Close

Strona 22 z 51 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 504
    Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eskimos Zobacz posta
    To bliźniaki hetero
    W takim razie "obydwaj"
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    W takim razie "obydwaj"
    Mea culpa, mogę edytować ale zapisać już nie chce, chociaż z drugiej strony po kilkunastu latach tułaczki chyba mogę kiepsko pisać po polsku ? Tylko że nie jestem gwiazdą, wiec chyba niektórzy mi tego nie wybaczą
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Na tego wielbłąda jestem szczególnie uczulony...resztę zostawiam ekonetowi
    Często spotyka się taki kwiatek w telewizji...i pewnikiem stąd moje uczulenie. Bo takich dziennikarzy jak ekonet, którzy potrafią powiedzieć/napisać tekst bez błędu już niewielu zostało
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eloi Zobacz posta
    Jak czytam ten bełkot to ręce opadają. Wyjedź mądralo z Polski w wieku 5 lat i się wychowaj w całości za granicą. Wtedy będziesz miał prawo wypisywać mądrości.
    Eloi, pare postow wyzej wrzucilem linka do wywiadu z Joanną Krupą, w ktorym mowila piekna polszczyzna, a na pewno nie z takim akcentem jak w programie.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 30-10-2010 o 23:30 Powód: pis. ("napewno")

Domyślnie

Jak czytam ten bełkot to ręce opadają. Wyjedź mądralo z Polski w wieku 5 lat i się wychowaj w całości za granicą. Wtedy będziesz miał prawo wypisywać mądrości.
    znam takie osoby mówiące wręcz z teatralną dykcja po polsku, po prostu genialnie, aż mnie jako radiowca z piętnastoletną praktyka po prostu zazdrość, i znam takie, co po pięciu latach pobytu w USA ledwie mówić po polski.
    Nie będę się starał teraz tego logicznie uzasadnić, ale pewne swoje teorie w tym temacie mam. A Krupa jest żałosna, niestety.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 30-10-2010 o 23:29 Powód: pis.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta
    znam takie osoby mówiące wręcz z teatralną dykcja po polsku, po prostu genialnie, aż mnie jako radiowca z piętnastoletną praktyka po prostu zazdrość, i znam takie, co po pięciu latach pobytu w USA ledwie mówić po Polski.
    Nie będę się starał teraz tego logicznie uzasadnić, ale pewne swoje teorie w tym temacie mam. A Krupa jest żałosna, niestety.
    Znam naszych rodaków za granicą, których dzieci w ogóle nie mówią po polsku. Nawet w domu z dzieciakami nie rozmawiają w ojczystym. Na pytanie, dlaczego dzieci nie uczą po polsku chociażby mówić, odpowiadają, że dzieci nie mają kolegów Polaków, w szkole sami tubylcy, więc polski nie będzie im do niczego potrzebny.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 30-10-2010 o 23:28 Powód: pis. ("zagranicą")

Domyślnie

Odrażają mnie te komentarze.
    [...]
    poziom moralny wątpliwy.
    Mojego szacunku ani jedno ani drugie nie zdobędzie. Niezależnie od poziomu technicznego.
    Ten program zasługuje na upadek, włącznie ze smrodem na karierze tego tzw Tyszki.
    A można wiedzieć, po co to oglądasz, lulasku?

Cytat Zamieszczone przez spiritwood Zobacz posta
    Z Pascalem (tym co gotuje) grałem kilka razy w squasha kort w kort. Mówi normalnie (a w szczególności słowa na k i tym podobne - te się na squashu krzyczy dość głośno), nie mam mowy o przesadnym zabarwieniu francuszczyzną. Nie wiem, jak w przypadku Frau Krupy ale może być podobnie
    Prawie dziesięć lat temu jadłem śniadanie w którymś z hoteli w Warszawie (Mariott?) i pól metra za mną, plecami do mnie siedział Andrzej Gołota. Mówił idealnie po polsku, chociaż gwarą knajacką, nie było cienia obcego akcentu. A w tym samym okresie można było zobaczyć w telewizorze wywiady z nim, w których biedaczysko zapominał co pół zdania polskich słów.
    Podobnie, nie wiem, czy ktoś z Was zwrócił uwagę na niejakiego Piotra Kraśko (Kraśkę?) - gdy spikeruje w programach informacyjnych, polszczyznę ma bezbłędną, natomiast gdy się produkuje jako korespondent z obczyzny, wtedy gwałtownie dostaje obcego akcentu.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta

Prawie dziesięć lat temu jadłem śniadanie w którymś z hoteli w Warszawie (Mariott?) )
    No teraz to Cię poniosło... To nie mógł być Mariott
    Przypomniała mi się scena z "Misia", gdy goniec biegł zjeść do mega restauracji, a tak naprawdę był w barze mlecznym "Apis"....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    No teraz to Cię poniosło... To nie mógł być Mariott
    Przypomniała mi się scena z "Misia", gdy goniec biegł zjeść do mega restauracji, a tak naprawdę był w barze mlecznym "Apis"....
    No faktycznie - taka nędza, jak ekonet, to mogła jeść wyłącznie w barze "Smaczek" czy "Puchatek".
    Rozgryzłeś mnie jak pestkę dyni.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    No faktycznie - taka nędza, jak ekonet, to mogła jeść wyłącznie w barze "Smaczek" czy "Puchatek".
    Rozgryzłeś mnie jak pestkę dyni.
    Nooo...

Strona 22 z 51 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów