Close

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 91

Wątek: View NX 2

Domyślnie

Sprawdziłem, u mnie są wszystkie profile.
    D700,Samsung NX1/NX300,30/2,20/2,8,16/2,4,Samyang12/2,N.35-70/2.8D,N.70-200/4G VRIII,Samyang 85/1,4,SB800

Domyślnie

[QUOTE=jacool;2034140]
    Cytat Zamieszczone przez lesiuc Zobacz posta
    Czary normalnie. U mnie po wywaleniu wszystkiego i ponownej instalacji d2x brak nadal
    W pracy na kompie też sprawdzałem i też brak po instalacji nowej wersji.
    Po uruchomieniu picture control przez chwile -podczas ładowania są widoczne, po uruchomnieniu znikają...
    Chyba jakiś inny jestem albo pechowy

Pocieszę kolegę, że nie jest sam w swojej "inności". U mnie sytuacja dokładnie taka sama. W wersji wcześniejszej D2X działają bez problemu, a w ViewNX2 niet
    No i wszystko jasne. Sprawdzałem ma nefach z mojej starej D40. I faktycznie jest tak, że w starszej wersji ViewNX profile D2X są, a w nowej nie. Natomiast na nefach z D90 wszystko jest ok. Podejrzewam więc, że dostęp do profili D2X w nowej wersji VNX jest możliwy tylko dla niektórych modeli nikosów (od D90 wzwyż).

Domyślnie

Wszystko jest opisane tu
    Pozdrawiam Tadeusz.
    FB

Domyślnie

Czyli jednak nie mam omamów
    Cicha wskazówka ze strony nikona -wyrzuć te D50 do śmieci i kup se nowy jakiś
    A ja go lubię.
    Pozdr.
    Ostatnio edytowane przez lesiuc ; 18-08-2010 o 11:13

Domyślnie

ale jakoś nie mogę uruchomić filtrowania i wyświetlenia tylko zdjęć oznaczonych np. tagiem 1.... pewnie nie mogę znaleźć opcji odpowiednich ?

edit: znalazłem
    Ostatnio edytowane przez krzysztof jot ; 18-08-2010 o 22:04

Domyślnie

dziwne rzeczy.... jak wciskam "s" w View NX to widzę obszary czarne, czyli mam straty szczegółów w cieniach. Jak prześle zdjęcie do Capture NX to po wciśnięciu shift+s takich strat Capture nie wykrywa!!! Bądź tu mądry i pisz wiersze......... nic z tego nie rozumiem......

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crisder Zobacz posta
    dziwne rzeczy.... jak wciskam "s" w View NX to widzę obszary czarne, czyli mam straty szczegółów w cieniach. Jak prześle zdjęcie do Capture NX to po wciśnięciu shift+s takich strat Capture nie wykrywa!!! Bądź tu mądry i pisz wiersze......... nic z tego nie rozumiem......
    bo widocznie limit w ViewNX ustawiony jest na sztywno wg widzimisie producenta

a w CNX mozesz go sam zdefiniowac w preferences -> levels & sampling

i jest on ustawiony inaczej

Domyślnie

No i ja rozgryzłem po chwili filtrowanie, NEF/JPG/TIFF. Podaje dla ułatwienia, coby oszczędzić Wam błądzenie. Otóż po intalacji vNX trzeba je uruchomić: w górynym pasku--->View--->Filter--->Use filters.
    I teraz mamy u góry aktywne tagi filtrowania 0-9 oraz poszukiwane NEF/JPG/TIFF.
    Zachodniopomorska Grupa Fotograficzna GRYF

Domyślnie

albo po prostu w prawym górnym rogu nacisnąć przycisk "filter"
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Do czego ten ViewNX się najbardziej przydaje? Czy może służyć jako zamiennik funkcjonalności 'Library' z Lightrooma? Tzn. tagowanie, segregowanie, przeglądanie, wyszukiwanie zdjęć?

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów