Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 50

Wątek: Abonament

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez frostic Zobacz posta
    W orange jestem od lat i jest OK.

Jednak jakiś czas temu przeszedłem na kartę z powodów finansowych - bo wychodzi dużo taniej

A robię tak:
    1- za 6 zł kupuje pakiet SMS za grosz i mam 600 sztuk na 30 dni (po 1 groszu sztuka)
    2- za 10 zł kupuje pakiet tanich rozmów na orange i stacjonarne (!!!) - na 14 dni 1000 minut (to robię 2 razy w miesiącu) - po 1 groszu minuta
    3- za 2 zł kupuje pakiet MMS - 40 sztuk na 30 dni (wychodzi po 5 groszy sztuka)

W sumie na powyższe wydaje miesięcznie niecałe 30 zł - więc pozostanie Ci kolejne 30 na rozmowy z innymi

Sam policz ile masz minut w takim "abonamencie" i ile te ilości kosztowałyby w normalnym trybie.

Wiem... nieco skomplikowane ale się opłaca
    I dużo taniej jak w Play!
    Zależy jak dla kogo. Kolega wyrażnie napisał, że tel. ma służyć do rozmów a nie do sms/mms/net. Byłem w Orange przez ok 16 lat, większość na kartę i po wielkich kombinacjach, promocjach, wyliczeniach i co najważniejsze tonach regulaminów minuta wychodziła najkorzystniej 18gr. Też kombinowałem, liczyłem - bo dzwonię naprawdę dużo - i okazało się, że z kilkuset osób z książki tel. telefony w sieci Orange pozostawiło co najwyżej dziesięciu. I to z tych, do których dzwonię sporadycznie . Stacjonarne też mi nie potrzebne bo kto dziś ich używa... A smsy mi nie potrzebne bo w minutę rozmowy przekażę więcej niż w stu esemesach. Mam widok z okna na 4 salony wszystkich operatorów, wszystkie obok siebie - w Play kolejki, w Orange pustki. Wszyscy od nich uciekają.

W dzień przejścia do Play odwiedziłem wszystkich sąsiadów z zapytaniem czy okażą się konkurenyjni i przyciągną mnie do siebie. Na wieść o ofercie Play opadały im szczęki i bezradnie rozkładali ręce.

Po przejściu do Play bez telefonu mam minutę za 9 groszy. Jak się kończą minuty w abo za 9 groszy to dokupuję pakiecik za parę zł i nadal mam minutę za 9 groszy
    Czego chcieć więcej ?

Do autora - jeśli nie chcesz Play z niewiadomych powodów to będziesz równie dobrze zadowolony z każdego z pozostałych operatorów. Każdy ma jakieś tam przejścia z operatorami, jak to się mówi "opinia jest jak dupa - każdy ma swoją". Wszyscy mają dobry zasięg więc czego nie wybierzesz to będzie ok.
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pil74 Zobacz posta
    Od x lat mam w plusie. Moim zdaniem jest ok, a przyciśnięci do muru np jak Ci się umowa kończy potrafią się spiąć w sobie i coś sensownego zaproponować.
    Mi po 7 latach w Plusie tak zaproponowali, że ze wszystkimi numerami przeszedłem do Play Fresh i żałuję, że wcześniej tego nie zrobiłem.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

W Playu (przy rezygnacji z telefonu) za 35zl brutto (abo tylko 12 miesiecy!) mam 380 minut do WSZYSTKICH o kazdej porze dnia i nocy (przepraszam, co to pakiet? Tylko do 16? Tylko do xxx? Tylko na 5 numerow? Tylko tu i tam?). Czego chcec wiecej? Dodatkowo dostalem mozliwosc obdarowania kogos abonamentem za 1zl, w ktorym jest 60 minut rozmow do wszystkich. I mozna z niego zrezygowac, kiedy sie chce. Akurat tego nie wykorzystalem, bo bliska osoba juz ma abonament,a nie dam komus, aby mi wydzwonil na gruba banki
    Tak wiec tylko Play. Co mnie obchodzi, ze ktos ma do mnie drozej? To ja place rachunki czy ten, kto do mnie dzwoni? Uslugodawca, ktory w ten sposob chce wyciac konkurencje strzela sobie w stope, jak i nie w tyl glowy.

Domyślnie

A to w dzisiejszych czasach jeszcze da się jakoś rozpoznać w jakiej ktoś jest sieci?

O wyższych kosztach rozmów do Play słyszałem zupełnie inną wersję wydarzeń ale po tekstach o bączkach i egoistach nie chcę się wdawać w dyskusję Jak ktoś do mnie przestanie dzwonić bo będzie miał za drogo to się pochlastam tępą żyletką

Domyślnie

To jest dokładnie kwestia dogadania się z konkurencją. Pogooglaj sobie o co się wielka trójka pożarła z p4 to Ci trochę wyjaśni.

Domyślnie

A jeszcze jedno - sprobujcie zadzwonic na infolinie i zakladajac ze nie mozna sie dogadac z konsultantem.
    Sprobuj poprosic do telefonu lub przelaczyc sie do kogos do kogo mozesz wyeskalowac problem
    Wiesz gdzie cie skieruja na poczte zebys wyslal liscik na adres P$ Skrytka Pocztowa cos tam w Komornikach -
    Fajnie nie.

Cytat Zamieszczone przez kisio Zobacz posta
    To jest dokładnie kwestia dogadania się z konkurencją. Pogooglaj sobie o co się wielka trójka pożarła z p4 to Ci trochę wyjaśni.
    Czytalem i nie do konca jestem przekonany ze to wina wielkiej trojki

Wypowiedz:
    ---
    W pewnym sensie konkurencja.
    Jest to sprawa tzw. umów interconnectowych między operatorami, tzn. wysokości stawek na połączenia. Play ma stawki niesymetryczne, tzn. inni operatorzy dzwoniąc do Play płacą więcej, niż gdy Play dzwoni do innych operatorów. Wynika to ze zgody UKE na takie rozwiązanie, by Play szybciej zdobył pieniądze na rozbudowę infrastruktury i mógł konkurować z wielką trójcą (Polkomtel, PTC, PTK).
    Jedynie Plus zachował stawki, ale Play częściowo korzysta z sieci Plusa. Dlatego też Play i Plus mają zawartą umowę na zasadach innych, niż Play z pozostałymi graczami rynku.
    Niektórzy operatorzy zbuntowali się słusznie, bo po co mają dopłacać do interesu? Z drugiej strony, nawet bez podwyższenia stawki Play ma tak mały udział w rynku, że nic by nie stracili nie podwyższając stawek. A że Play zdobywa popularność, to konkurencję trzeba jakoś udupić, póki konkurencja nie udupi jednego z pozostałych wielkich graczy na rynku.
    -------
    Wyjasnienie UKE:
    Urząd Komunikacji Elektronicznej ustosunkował się co do wyższych opłat za połączenia do sieci Play, niż do innych operatorów.

W ocenie Prezesa UKE fakt, iż P4 jest operatorem od niedawna funkcjonującym na rynku telefonii ruchomej i ponoszącym w związku z tym stałe nakłady inwestycyjne na budowę niezbędnej infrastruktury telekomunikacyjnej, uzasadnia wyższy poziom stawek za zakańczanie połączeń w sieci ruchomej P4.

Podkreślenia wymaga również to, że w chwili obecnej P4 świadcząc usługi telefonii ruchomej, tylko w nieznacznym stopniu wykorzystuje własną sieć mobilną. W celu świadczenia usług telefonii ruchomej P4 zwarł tzw. umowę o roamingu krajowym z Polkomtel S.A., na podstawie której korzysta on z infrastruktury sieci dostępowej Polkomtel S.A. Spółka P4 rozpoczęła swoją działalność komercyjną na terenie całego kraju w dniu 16 marca 2007 r., co wiąże się z faktem, iż koszty ponoszone przez P4 są nieporównywalnie większe od kosztów ponoszonych przez pozostałych operatorów zasiedziałych na rynku telefonii ruchomej, choćby z uwagi na niewielką liczbę abonentów tejspółki.

Operatorzy wyznaczeni przez Prezesa UKE jako przedsiębiorcy posiadający znaczącą pozycję na rynku świadczenia usługi zakańczania połączeń głosowych w ich sieciach osiągają tzw. korzyści skali dzięki czemu koszty prowadzonej przez nich działalności maleją, a podmiot dopiero wchodzący na rynek praktycznie nie ma szans na skuteczne konkurowanie z operatorami zasiedziałymi. Wobec tego nie byłoby uzasadnionym wydanie decyzji w sprawie zmiany stawek za zakańczanie połączeń głosowych w sieci P4 poprzez wprowadzenie stawek analogicznych do stawek występujących w umowach zawartych z operatorami pozostałych sieci komórkowych, czytamy w uzasadnieniu Regulatora.

Na podstawie Prawa telekomunikacyjnego z dniem 1 października 2007 r. rozpoczęło się postępowanie konsultacyjne dotyczące projektu decyzji Prezesa Urzędu Komunikacji Elektronicznej w sprawie zmiany Umowy o połączeniu sieci pomiędzy Telekomunikacją Polską, a P4 operatora sieci Play. Przedmiotem niniejszego postępowania konsultacyjnego jest projekt decyzji w sprawie odmowy zmiany wysokości stawek za zakańczanie połączeń głosowych w sieci ruchomej P4.

Źródło: UKE, telix

----------

I pytanie czemu chca zarabiac na rozmowach przychodzacych w celu rozbudowania infrastruktury a nie na rozmowach wychodzacych ktore sa baaardzo tanie - nie uwazasz ze jest to dupienie konkurencji a nie sposob na dogadanie ?
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 27-07-2010 o 16:11 Powód: proszę nie mnożyć postów.
    Nikus DeTrzysta'S i szklarnia z owocami Sigmusia i Nikusia oraz malutkiej Tokinki - do tego blyszczyk na 9setce

Domyślnie

Jedni chcą dołożyć drugim i vice versa. To normalne, zwłaszcza, że co innego opłaca się starym operatorom a zupełnie co innego nowemu graczowi. Tylko dlaczego płacą za to de facto klienci starych operatorów?

Mam dwa numery, podobne wysokości abo, i minut z playa nie jestem w stanie wygadać. I nie muszę się zastanawiać kto ma jaki numer, jedyne co to, że jak dzwonię do play nie płace nic?

Nikt Cię na siłę nie nawraca więcej luzu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prezio Zobacz posta
    A jeszcze jedno - sprobujcie zadzwonic na infolinie i zakladajac ze nie mozna sie dogadac z konsultantem.
    Sprobuj poprosic do telefonu lub przelaczyc sie do kogos do kogo mozesz wyeskalowac problem
    Wiesz gdzie cie skieruja na poczte zebys wyslal liscik na adres P$ Skrytka Pocztowa cos tam w Komornikach -
    Fajnie nie.
    To akurat problem u każdego operatora telefonicznego. Dziś każdy tnie koszty jak może zatrudniając przez biura pracy studentów na umowę zlecenie za 7zł brutto/h. Po 5 godzinnym szkoleniu stają się pełnoprawnymi konsultantami.
    W Orange z reklamacją - gdy orżnęli mnie na 100zł - musiałem słać pismo do Warszawy. I to po godzinnych tłumaczeniach w salonie Orange, że 2 + 2 = 4.
    W Play od razu po zawarciu umowy zatelefonowałem aby rozwiać wszelkie pytania i wątpliwości na temat kosztów, faktur, płatności itd itp. Gdy po paru pytaniach słyszałem jedynie kolejne "yyyy, eeee, proszę o chwilę cierpliwości" stwierdziłem, że czuję się jak na infolinii TPSA lub Orange, gdzie rozmawiałem z niewiele wiedzącymi studentami pracującymi od wczoraj.
    Przemiły konsultant z rozbrajającą szczerością i rubasznym uśmiechem odpowiedział: " a myśli Pan, że tu jest inaczej?"
    Tak więc marny to argument mający zniechęcić autora do Play...
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

wybierz cokolwiek, byle nie Orange... wg mnie najgorszy poziom usług, wieczne problemy z jakością połączenia, częste komunikaty "sieć chwilowo zajęta". Używając Play, Ery i Plusa nigdy nie miałem łącznie tylu problemów co z Orange
    Mamiya + Sony

Tata Homera Awatar frostic
    Miasto
    Bażanorzów Górnośląski ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kh29228 Zobacz posta
    wybierz cokolwiek, byle nie Orange... wg mnie najgorszy poziom usług, wieczne problemy z jakością połączenia, częste komunikaty "sieć chwilowo zajęta". Używając Play, Ery i Plusa nigdy nie miałem łącznie tylu problemów co z Orange
    Nie wiem gdzie mieszkasz i gdzie bywasz ale jakoś przez ostatnie 5 lat nie stwierdziłem żadnych problemów z zasięgiem, i NIGDY nie dostałem podobnego komunikatu. A podróżuje zawodowo po największych pipidówkach naszego kraju (nawet po stolicy)
    Może po prostu wtedy miałeś kiepściejszy telefon (choć pewnie teraz napiszesz, że ten sam działa Ci wszędzie doskonale)
    Jak dla mnie - a zdanie to opiera się na solidnej praktyce - ta Twoja wypowiedź ma niewiele wspólnego ze stanem faktycznym.
    No chyba, że masz tak solidnego pecha i zasięg Orange Cię omija szerokim łukiem!
    SPAM nadal rządzi! Do spółki z Homerem… i Skiperem

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów