrą? Bo pewnie mamy różne pojęcia tego
    Dobrą, znaczy porównywalną do polecanych Eizo S2233W i S2243W.

Z tego co widze w wątku o polecanych monitoram oba modele oznaczyłeś jako godne uwagi.
    Bo są o niebo lepsze od wszelakiej maści Samsungów i Gateway'ów, ale nie znaczy że są naprawdę dobre. Monitory z gwiazdkami są*na liście warunkowo, gdyby stosować o włos wyższe kryteria poleciałyby z niej w diabły.

A jak wypada do tego S2233W ten EV2333?
    EV ma niepełne sterowanie. Do prac biurowych nadają się dobrze, ale fotografii znacznie gorzej.

Wiesz może jak ten dell u2410 wypada przy mojej starej belinei 102035w? I ewentualnie jak się mado ekranu który był w 24" iMacu - ten mam w pracy. Z Belinei bylem jak najbardziej zadowolony, jak również ze służbowego imaca
    DELL U2410 jest lepszy od każdej Belinei, jednak gorszy od iMaców, niezależnie od wersji.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Nieźle by było rzucić okiem przed zakupem, czy nie ma większych problemów z murą temperatury barwowej, bo to szerokogamutowiec.
    A na co dokładnie zwrócić uwagę? I jak najlepiej na szybko to ocenic? Bo wielkich testów robić raczej nie będe niestety.

DELL U2410 jest lepszy od każdej Belinei, jednak gorszy od iMaców, niezależnie od wersji.
    Niezaleznie od wersji? Ale chyba pomijamy te poprzednie 20" iMaci z TNką? W tamtych seriach tylko 24" z tego co wiem miały IPS.
    Nikon, Apple, Wacom

Domyślnie

Niezaleznie od wersji? Ale chyba pomijamy te poprzednie 20" iMaci z TNką? W tamtych seriach tylko 24" z tego co wiem miały IPS.
    Oczywiście TN'y pomijamy.

Domyślnie

Oczywiście TN'y pomijamy.
    Uff

I ponowie moje pytanie bo pewnie na dniach będę odbierał tego Della.

Na co dokładnie zwrócić uwagę przy oględzinach monitora? I jak najlepiej na szybko to ocenic? Bo wielkich testów robić raczej nie będe niestety.
    Ostatnio edytowane przez lookash ; 02-11-2010 o 14:38
    Nikon, Apple, Wacom

Domyślnie

Na co dokładnie zwrócić uwagę przy oględzinach monitora? I jak najlepiej na szybko to ocenic? Bo wielkich testów robić raczej nie będe niestety.
    Wypadałoby sprawdzić czy względnie równo rozświetlony i czy nie ma pikseli.

Strona 2 z 13 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów