Close

Strona 34 z 292 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484134 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 2916

Wątek: Co wybrać?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WhiteCraft Zobacz posta
    powiedzcie mi jakie minusy ma ten Aparat a jakie plusy
    'Ten', czyli rozumiem, D5000.

plusy:
    + stosunek ceny do jakości obrazka (matryca z D90 i D300)
    + gabaryty, waga
    + bracketing (D3100 nie ma)
    + wychylany ekranik (potrzebny w 1% przypadków, ale właśnie wtedy cieszysz się, że go masz)
    + jest łatwy do ogarnięcia na początek, ma wbudowane w menu liczne podpowiedzi (jeśli np. nie wiesz jaki pomiar światła wybrać)

minusy:
    - pierwszy i największy: brak śrubokręta (D3100 też nie ma)
    - brak ekraniku na górnej ściance (podobnie jak w D3100)
    - ISO powyżej 2000 mogłoby być lepsze
    - dość mało przycisków wyprowadzonych na obudowę, często trzeba dłubać w menu
    - dosyć mała rozdzielczość ekraniku (nie przeszkadzało mi to dopóki nie zobaczyłem ekraniku D90)

co do akumulatora to w sumie nigdy nie testowałem ile zdjęć może zrobić na jednym ładowaniu, ale spokojnie kilkaset trzaśniesz.
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    '
    co do akumulatora to w sumie nigdy nie testowałem ile zdjęć może zrobić na jednym ładowaniu, ale spokojnie kilkaset trzaśniesz.
    spokojnie i nie bardzo widać rozładowanie jak leży nieużywany
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Włocławek/Poznań

Domyślnie

Mocno widze interesuje cie filmowanie - moze rozważ kupno kamery ? Wtedy tez mozesz cyknac fotke, wiem ze zaraz powiecie ze da sie uzyskac mala GO np z 50 1.8 ale do krecenia filmow polecam kamere choc musze sie przyznac ze czasem sam lubie cos nakrecic moim d90
    A700, Sigma 100-300/4, MTO , troche CZJ
    Jednak (S)tara miłość nie rdzewieje

Domyślnie

rozbawiło mnie ISO powyżej 2000 mogłoby być lepsze hahahahaha, mogłoby i jest ale nie w korpusie dla amatorów jeżeli brakuje Ci ISO to kup D3x-a tam powyżej 2000 odczujesz różnicę z D6000 hahaha

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wosik Zobacz posta
    rozbawiło mnie ISO powyżej 2000 mogłoby być lepsze hahahahaha, mogłoby i jest ale nie w korpusie dla amatorów jeżeli brakuje Ci ISO to kup D3x-a tam powyżej 2000 odczujesz różnicę z D6000 hahaha
    Nie w korpusie dla amatorów? D3100 to najbardziej entry-level lustro, a nowa matryca najprawdopodobniej zawstydzi osiągi D300 jeśli chodzi o szumy. Czas idzie do przodu i można wymagać od matryc coraz więcej. Podobnie z D5k - klasa niżej od Twojego D80, ale jeśli chodzi o szumy, równocześnie klasa wyżej. Może da Ci to do myślenia.

Btw, D6000 jeszcze nie wyszło i nie zapowiada się, żeby coś się w tej kwestii zmieniło.
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Nikon D3000, ktora karta pamieci bylaby lepsza:
    http://allegro.pl/salon-sandisk-sdhc...207214414.html
    czy
    http://allegro.pl/panasonic-rp-sdw16...206953392.html

Czy moze zas karty tego pokroju nie zrobia znacznej roznicy od troche niszowych kart?

Pozdrawiam
    D3000 | Nikkor 18-55 VR | Dużo zapału

Domyślnie

mam 5x sandisk i tylko te polecam kiedyś dobre były kingstony ale to było kiedyś......
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

Karta tego typu w zupełności Ci wystarczy ważne żeby była firmowa

http://www.proline.pl/?p=SANDISK+SD+4GB+U2
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Domyślnie

WhiteCraft, D3100 może mieć lepsze wyniki matrcy (szumy, kolorki) niz D5000, a co do kręcenia filmów :
    Nikon D3100 został wyposażony w nowy system AF-F, który automatycznie ustawia ostrosć w trakcie filmowania, czego NIE znajdziesz w ŻADNYM dotąd innym, modelu, ani D5000, ani D90, ani nawet D300s - Wszędzie, oprócz D3100 musisz ostrzyć manualnie podczas kręcenia filmików.
    Nikon FiX - Pomysł na...

Domyślnie

Przede wszystkim chce go do robienia zdjęć a jak jest z robieniem zdjęć np księżyca albo słońca da rade czy będzie jedna wielka plama ?

Co lepiej kupić w takim razie D3100 czy D5000 ? który ze względu na co polecacie ?

i te parę dni to ile tak mniej więcej pociągnie nie ładowany akumulator i paręset zdjęć to ile powyżej 200 czy 500 ?

Strona 34 z 292 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484134 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów