Close

Strona 12 z 41 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 408

Domyślnie

Panowie. Za 2500 PLN mogę mieć 1,5 roczny D80 o przebiegu ok 4700 klikniec w stanie mozna powiedziec sklepowym (stan tech i wizualny) z:
    -grip na 2 baterie lub na koszyk z bateriami-akumulatorkami (na 6sztuk)
    -dwie baterie o 100% zywotnosci - w tym 1 oryginalna a 2 o zwiekszonej pojemnosci
    -koszyk do gripa na baterie-akumulatory - 2 sztuki
    -obiektyw AF-S NIKKOR 18-135mm 1:3.5-5.6G ED ∅62 +filtr UV + tulipan
    -zoom AF 28-200mm 1:3,5~5,6 ∅72 -metalowy soligor typ pompka (pieknie rzezbi) z mala rysa (totalnie niema wplywu na foto) + filtr UV +tulipan+ profesjonalne mocowanie statywowe obiektywu
    -szklo do makro na obiektyw ∅62 10 dp
    -pilot do D80
    -lampa błyskowa Sunpak - kompatybilna z D80 w trybie manualnym
    -orginalna ladowarka baterii
    -karta sd 4gb
    -gruszka i pedzel nikona do czyszczenia matryc, obiektywu, itd
    -zestaw-orginalny zestaw instrukcje( j.polski) kartony kable
    -Monopod firmy MANFROTTO uzywany doslownie kilka razy
    -profesjonalny plecak firmy LOWEPRO

Warto??
    Pentax K10D S 18-250, V 40; Yashica Mat; Canon 40D 17-85 USM; D90 N 18-105 - się nie kupił

Domyślnie

To z aukcji jakiejś?

Przede wszystkim - "1,5 roczny D80" - on był tak długo produkowany? sierpień 2008 to premiera D90, bezpośredniego następcy, nie wydaje mi się żeby jeszcze ponad pół roku po tym Nikon produkował D80. Ale to tylko moje spekulacje, konkretnej informacji na ten temat nie mam - tu jest wątek gdzie chwilę się nad tym chłopaki zastanawiają

Ta lista akcesoriów - sporo w niej marketingu Używanego D80 z niedużym przebiegiem z kartą pamięci dostaniesz za 1300-1400zł.
    - ładowarka baterii raczej w zestawie z aparatem zawsze jest, tak jak "okablowanie czy kartony" - jak dla mnie żaden "extras", kiepska "wartość dodana".
    - grip i koszyk na akku to jest jeden zestaw, który dostaje się razem kupując Po co to rozbijać na kilka pozycji? Grip oryginalny Nikon'a? Pewnie nie...
    - te filtry uv to jakaś firma się pod nimi podpisuje, czy tylko na obwódce mają napis w stylu "UV Filter Super Proffesional Gold Edition 3x Better Photo's"?
    - pilot - jaki?
    - o karcie wspominał, z gruszki śmiał się nie będę Ten zestaw czyszczący to chociaż nowy, czy też używany?
    - plecak - w jakim stanie? Na ile i jakie akcesoria? Będzie dla Ciebie użyteczny i będziesz z niego korzystał?
    - monopod - Ty użyjesz go więcej razy w ciągu półtorej roku niż tak jak poprzednik tylko kilka?
    - szkło do makro na obiektyw? Czyli jakaś chińska soczewka a'la lupa powiększająca?
    - "zoom" 28-200 - trochę zabytek, ale światło przepuszcza Nie wiem jak z jakością, bo nigdy tego szkła na oczy nie widziałem, jak z wagą tego słoika? 5,6 na 200mm bez vr - to raczej do wykorzystania tylko w piękną słoneczką pogodę, gdzie duuuuużo światła będzie
    - 18-135 (to w sumie też "zoom" ), uniwersalny spacerniak, dość powszechny i chyba znany, całkiem przyzwoite szkiełko, choć osobiście wolę od niego 18-105 vr jako "kit". Jeżeli Tobie to szkło będzie odpowiadało, to tu MZ jest największa "Wartość dodana" całego zestawu.

Czy za 2500 warto? Nie wiem Zsumuj sobie wartości drobiazgów, mniej więcej Ci wyjdzie. Tylko zastanów się ile z tych rzeczy będziesz używał, i ile z nich będzie miało pozytywny wpływ na zdjęcia, a ile będzie je psuło
    Ja na zestaw j/w bym się nie zdecydował.
    Wychowany na Fuji...

Obecnie - "jedną nogą" w Nikonie... =]

Domyślnie

już za późno - sprzedany. to była aukcja ale poszla w pół dnia.
    Pentax K10D S 18-250, V 40; Yashica Mat; Canon 40D 17-85 USM; D90 N 18-105 - się nie kupił

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasted_seed Zobacz posta
    już za późno - sprzedany. to była aukcja ale poszla w pół dnia.
    nie kombinuj tylko kupuj w MM D90 za 2999
    Nikon D90, S18-200, N50 1.8 + Canon Powershot S3 IS

Domyślnie

Moim zdaniem uzywany d80 to ciekawa opcja. Wiecej zostanie na szklarnie, ktora jest zdecydowanie istotniejsza czescia zestawu.
    To, ze tamten poszedl, to zadna strata. Duzo zbednego badziewia. Gdyby to byly wartosciowe gadzety (oryginalny grip nikona, markowe filtry etc.), to poszlyby osobno, bo tak sie bardziej oplaca.
    Jesli nie, to sklonny bylbym zakupic d5000 i dolozyl do optyki. Jednak.
    Kolega BoloSr nie zrozumie tego dopoki nie zalozy porzadnego szkla. Swietne body z kagancem typu 'kit' nie pozwoli w pelni rozwinac skrzydel. Zestaw dobry do pocztowek znad morza lub z afryki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pioter m Zobacz posta
    Moim zdaniem uzywany d80 to ciekawa opcja. Wiecej zostanie na szklarnie, ktora jest zdecydowanie istotniejsza czescia zestawu.
    To, ze tamten poszedl, to zadna strata. Duzo zbednego badziewia. Gdyby to byly wartosciowe gadzety (oryginalny grip nikona, markowe filtry etc.), to poszlyby osobno, bo tak sie bardziej oplaca.
    Jesli nie, to sklonny bylbym zakupic d5000 i dolozyl do optyki. Jednak.
    Kolega BoloSr nie zrozumie tego dopoki nie zalozy porzadnego szkla. Swietne body z kagancem typu 'kit' nie pozwoli w pelni rozwinac skrzydel. Zestaw dobry do pocztowek znad morza lub z afryki.
    spokojna twoja ja wlasnie zrobilem tak ze D90 mam narazie za frree i juz szukam szklarni
    aparat wziolem sobie na 10x0 i dlatego mam kase na szklarnie

Cool

Cytat Zamieszczone przez BoloSr Zobacz posta
    spokojna twoja ja wlasnie zrobilem tak ze D90 mam narazie za frree i juz szukam szklarni
    osz ty - cwaniaczek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BoloSr Zobacz posta
    Chwali sie koledze zaradnosc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pioter m Zobacz posta
    Chwali sie koledze zaradnosc
    ale to nic nowego w tych czasach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasted_seed Zobacz posta
    osz ty - cwaniaczek
    a tam od razu cwaniaczek trza poprostu liczyc kase i ja odpowiednio wydawac