Close

Strona 30 z 121 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 1206

Wątek: Sns-hdr

Domyślnie

Jest jakaś dokumentacja do wersji HOME? Chciałbym zapoznać się z dostępnymi parametrami i wyglądem interfejsu. Czy wersja Lite pozwala na wprowadzanie jakichkolwiek parametrów przy wywołaniu programu?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gio Zobacz posta
    Jest jakaś dokumentacja do wersji HOME? Chciałbym zapoznać się z dostępnymi parametrami i wyglądem interfejsu.
    Dokumentacja nie jest jeszcze dostępna. Jednak na stronie projektu dostępne jest demo wersji Pro/Home, można pobrać i przetestować.

Czy wersja Lite pozwala na wprowadzanie jakichkolwiek parametrów przy wywołaniu programu?
    Dostępne parametry wyświetlane są w oknie konsoli po normalnym uruchomieniu programu.

Domyślnie

dzięki za info! a upusty są tylko dla betatesterów czy dla niezaangażowanych (jeszcze) w rozwój narzędzia także?

Domyślnie

dzięki za info! a upusty są tylko dla betatesterów czy dla niezaangażowanych (jeszcze) w rozwój narzędzia także?
    Upusty są dla tych, którzy skrytykują, wytkną błędy, napiszą czego w programie brakuje. Można także program chwalić, ale wtedy upust jest mniejszy

Domyślnie

przetestowałem wersję Lite. jestem pod ogromnym wrażeniem. a wywoływanie jednego RAWa z optymalizacją zakresu tonalnego to po prostu bajka

Domyślnie

ciekawy programik a najlepsze jest to że wciąż żyje własnym życiem i się rozwija

mam pytanie do użytkowników wersji lite:
    jaką macie najlepszą metodę na uzyskanie w miarę rozsądnego hdr'a?
    wrzucacie do programu jednego rawa, wywołujecie go w kilku tiffach o różnym naświetleniu czy może jeszcze inaczej?

pytam się bo zazwyczaj z pojedynczego rawa wychodzi mi zbyt sztuczny efekt, szczególnie na niebie powstaje niezła pikselowa kaszanka (może to wina Fuji a w Nikonach jest lepiej?)
    NIKON d70s i FUJI s5 pro + COŚ od siebie
    http://karolantosiewicz.blogspot.com/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez carantoni Zobacz posta
    wrzucacie do programu jednego rawa, wywołujecie go w kilku tiffach o różnym naświetleniu czy może jeszcze inaczej?
    Jeżeli to nie jest aparat z matrycą Super CCD, to wskazane może być wołanie trzech obrazów z korektami. Wszystko zależy od tego, jak bardzo chce się skompresować dynamikę.

pytam się bo zazwyczaj z pojedynczego rawa wychodzi mi zbyt sztuczny efekt, szczególnie na niebie powstaje niezła pikselowa kaszanka (może to wina Fuji a w Nikonach jest lepiej?)
    Możesz pokazać przykład takiego obrazu?

Domyślnie

ciekawy programik a najlepsze jest to że wciąż żyje własnym życiem i się rozwija

Zabawa z tiffami nie ma chyba sensu w przypadku tego programu. Zdecydowanie lepiej podsunąć mu kilka nefów. U mnie wywoływanie jednego nefa też daje świetne rezultaty. Zero pikselozy.

Domyślnie

Proszę przykłady.
    Iso 200, standardowe przy matrycy z Fuji s5 pro.
    Na tych przykładach (mam nadzieję że widać) jest spora pikselizacja (pomijam syfki z matrycy), dodatkowo powstają swego rodzaju łuny przy przejściach tonalnych. Myślę że to właściwości matrycy, a właściwie jej bardzo duży zakres tonalny trochę przekłamuje program i to właśnie stąd te babole.
    Przy ręcznym składaniu hdrów w PS nie występują tego typu problemy. Widać nie wszystko co automatyczne rozwiązuje problem.

Oczywiście te przykłady to nie jest reguła i sporo fotek wychodzi fajnych.

NIKON d70s i FUJI s5 pro + COŚ od siebie
    http://karolantosiewicz.blogspot.com/

Domyślnie

Mam pytanie: dlaczego wersja Lite przeskalowuje obraz wynikowy do rozdzielczości 96 dpi????

Strona 30 z 121 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów