Close

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 86

Domyślnie

Mocno sie przymierzałem do Pajero, ale niestety ciężko o dobrą używkę. Wiekszość z lat 2001-2005 to automaty. Zajeżdżone. Łatwo o trupa z mostem lub skrzynią do remontu. Nietaniego. W ogóle ciężko o auto 4x4 w dobrym stanie. Pare miesięcy szukałem aż wybrałem nową Grand Vitarę
    Sony Alfa 65 Coolpix 4200 + Tachimetr Nikon NPL352

Domyślnie

te ceny co podales to spokojnie mozesz podzielic przez dwa (klamoty mozna w uk zamawiac), czesci do Pajero jak pojdziesz do ASO to tez potrafia zabic czasami a jak jezdzisz po zlotach to z pewnoscia slyszales o wybuchajacych silnikach w Nissanach

jak kupi trupa to niewazne jaka marka, przeciag w kieszeni i tak bedzie

a uazy mialem dwa, tzn jednego nadal mam, moze chcesz kupic?

Zbanowany
    Miasto
    Dolnyśląsk

Domyślnie

Uazik na prawdę jest fajnym autkiem do pośmigania po lesie, problem w tym, że ja nie miałbym jak do tego lasu bez prawka dojechać

Przyznam, że o silnikach które wybuchają nie słyszałem ale słyszałem o właśnie o skrzyniach dobitych do granic
    W dobie dziwnych SUV`ów ciężko o ładną zadbaną terenówkę

Domyślnie

A nie lepiej byloby kupic Audi Allroad? Podwyzszona osobowka, 4x4, w srodku komfort (i zachowanie na asfalcie), jak w normalnym osobowym samochodzie... Czego chciec wiecej?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Ni to audi Q, ni to jakieśtam A.. takie nijakie..
    A komfort w suvie jest o wiele większy niż w osobówce..Przynajmniej jeśli chodzi o jeepa, bo innymi nie jeździłem. A zachowanie na asfalcie.. suvy są wysokie, więc siłą rzeczy na zakrętach zbyt szybko jeździć nie można...
    Poza tym autor tematu szuka raczej normalnego samochodu do poruszania się na codzien + jakieś nierówności, więc typowa terenówka raczej odpada ; ) Z resztą autor tematu sam już napisał, że zdecydował się na granda.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez offthe Zobacz posta
    Ni to audi Q, ni to jakieśtam A.. takie nijakie..
    Ale co w nim jest nijakie? Jesli ktos chce normalny samochod, z mozliwoscia wjechania w teren (i nie zatrzymania sie w tym terenie), to przeciez wlasnie AllRoad spelanie dokladnie te zalozenia. Podwyzszona osobowka z napedem 4x4, to chyba najlepsze rozwiazanie jesli ktos nie szuka typowej terenowki o mentalnosci traktora.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Kia Sorento, Hyundai Santa Fe, Terracan, Land Rover Freelander, Toja RAV4
    Audi Allroad drogę wh...j, sprzedać to potem prawie niemożliwe To takie auto dla weterynarza To samo Volvo CrossCountry - a brzydkie toto a fee
    Ostatnio edytowane przez wywar ; 10-07-2010 o 22:29

Domyślnie

na Audi nie wpadłem...
    podwyższona osobówka z 4x4 to fajna sprawa... coś jak forester, ale łatwiej o diesla, no i audi o które łatwiej (zwłaszcza jadąc za zachodnie granice) przy czym wygląd jednak taki se jak wsponiał kolega wyżej.

Jak znajdzie się dobry egzemplarz grande to jak nic biorę, ale jeśli nie to na zachód i audi przywieźć trzeba będzie.
    Gdyby ktoś miał doświadczenia względem grand i allroad (wnoszące coś nowego do dyskusji, za którą dziękuje) proszę o podzielenie się nimi.
    Mateusz Książkiewicz
    Canon & Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wywar Zobacz posta
    To samo Volvo CrossCountry - a brzydkie toto a fee
    Bo Volvo z założenia jest brzydkie i kanciate - i w tym cała jego uroda

Z doświadczenia polecam Subaru Outback. W trasie się nim jeździ rewelacyjnie (zwłaszcza z silnikiem H6...), napęd 4x4 nie pociągnie w warunkach ekstremalnych (brak redukcji), ale na zwykłych leśnych drogach spokojnie daje radę.

Pozdrawiam, Stasio.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stasio Zobacz posta
    Bo Volvo z założenia jest brzydkie i kanciate - i w tym cała jego uroda
    volvo w teren to porażka jak każde inne cudo z takim napędem - wszelkiego rodzaju sprzęgła i inne haldexy tragicznie zachowują się na każdym śliskim a jeszcze gorzej przy zmianie obciążenia (gwałtowne przyspieszanie lub częściowa zmiana przyczepności)

Cytat Zamieszczone przez stasio Zobacz posta
    Z doświadczenia polecam Subaru Outback. W trasie się nim jeździ rewelacyjnie (zwłaszcza z silnikiem H6...), napęd 4x4 nie pociągnie w warunkach ekstremalnych (brak redukcji), ale na zwykłych leśnych drogach spokojnie daje radę.
    wg. mnie to jest droga, żeby fajnie jeździć - optymalne zachowanie droga/teren - to auto ma torsena (podobnie jak audi). forester ma tę zaletę że ma zdaje się reduktor więc w teren trochę ambitniej można wjechać a i tak pytający nie wykorzysta nawet 50 % możliwości tego auta (jego psychika nie pozwoli )

jeśli chodzi o subaru to na diesla nie ma szans ale jak nie potrzebujesz hiper osiągów to 2 litrowy boxerek wolnossący jest bardzo kulturny i z tego co mi wiadomo nie żłopie jakoś strasznie
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów