Właśnie dotarły do mnie kondensatory SMD i laminat![]()
Szukaj
Właśnie dotarły do mnie kondensatory SMD i laminat![]()
Ja cały tydzien miałem zdjęciowy wieć nie ruszyłem za bardzo nic.
Next week będę starał się uruchomić idbiornik telecontroli 433MHz z modyfikacjami wg QuadMan'a. Jak klapnie, to potem werjsa 8xxMHz i testy w terenie.
Na razie dokupiłem 3cią lampę z cls, hehehe![]()
TymancjO /Tomasz Tomanek/
głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|"...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson
W wykonaniu schematu płytki wspiera mnie andrstac, osobiście dostawałem już białej gorączki z tym labiryntem Minotaura
Sam moduł już przerobiony, pozostaje naświetlenie i wytrawienie płytki. Więc wersja na 868MHz zostanie polutowana w przyszłym tygodniu.
Wzory do naświetlań przygotował andrstac (wielkie dzięki !), teraz czekam na kilka chwil ze słońcem (nie mam naświetlarki).
Niestety nie mam nic takiego pod ręką, a budowanie naswietlarki do jednego projektu mija się z celem. Można użyć termotransferu, ale z tego co czytałem wymaga nieco wprawy by prawidłowo przenieść nadruk.
Jeśli się nie wypogodzi zrobię kilka testów wydłużając czas naświetlania.
Schemat płytek wg. andrstac wydrukowany na folii, czyli gotowy do przeniesienia na laminat
Jeszcze słowo ode mnie:
Oczywiście jeżeli testy RF-CLSv2 się powiodą, to cała dokumentacja, łącznie z tymi rysuneczkami powyżejzostanie upubliczniona w wątku i rozesłana do każdego zainteresowanego. Tak jak wspomniałem wcześniej, będzie wykonane kilka, kilkanaście kompletów płytek (owierconych, z nadrukiem na stronie elementów), które za zwrotem kosztów roześlę chętnym.
A na razie czekamy na wyniki testów![]()
D7k, D80+MB;12-24/F4,70-200/F2.8,SB600,2xYN460II,3xRF602,A600+BH2,LP-FP200
Skontaktuj się z nami