Close

Strona 21 z 51 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 504
    Zbanowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Można by też napisać wytarty, ale trafny slogan - "Chcieliśmy zachodu? To go mamy...". Czerpiemy garściami, nie tylko to co wartościowe i dobre, ale (a może przede wszystkim) to co głupie i mało wartościowe.
    Otwierasz puszkę, a tu
    Słyszysz "How do you do"

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Jeszcze nie mamy zachodu...karetki pogotowia mamy mniejsze Ale jeśli trochę pociągniemy w tym kierunku to u nas też wkrótce będą większe
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Najsmutniejsze w tym wszystkim jest to, że media tworzą i kreują rzeczywistość.
    Jeśli ta cała Krupa potrafi mówić wyraźnie i ładnie po polsku, a jej maniery językowe i idiotycznie brzmiący akcent są dodane na potrzeby programu i taki był wymóg (???) to jest to już debilizm. Tylko należy wtedy zadać pytanie, czy jest tak dlatego, że widzowie tego właśnie oczekują i media wiedzą, że takie właśnie coś się sprzeda...
    Z Pascalem (tym co gotuje) grałem kilka razy w squasha kort w kort. Mówi normalnie (a w szczególności słowa na k i tym podobne - te się na squashu krzyczy dość głośno), nie mam mowy o przesadnym zabarwieniu francuszczyzną. Nie wiem, jak w przypadku Frau Krupy ale może być podobnie

Domyślnie

Najsmutniejsze w tym wszystkim jest to, że media tworzą i kreują rzeczywistość.
    Najsmutniejsze jest to, że ludzie wchłaniają wszystko jak leci bez żadnej oceny, krytyki..
    Tylko należy wtedy zadać pytanie, czy jest tak dlatego, że widzowie tego właśnie oczekują i media wiedzą, że takie właśnie coś się sprzeda... Czy może to media ludziom wmawiają, że tak będzie "fajnie" i "cool"
    Jest popyt, jest podaż. Jak widać ludzie lubią być ogłupiani i otumaniani. Jest zapotrzebowanie na takie programy. No i wielu usilnie twierdzi, że wszystko co zachodnie, jest fajne. To potęguje sukces tych programów Niedługo będzie to drugie MTV. Niewielki jest procent ludzi, którzy patrzą na to wszystko krytycznym okiem.
    Jak najbardziej zgadzam się z tym, że media mają ogromną siłę.. Jednak to wszystko nie wyglądałoby tak, gdyby ludzie choć trochę poddali w wątpliwość to co mówią w telewizji. Dlatego ja się telewizora pozbyłem już jakiś czas temu. Jedynie brakuje mi trochę discovery.

Domyślnie

Jest zapotrzebowanie na "odmienny" akcent. W ten sposób buduje się swój /lepszy?/ "image".
    Mam znajomego, który mieszka na stałe w Australii. Jak odwiedza rodziców w Polsce, to rzeczywiście ma nieco inny akcent. Wszystko jednak wraca do normy po 2-3 dniach mówienia w ojczystym narzeczu. Akcent Krupy jest głupawo udawany i ją ośmiesza.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Ale fakt faktem, trzeba być dobrym "aktorem" żeby tak dobrze udawać ten akcent i wstawiać bezwiednie słowa po inglisznemu w polskie zdania, w czasie szybkiej płynnej rozmowy.

Ja dont bilif, że ona udaje amerikan akcent
    ogólnie łotewer
    brak

Zbanowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amirez Zobacz posta
    Jest zapotrzebowanie na "odmienny" akcent. W ten sposób buduje się swój /lepszy?/ "image".
    Mam znajomego, który mieszka na stałe w Australii. Jak odwiedza rodziców w Polsce, to rzeczywiście ma nieco inny akcent. Wszystko jednak wraca do normy po 2-3 dniach mówienia w ojczystym narzeczu. Akcent Krupy jest głupawo udawany i ją ośmiesza.
    Jak czytam ten bełkot to ręce opadają. Wyjedź mądralo z Polski w wieku 5 lat i się wychowaj w całości za granicą. Wtedy będziesz miał prawo wypisywać mądrości.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eloi Zobacz posta
    Jak czytam ten bełkot to ręce opadają. Wyjedź mądralo z Polski w wieku 5 lat i się wychowaj w całości za granicą. Wtedy będziesz miał prawo wypisywać mądrości.
    Bartek i Mateusz wiek 36 lat, wyjechali w wieku 2 lat, obydwoje mówią płynna polszczyzna, aczkolwiek z ortografia maja niewielkie kłopoty , jak się chce to można, ale jak już wcześniej pisałem, Kargul i Pawlak określili takie zachowanie idealnie
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Bartek i Mateusz wiek 36 lat, wyjechali w wieku 2 lat, obydwoje
    To który z nich jest kobietą?
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    To który z nich jest kobietą?
    To bliźniaki hetero
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Strona 21 z 51 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów