Close

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 91

Wątek: View NX 2

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gio Zobacz posta
    Do czego ten ViewNX się najbardziej przydaje? Czy może służyć jako zamiennik funkcjonalności 'Library' z Lightrooma? Tzn. tagowanie, segregowanie, przeglądanie, wyszukiwanie zdjęć?
    Z wyszukiwaniem gorzej. Generalnie mozesz o tym zapomniec. Natomiast jako narzedzie do przegladania, segregowania, geo-tagowania, opisywania, oceniania -- jak najbardziej. Dla mnie to wraz z NC -- idealny zestaw do NEFow.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

ale skoro opisuję, oceniam i geo-taguję to nie mogę potem wyszukać po słowach czy ocenach?

Domyślnie

ale skoro opisuję, oceniam i geo-taguję to nie mogę potem wyszukać po słowach czy ocenach?
    Nie. Mozesz co najwyzej przesortowac. ViewNX dziala w zasadzie jedynie w ramach otwartego katalogu. Dane ktore wpisujesz sluza bardziej innym programom (bazom) do wyszukiwania okreslonych zdjec. Ja uzywam do tego WhereIsIt i sprawdza sie znakomicie (tyle, ze w WII kataloguje nie tylko zdjecia, wiec dla mnie ma to sens).
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

hmmm... że też goście tego nie dorobili. wydaje się to jak najbardziej sensownym ficzerem. czyli co, tylko LR ma w zestawie z narzędziami edycyjnymi full wypas zarządzanie biblioteką z wyszukiwaniem?

Domyślnie

hmmm... że też goście tego nie dorobili. wydaje się to jak najbardziej sensownym ficzerem.
    Tyle, ze to narzedzia Nikona dedykowane w zasadzie jedynie do formatow Nikona. Malo kto buduje duze bazy zdjec, ktore skladaja sie tylko z NEFow. Pisanie takiego kombajnu do wielu formatow graficznych, zapewne okazalo sie nieekonomiczne.

czyli co, tylko LR ma w zestawie z narzędziami edycyjnymi full wypas zarządzanie biblioteką z wyszukiwaniem?
    Ze znanych mi na PC -- tylko ten. No i troche pomniejszych (Picassa, ACDSee), ktorych zapewne nie bierzesz pod uwage, ze wzgledu na niezbyt duze mozliwosci edycyjne.
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

hmmm... że też goście tego nie dorobili. wydaje się to jak najbardziej sensownym ficzerem. czyli co, tylko LR ma w zestawie z narzędziami edycyjnymi full wypas zarządzanie biblioteką z wyszukiwaniem?
    Jest jeszcze fajny, tani czeski program, który bardzo dużo potrafi - Zoner Photo Studio 12. Ma menagera, viewera i editora Wyszukuje także po słowach kluczowych itd.

Co do View NX2, to przy przeglądaniu zdjęć (dużych), w pewnym momencie zaczyna pokazywać kawałek zdjęcia i potem zaraz pusty ekran. Można się cofać do miniatur, ale jak otwieram miniaturę to znów jest pusty ekran. View NX tego nie robił. Jedynym sposobem jest zamknięcie i ponowne uruchomienie programu.
    Nie ma to jak nowa wersja!?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jerezano Zobacz posta
    Jest jeszcze fajny, tani czeski program, który bardzo dużo potrafi - Zoner Photo Studio 12. Ma menagera, viewera i editora Wyszukuje także po słowach kluczowych itd.
    Jeśli 100 usd to jest tanio, to ja już wolę za 90 kupić LR3

Domyślnie

Jeśli 100 usd to jest tanio, to ja już wolę za 90 kupić LR3
    A gdzie za takie grosze rozdają LR3?? Poważnie pytam!
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

I się pobawiłem. Po dwóch dniach działania (nawet sprawnego), dziś przy próbie odpalenia tego wynalazku ukazał się taki oto komunikat:
    "Nie można uruchomić aplikacji, ponieważ jej konfiguracja jest nie właściwa. Problem ten może rozwiązać ponowne zainstalowanie aplikacji."
    Dziękuję nie skorzystam. Jedynka mi wystarczy, jak na razie.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jerezano Zobacz posta
    Co do View NX2, to przy przeglądaniu zdjęć (dużych), w pewnym momencie zaczyna pokazywać kawałek zdjęcia i potem zaraz pusty ekran. Można się cofać do miniatur, ale jak otwieram miniaturę to znów jest pusty ekran. View NX tego nie robił. Jedynym sposobem jest zamknięcie i ponowne uruchomienie programu.
    Nie ma to jak nowa wersja!?
    Mam to samo, super opcja

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów