Close

Strona 31 z 121 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 1206

Wątek: Sns-hdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez carantoni Zobacz posta
    Proszę przykłady.
    Możesz podesłać mi jakiegoś RAWa na maila? Zobaczyłbym co można poprawić choć podejrzewam, że wzmacniane jest coś, co jest na oryginalnym zdjęciu.
    Próbowałeś już może przepuszczać przez program RAW-y z materiałem zarejestrowanym w trybie DR?

Cytat Zamieszczone przez Gio Zobacz posta
    Mam pytanie: dlaczego wersja Lite przeskalowuje obraz wynikowy do rozdzielczości 96 dpi????
    Nie przejmuj się tym, ten parametr jest czysto orientacyjny. Program zachowuje oryginalną wielkość zdjęć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Nie przejmuj się tym, ten parametr jest czysto orientacyjny. Program zachowuje oryginalną wielkość zdjęć.
    Co to znaczy orientacyjny? Plik przed przepuszczeniem przez sns lite ma 240 dpi a po 96 dpi. To chyba nie jest bez znaczenie przy wydruku.

Domyślnie

Próbowałeś już może przepuszczać przez program RAW-y z materiałem zarejestrowanym w trybie DR?
    A co to znaczy?
    NIKON d70s i FUJI s5 pro + COŚ od siebie
    http://karolantosiewicz.blogspot.com/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gio Zobacz posta
    Co to znaczy orientacyjny? Plik przed przepuszczeniem przez sns lite ma 240 dpi a po 96 dpi. To chyba nie jest bez znaczenie przy wydruku.
    Ten parametr nie ma znaczenia, znaczenie mają wymiary obrazu w pikselach.
    Podziel szerokość obrazu w pikselach, przez szerokość wydruku w calach a otrzymujesz możliwą do uzyskania rozdzielczość obrazu.

Domyślnie

Domyślnie

A co to znaczy?
    Twój aparat posiada matrycę Super CCD, która może rejestrować obrazy w trybie DR. W trybie tym rejestrowane są dwa obrazy, zwykły oraz z korekta -3EV, kosztem wielkości rejestrowanego obrazu. Dwa zarejestrowane obrazy zapisywane są w jednym pliku RAW. Program SNS-HDR potrafi odczytać te dwa obrazy i połączyć je w jeden obraz HDR.
    Ostatnio edytowane przez Pebal ; 25-05-2010 o 22:33

Domyślnie

Na tych przykładach (mam nadzieję że widać) jest spora pikselizacja (pomijam syfki z matrycy), dodatkowo powstają swego rodzaju łuny przy przejściach tonalnych.
    Jeżeli chodzi o tę, nazwijmy to pikselizację, to jest ona spowodowana dość znacznymi szumami, występującymi na oryginalnym zdjęciu. Trudno mi cokolwiek z tym zrobić.

Jeżeli zaś chodzi o łuny, to wynikają one ze sposobu łączenia obrazu w programie SNS-HDR a konkretnie ze sposobu wyznaczania kolorów obrazu docelowego. Postaram się to poprawić.

Domyślnie

rozumiem, fuji ma spory ale też specyficzny szum
    to przez tą matrycę która czyni cuda ale gdy robi się to w pełni świadomie

cieszy mnie to że interesujesz się i poprawiasz ten program
    dzięki
    NIKON d70s i FUJI s5 pro + COŚ od siebie
    http://karolantosiewicz.blogspot.com/

Domyślnie

rozumiem, fuji ma spory ale też specyficzny szum
    to przez tą matrycę która czyni cuda ale gdy robi się to w pełni świadomie
    To co mogłem, poprawiłem. Łuny nie powinny się już pojawiać, szum niestety zostaje.

------------------------------------------------------------

Dostępna jest wersja 1.1.6 programu SNS-HDR
    1. Poprawiono mapowanie koloru.

Domyślnie

Dostępna jest wersja 1.1.7 programu SNS-HDR
    1. Poprawiono odwzorowanie detali.
    2. Przyspieszono mapowanie tonów.

Strona 31 z 121 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów