u mnie wszystko działa jak należy, jak ktoś potrzebuje to mam instalkę wersji 1.53
nareszcie dodali cropaszkoda że nie ma żadnej korekty kolorów dla jpg (wb, hue, cokolwiek!!!)
Szukaj
u mnie wszystko działa jak należy, jak ktoś potrzebuje to mam instalkę wersji 1.53
nareszcie dodali cropaszkoda że nie ma żadnej korekty kolorów dla jpg (wb, hue, cokolwiek!!!)
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
Zauważyłem, że jak przeglądam nefa z d700 ściągniętego z forum, to profile d2x i ich modyfikacje są, a jak przeglądam nefy z mojego d80, nie ma.
Sprawdziłem, u mnie są wszystkie profile.
D700,Samsung NX1/NX300,30/2,20/2,8,16/2,4,Samyang12/2,N.35-70/2.8D,N.70-200/4G VRIII,Samyang 85/1,4,SB800
Czyli jednak nie mam omamów![]()
Cicha wskazówka ze strony nikona -wyrzuć te D50 do śmieci i kup se nowy jakiś
A ja go lubię.
Pozdr.
Ostatnio edytowane przez lesiuc ; 18-08-2010 o 11:13
ale jakoś nie mogę uruchomić filtrowania i wyświetlenia tylko zdjęć oznaczonych np. tagiem 1.... pewnie nie mogę znaleźć opcji odpowiednich ?
edit: znalazłem![]()
Ostatnio edytowane przez krzysztof jot ; 18-08-2010 o 22:04
dziwne rzeczy.... jak wciskam "s" w View NX to widzę obszary czarne, czyli mam straty szczegółów w cieniach. Jak prześle zdjęcie do Capture NX to po wciśnięciu shift+s takich strat Capture nie wykrywa!!! Bądź tu mądry i pisz wiersze......... nic z tego nie rozumiem......
No i ja rozgryzłem po chwili filtrowanie, NEF/JPG/TIFF. Podaje dla ułatwienia, coby oszczędzić Wam błądzenie. Otóż po intalacji vNX trzeba je uruchomić: w górynym pasku--->View--->Filter--->Use filters.
I teraz mamy u góry aktywne tagi filtrowania 0-9 oraz poszukiwane NEF/JPG/TIFF.
Zachodniopomorska Grupa Fotograficzna GRYF
albo po prostu w prawym górnym rogu nacisnąć przycisk "filter"![]()
Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120
Do czego ten ViewNX się najbardziej przydaje? Czy może służyć jako zamiennik funkcjonalności 'Library' z Lightrooma? Tzn. tagowanie, segregowanie, przeglądanie, wyszukiwanie zdjęć?
Skontaktuj się z nami