Close

Strona 44 z 121 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 1206

Wątek: Sns-hdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    W nowej wersji będzie opcja dedykowana do zmiany rozmiaru zdjęcia.
    Super, dzięki! Przebieram nóżkami i czekam...
    Krzysztof W.
    D500, D300S, F8, S10-20, S18-35, N16-80, T45, S50-150 OS, N200-400 VR, SB600, SB800 i jeszcze parę innych zabawek...
    nick-on.photler.com

Domyślnie

Odgrzeję nieco ten wątek. Pebal - z czego wynika pojawianie się dość regularnego rastra w obszarach jednolitego koloru (np. niebo) po przepuszczeniu jednego nefa przez Twój program? W sumie najczęściej chodzi o obszary naświetlone na tyle dobrze, że nie ma tam co wyciągać z cieni. Bo w przypadku niedoświetlenia ten szum byłby w miarę zrozumiały. Ale tak czy inaczej dlaczego on jest taki rastrowy? Mogę podesłać ilustrację.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gio Zobacz posta
    Odgrzeję nieco ten wątek. Pebal - z czego wynika pojawianie się dość regularnego rastra w obszarach jednolitego koloru (np. niebo) po przepuszczeniu jednego nefa przez Twój program? W sumie najczęściej chodzi o obszary naświetlone na tyle dobrze, że nie ma tam co wyciągać z cieni. Bo w przypadku niedoświetlenia ten szum byłby w miarę zrozumiały. Ale tak czy inaczej dlaczego on jest taki rastrowy? Mogę podesłać ilustrację.
    Wstępne odszumianie generuje delikatny raster a ten staje się widoczny po podbiciu mikrokontrastu. W wersji 1.3 Pro pojawi się możliwość niezależnej kontroli siły podbicia mikrokontrastu i będzie możliwe tłumienie tego podbicia np. w obszarze koloru niebieskiego. W wersji Lite planuje udostępnić dedykowane presety, które pozwolą osiągnąć podobny efekt, jednak wprowadzę je dopiero po wydaniu wersji 1.3 Pro.

Domyślnie

Pebal, a kiedy 1.3 nieśmiało zapytam?

Michał
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michal_C Zobacz posta
    Pebal, a kiedy 1.3 nieśmiało zapytam?
    Przypuszczam, że na dniach ale już tyle razy przestrzeliłem termin, że nie jestem w stanie go precyzyjnie podać.
    Większość rzeczy jest gotowa ale postanowiłem przemodelować jeszcze zarządzanie pamięcią, aby można było przetwarzać większe obrazy w systemie 32-bit. Dzięki zmianom w zarządzaniu będę mógł także dodać do programu mechanizm, ułatwiający seryjne przetwarzanie zdjęć (praca na zakładkę).

Domyślnie

czyli trzeba chyba składać na upgrade

Domyślnie

Presety do wersji Lite się szykują? Fajniutko Jeszcze trochę i dostaniemy proste GUI do tej wersji (na zasadzie: wybierz plik, wybierz preset, no i przycisk "start" - więcej do szczęścia nie będzie potrzeba ).
    Nikon D60 + N18-55 + N50/2 AI + N70-300 VR
    Moja galeria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vanti Zobacz posta
    Jeszcze trochę i dostaniemy proste GUI do tej wersji (na zasadzie: wybierz plik, wybierz preset, no i przycisk "start" - więcej do szczęścia nie będzie potrzeba ).
    Nie wykluczam takiego wariantu.
    Im bardziej zaawansowana będzie wersja Pro, tym więcej funkcji będę udostępniał w wersji Lite.

Domyślnie

Pebal ja mam taką osobistą listę życzeń. Mam nadzieję, że coś w niedalekiej przyszłości wejdzie do użycia. O pewnych sprawach było już pisane w wątku ale to są moje osobiste zachcianki .
    - Kadrowanie z obrotem
    - Możliwość zapisania kilku wersji i szybkie ich przełączanie jak w LR paleta Presets
    - Za poprzednią funkcją poszłoby maskowanie, warstwy czy coś w tym stylu aby można było łączyć te kilka wersji fotki w jedną całość
    - Lepsze wyrównywanie-scalanie kilku ekspozycji bo wydaje mi się że ten soft to ma ale nie radzi sobie za bardzo z lekko przesuniętymi kadrami które są robione z ręki.
    To są moje osobiste sugestie do tego programu i funkcje które chciałbym aby były. Myślę, że bardzo zwiększyłyby funkcjonalność SNS-HDR. Czekam na dalsze aktualizacje .
    D90 szkiełka i błyskotki

conik
    Gość

Domyślnie

Tak przyszlo mi do glowy....jakas forma integracji z fotoszopem np odpalasz plugin-lacznik z SNSem wskazujesz plik i SNS przetwarza warstwy tak jak w tej chwili przetwarza pliki...+ kontrola winiety

Strona 44 z 121 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów