Jest jakaś dokumentacja do wersji HOME? Chciałbym zapoznać się z dostępnymi parametrami i wyglądem interfejsu. Czy wersja Lite pozwala na wprowadzanie jakichkolwiek parametrów przy wywołaniu programu?
Szukaj
Jest jakaś dokumentacja do wersji HOME? Chciałbym zapoznać się z dostępnymi parametrami i wyglądem interfejsu. Czy wersja Lite pozwala na wprowadzanie jakichkolwiek parametrów przy wywołaniu programu?
Dokumentacja nie jest jeszcze dostępna. Jednak na stronie projektu dostępne jest demo wersji Pro/Home, można pobrać i przetestować.
Dostępne parametry wyświetlane są w oknie konsoli po normalnym uruchomieniu programu.
dzięki za info! a upusty są tylko dla betatesterów czy dla niezaangażowanych (jeszcze) w rozwój narzędzia także?![]()
przetestowałem wersję Lite. jestem pod ogromnym wrażeniem. a wywoływanie jednego RAWa z optymalizacją zakresu tonalnego to po prostu bajka![]()
ciekawy programik a najlepsze jest to że wciąż żyje własnym życiem i się rozwija
mam pytanie do użytkowników wersji lite:
jaką macie najlepszą metodę na uzyskanie w miarę rozsądnego hdr'a?
wrzucacie do programu jednego rawa, wywołujecie go w kilku tiffach o różnym naświetleniu czy może jeszcze inaczej?
pytam się bo zazwyczaj z pojedynczego rawa wychodzi mi zbyt sztuczny efekt, szczególnie na niebie powstaje niezła pikselowa kaszanka (może to wina Fuji a w Nikonach jest lepiej?)
NIKON d70s i FUJI s5 pro + COŚ od siebie
http://karolantosiewicz.blogspot.com/
Proszę przykłady.
Iso 200, standardowe przy matrycy z Fuji s5 pro.
Na tych przykładach (mam nadzieję że widać) jest spora pikselizacja (pomijam syfki z matrycy), dodatkowo powstają swego rodzaju łuny przy przejściach tonalnych. Myślę że to właściwości matrycy, a właściwie jej bardzo duży zakres tonalny trochę przekłamuje program i to właśnie stąd te babole.
Przy ręcznym składaniu hdrów w PS nie występują tego typu problemy. Widać nie wszystko co automatyczne rozwiązuje problem.
Oczywiście te przykłady to nie jest reguła i sporo fotek wychodzi fajnych.
NIKON d70s i FUJI s5 pro + COŚ od siebie
http://karolantosiewicz.blogspot.com/
Mam pytanie: dlaczego wersja Lite przeskalowuje obraz wynikowy do rozdzielczości 96 dpi????
Skontaktuj się z nami