Erie - ja jeszcze mam pewne wachnięcia w stronę szkiełka 80-200/2.8 używki. Szkoda byłoby VRa i dodatkowych 100mm, ale armatka 2.8 marzyła mi się już od dawien dawna![]()
Szukaj
Erie - ja jeszcze mam pewne wachnięcia w stronę szkiełka 80-200/2.8 używki. Szkoda byłoby VRa i dodatkowych 100mm, ale armatka 2.8 marzyła mi się już od dawien dawna![]()
Zbyszku, ale ten 2.8 jest taki cięęęęęęęęęęzki- też bym go chciał, ale nie teraz (już i tak mam garba
- wystarczy mi jeden)
szkoda, że to już nie to samo forum...
Taaaak, jak się kupi 70-300VR, to się okaże że trochę ciemny, więc potem będzie 80-200/2.8 który okaże się trochę za wolny, więc wymieni się go na 70-200/2.8VR który będzie nieco za krótki, a po dokupieniu telekonwertera - trochę spadnie jego jakość optyczna... Więc wtedy przyjdzie pora na 300/2.8 i telekowertery, ale mając 300/2.8 pokusa by mieć coś jeszcze dłuższego staje się wręcz ogromna...
Dlatego najlepiej od razu zbierajcie na 200-400/4VR, lub 500, 600/4. Zaoszczędzicie kupę kasy nie przechodząc pośrednich etapówOczywiście należy uwzględnić również jakiś statywik Gitzo a do niego niezrównaną głowicę Reinera Burzynskiego
![]()
Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 28-01-2007 o 00:27
Etapy pośrednie nie są dla nas ... są dla naszych małżonek
A tym wyedytowanym Burzyńskim, to już nam dogryzłeś :P
Ostatnio edytowane przez Zbigniew ; 27-01-2007 o 23:57
Zamiast się bawić długie lata w konspirę, do znudzenia wmawiać: "ależ kochanie, to przecież ten sam, stary teleobiektyw - wydaje ci się większy, bo dokręciłem osłonę przeciwsłonczną", lepiej przeżyć jedną koszmarną, hiperawanturę i mieć spokój do usranej śmierci. Co małżeństwa nie zabije, to je wzmocni![]()
LOL. Przeczytałem żonie, uśmiała się![]()
Czornyj opisujesz swoje własne traumatyczne przejścia z małżonką księgową- pamietaj jednak ze dla nas to jest hobby, a nie sposób na zarobek, więc raczej szkiełek za xx.xxx,00 PLN nie kupimy
- mi osobiście 70-300 to jest potrzebne do porobienia parunastu zdjęć na miesiąc i wystarczy mi ta jasność jaka jest, za to VRka mi się przyda bardzo bo nawet przy dość którkim czasie 1/100 za bardzo mi się ręce trzęsą (i to nie z przepicia jak by ktoś mógł pomyśleć, bo jestem stracony dla społeczeństwa jako absynent)
PS Ciekawe czy dostanę bana za krytykowanie moda
PPS a poza tym co się będziemy oszczędzali - od razu to weźmyhttp://www.dpreview.com/news/0610/06...eiss1700f4.asp
Ostatnio edytowane przez Erie ; 28-01-2007 o 00:33
szkoda, że to już nie to samo forum...
"Ciekawe czy xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx" - nie wiem Erie co piszeszJakiś zaszyfrowany komunikat ?!
![]()
Chodziło mi raczej o komunikat, który jako zaszyfrowany wyświetla się innym (psssstt, czytaj: .... cenzurę)A liczba pięciocyfrowa to swoją drogą
![]()
![]()
Skontaktuj się z nami