no cóż, próbowałem![]()
Szukaj
no cóż, próbowałem![]()
Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II
błąd powinieneś zacząć od tego właśnie a dopiero potem myśleć o bodypomyśl o szkle reporterskim 17-55 jest idealnym na imprezy tam gdzie cos szybko się dzieje i raz trzeba "przybliżyć nagle oddalić" da radę + lampę
do tego poleciłbym Ci sb 700lub 910 chyba ,że masz tą co w opisie![]()
i body d300lub s względnie jak się odrobisz i sam sprawdzisz d7100 odpuść d200 s5pro ostatni bardzo fajny niestety wolny i troszkę szumid200 to już nie te czasy
(niskie użyteczne iso i utrata szczegółów przy wysokim dość znaczna oraz nie ostry obrazek przy wysokim iso )
Canona????- nie miałem...... nie wiem nie polecam ...........
Jeśli chodzi o D300 to ja szczerze polecamISO do 2k daje rade.
Jeśli Ci nie zależy na filmach to bierz D300, ostatnio strasznie staniały.. chciałem sprzedać (na rzecz 5D) z przebiegiem 17k za 2400 i jakoś nikt nie chciał brać![]()
Canon niby tańszy (szkła) ale porównywałem ISO 60D z D300 i mogę powiedzieć, że D300 lepiej sobie radzi
D300 ma świetny AF nie to co 5D.
Ja bym brał D300, jakość do ceny rewelacja !
D300 + MB-D10 + N35 1.8G + 85 1.8G + Sb-900
17-55 odpada, imprezy będę focił może 2-3 razy w roku, jak potrzeba to kupię T17-50 2.8ale na razie nie widzę potrzeby takiego zakupu.
co do lampy - albo jakimś cudem zostanie SB600 (wątpię) albo YN460II, dobrze mi się nią pracowało (zawsze robię na manualu) i nie czuję potrzeby zakupu lepszej skoro będę 2-3 razy w roku focił imprezyi to jak dobrze pójdzie.
w każdym razie - chodziło mi o doradzenie w kwestii samej puszki
na razie przoduje D300, zobaczymy co będzie dalejboli mnie też to, że przez wyciek oprogramowania serwisowego nagle na allegro pojawiły się z podejrzanie niskim przebiegiem... więc wiarygodność takich puszek jest nikła
![]()
|| 5D + 85 1.8 || R+600 + YN622C ||
Zapraszam - https://www.facebook.com/photo.kf
Zwyczajowo odchodząc od tematu ... jeśli wyciek oprogramowania Nikona był kontrolowany ... gość od tego pomysłu powinien dostać Nobla !
Kto zaryzykuje kupno używanego body ? Szatański pomysł ale bardzo skuteczny !
Panerai vel Eliot Capone
Myślę, że istnienie na tym forum, publiczne wypowiedzi, nawiązywanie do zakupu swojego sprzętu i jego bieżącej eksploatacji, wspólna znajomość z innymi szanowanymi userami - to wszystko z czasem będzie namiastką gwarancji, że sprzedawca jest wiarygodny. Nie wyobrażam sobie "stracić twarz" na tym forum za głupie 3000 zł. Honor ... czasami to jedyne co nam zostaje w tych niepewnych moralnie czasach.
/Ku potomności : mój D800 kupiony w pierwszym tygodniu stycznia 2013 r, przebieg 2850 klatek, jestem amatorem, nie sprzedaję![]()
/
Proszę nie wyliczać średniej zużycia w przyszłości - wiadomo, nowy aparat i jak to na początku... testy, testy, testy .... już zakończone.
Pozdrawiam i już nie trolluję![]()
Ostatnio edytowane przez Panerai ; 26-03-2013 o 16:24
Panerai vel Eliot Capone
jedynie co może być gwarancją to posty użytkowników w temacie o przebiegu swoich puszekpoza tym, po wycieku już nigdy nie kupię puszki na allegro, a czasem były naprawdę okazje... teraz okazje z "niskim" przebiegiem są na każdym kroku.
|| 5D + 85 1.8 || R+600 + YN622C ||
Zapraszam - https://www.facebook.com/photo.kf
[QUOTE=Panerai;3089030]Myślę, że istnienie na tym forum, publiczne wypowiedzi, nawiązywanie do zakupu swojego sprzętu i jego bieżącej eksploatacji, wspólna znajomość z innymi szanowanymi userami - to wszystko z czasem będzie namiastką gwarancji, że sprzedawca jest wiarygodny. Nie wyobrażam sobie "stracić twarz" na tym forum za głupie 3000 zł. Honor ... czasami to jedyne co nam zostaje w tych niepewnych moralnie czasach.
Są ludzie którzy za 20 zł dadzą sobie ogolić brwi a Ty piszesz o 3 tyś.... Nie mówię że tu na forum ale ogólnie ze wskazaniem alllllllegro.
Pozdrowił.
FuFu X100T
Było D90, D7000, D7100, D610 i wiaderko słoików
Moje tereny https://500px.com/sesio/galleries/gluszyca
Bierz S5Pro.
Oczywiście każdy aparat da przyrost jakości w stosunku do D70s, ale do tego, co opisujesz, to będzie najlepszy wybór. Jedynym konkurentem w tej cenie pod względem obrazka jest D5200, który jednak pewnie odrzucasz ze względu na ergonomię (choć ja bym przynajmniej wypróbował w jakimś sklepie i zerknął na efekty zdjęciowe w domu). D300 nie jest potrzebny, ponieważ AF trzy razy w roku to każdy się sprawdzi. Dodatkowo obraz z D300 w portrecie jest według mnie o wiele gorszy. Potwierdzają to pośrednio ludzie używający w parze D700 (który bije na głowę D300) oraz S5Pro jednocześnie - wykorzystujący te aparaty zamiennie. Chodzi głównie o zakres tonalny i łatwość uzyskania dobrego tonu skóry. A aktualna cena Fuji jest tak korzystna, że żal nie kupić.
Skontaktuj się z nami