Close

Strona 1 z 13 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 125

Domyślnie Monitor 22"-24", do 2500zl.

Dzisiaj stała się rzecz straszna. Mój zewnętrzny monitor padł:/ Belinea 102035W. Gwarancja niestety minęła 3 miesiące temu. Prawdopodobnie nie da się już go odratować, a przynajniej tak twierdzi facet w serwisie monitorów (na ekranie widać jedynie czerń i kilka czerwonych i pionowych pasków na 1px szerokości).

W tym momencie rozglądam się*za czymś nowym. Obecnie miałem Belinea 102035W, czyli 20.1" przy 1680x1080, matryca mva lub pva - nie pamiętam dokładnie. Wiadomo monitor nie był najwyższych lotów, ale byłem zdecydowanie zadowolony stosunkiem jakości do ceny (3 lata temu 1450zl). 20" to już jednak dla mnie troche za mało i kierowałbym się*najchętniej ku 24" - w pracy mam imaca o takich rozmiarach i pracuje mi sie wygodniej zdecydowanie. Kwestia większej rozdziałki.

Jakie zastosowania? Grafika, głównie strony internetowe, logotypy, czasami coś do druku - wizytówki, ulotki. Poza tym oczywiście fotografia i tu zapewne wielu uzna, że w tej cenie nie ma niczego godnego do fotografii, ja jednak byłem zadowolony z mojego poprzedniego monitora i zdecydowanie dawałem sobie radę z obróbką, stąd szukam czegoś co da mi niegorszą jakość niż wspomniana Belinea.

Przeglądnąłem kilka opcji i zastanawiam się nad Dell U2410 (dostępny) oraz HP LP2475w (ten już gorzej). Ewentualnie w rolę wchodzi jakieś 22", choć nie chciałbym wydawać na taką przekątną tych 2,5k.

Prosiłbym forumowych znawców o odniesienie się do tych modeli, w porównaniu do wspomnianej Belineii, a jeśli jest inny ciekawy model to o polecenie go.

PS inna sprawa, jak się ma taki Dell 2209WA jakością obrazu do mojej starej Belineii?
    Nikon, Apple, Wacom
    LukaszBerlinski.pl | Mój blog

Domyślnie monitor 22"

witam

proponuje przyglądnąć się EIZO S2243W - cena około 2500
    monitor na matrycy s-pva, z portami cyfrowymi, 5 lat gwaranci, 95% odwzorowania AdobeRGB, bardzo równomierne podświetlenie, 1900x1200 px..... no iprodukcja JAPONIA

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yetik Zobacz posta
    proponuje przyglądnąć się EIZO S2243W - cena około 2500 ... 1900x1200 px
    22" i taka rozdzielczość niestety odpada. Teraz mam 20" i 1680x1050 i punkt jest juz na pograniczu wygody. Ponizej a w tym eizo jest juz ponizej tego, trzymalbym glowe w monitorze. Sklaniam sie jednak do 24".
    Nikon, Apple, Wacom

Domyślnie

kilka osób z FotoTeja ma i chwali Della 2209WA, może ktoś Cie zaprosi na oględziny

Domyślnie

witaj
    to 22" - ale panoramiczne - do pracy naprawdę fajna sprawa - zajmuje mało miejsca na "biurku" a obraz ..... i stałość wyświetlania kolorów...... naprawdę warto
    pozdrawiam

Domyślnie

to moze zerknij na to: http://www.ceneo.pl/2142544

taki młodszy brat serii PA. kilerstwo cenowe moim zdaniem przy tych parametrach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yetik Zobacz posta
    witaj
    to 22" - ale panoramiczne - do pracy naprawdę fajna sprawa - zajmuje mało miejsca na "biurku" a obraz ..... i stałość wyświetlania kolorów...... naprawdę warto
    pozdrawiam
    No być może dla Ciebie, ja jednak nie chce sobie psuć wzroku. Przy kompie spędzam zdecydowanie dużo czasu i taka rozdziała strasznie by mnie męczyła. Mimo fajności tego monitora jeśli chodzi o kolory, wygoda pracy też jest dla mnie bardzo ważna.
    Nikon, Apple, Wacom

Domyślnie

PA231W - czysta perfekcja, normalny gamut (sprawdzi się w projektowaniu stron www), spora plamka, wysoka rozdzielczość w poziomie.

Domyślnie

Czornyj, fajny sprzęt, ale niestety cena za wysoka. To 2,5 to i tak już takie wyżyłowane maksimum Dochodzi do tego fakt, że najprawdopodobniej jak będzie taka możliwość brałbym na raty ten sprzęt.
    Nikon, Apple, Wacom

Domyślnie

Tu http://allegro.pl/nec-pa231w-1920x10...283488181.html
    masz za 2,6k pln. Poza allegro opuszczą Ci pewnie stówkę i zmieścisz się w kosztach. Faktycznie wygląda rewelacyjnie. Pod koniec roku będzie stał u mnie na biurku
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Strona 1 z 13 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów