Close

Strona 127 z 371 PierwszyPierwszy ... 2777117125126127128129137177227 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 261 do 1 270 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej Olender Zobacz posta
    Co do złożenia komputera pokroju Mac Pro za 3-4 tysiące skwituję uśmiechem .
    Zobacz ile będą cię kosztowały same procesory Xeon z pamięciami ECC, zdziwisz się
    Za 10tys można kupić MACa z jednym Xeonem, a ten jest niewiele szybszy, lub taki sam jak zwykły i7 czy AMD x6 (ok. 1000zł). A co do pamięci ECC, to jakoś nie odczuwam żadnego pożytku z ich posiadania. Reszta bebechów w MACu to nic specjalnego, wiec da się spokojnie złożyć peceta który mu dorówna i zostanie w kieszeni 6tys.

Domyślnie

Stig, czy ja napisałem że to komputer jedynie dla Photoshopa? myślałem że wyraziłem się jasno że ten komputer ma szersze zastosowanie i kupowanie go jedynie dla Photoshopa to lekkie przestrzelenie w moim odczuciu.
    Mac Pro to stacja graficzna. Owszem -- Photoshop to nie jedyna aplikacja na te platforme. Na pewno dojdzie reszta programow z Adobe, na pewno jakies programy do modelowania i animowania, na pewno jakies CADopodobne, itd. Nikt jednak nie kupi Maka Pro, zeby na nim serwer stawiac, ani tym bardziej nie ma sensu takiej drogiej maszyny kupowac jako skladnika render farmy... Sila rzeczy wiec, zostaja dla niego jedynie aplikacje graficzne (obrobka zdjec, montaz video, modelowanie). Ktory z tych programow tak wykorzysta Xeona i ECC, ze koniecznie trzeba bylo wetknac takie podzespoly? Bo dla mnie wlasnie te graty w srodku MPro, to strzelanie z armaty do muchy.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

nobi85, stig, nikt nikogo do zakupów nie zmusza. Niektórzy z założenia nie bawią się w składaki, wolą kupić od razu wydajny komputer (nawet z zapasem i na wyrost) jeśli na to ich stać i po prostu zarabiać pracując na nim.
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

nobi85, stig, nikt nikogo do zakupów nie zmusza. Niektórzy z założenia nie bawią się w składaki, wolą kupić od razu wydajny komputer (nawet z zapasem i na wyrost) jeśli na to ich stać i po prostu zarabiać pracując na nim.
    To oczywiste że jedni wolą tak, a inni tak, nikogo nie mam zamiaru przepychać na drugą stronę barykady. Moim zdaniem MAC to źle wydane pieniądze, a reszta niech robi co chce Pozdrawiam.

Domyślnie

Po to człowiek ma rozum, żeby kupować co mu sie podoba i co chce mieć ! Kupić Maczka i postawić na nim windows to faktycznie źle wydane pieniądze. Ale jak ktoś chce używać OS X to nie widzę innej możliwości. Stawianie tego systemu na PC nie ma sensu...

PS Ciekaw jestem ile głosów krytyki ucichłoby gdyby maczki były 50% tańsze ?

Domyślnie

A ja mam pytanie co do Warszawiaków pracujących na macu pro. Czy da ktoś się tym pobawić tak by sobie jakieś zdjęcia poobrabiać i popracować trochę? Będę niedługo kupował stację graficzną i albo sobie poskładam della precision za podobną kasę, albo kupię maca pro, tak czy siak budżet 8-10tys będę miał na maszynę (ja wykorzystuje takie parametry bo robię nie tylko grafikę 2D). Chciałbym jednak znaleźć jakikolwiek powód by myśleć nad maciem zakładając że znam się na komputerach i każdy z windowsem na którym pracuje działa bez kaszlnięcia najmniejszego.

EDIT:
    w I spotach nie mają na tym żadnego oprogramowania co by się pobawić

Zbanowany
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MrQba Zobacz posta
    ...

PS Ciekaw jestem ile głosów krytyki ucichłoby gdyby maczki były 50% tańsze ?
    To samo mialem na mysli Ale wydaje mi sie ze chetnych by nie brakowalo w takim przypadku
    Ja ze swojego MacaPro jestem super zadowolony i nie zaluje ze wydalem kase na niego Zaraz napewno padna komentarze,ze kazdy tak mowi po tym jak w cos sie wpakuje i zeby sie jakos pocieszyc tak mowi :P

Domyślnie

Ja nie lubię MAC'a trochę za jego politykę i poczynania, ale jak mam mieć dobre narzędzie do pracy to mi to wisi ;P ale muszę gdzieś popracować na macu żeby nie wydać 10 k na kompa i mieć go dość ;P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sputnik_Wwa Zobacz posta
    Ja nie lubię MAC'a trochę za jego politykę i poczynania, ale jak mam mieć dobre narzędzie do pracy to mi to wisi ;P ale muszę gdzieś popracować na macu żeby nie wydać 10 k na kompa i mieć go dość ;P
    tzn jaka polityke i jakie poczynania? bo jakos nie kumam. zal i morze wylanych lez to raczej mozna miec do Microsoftu za ich Viste, NT, 98...ale pretensje do Apple? za co? za ceny sprzetu? ja pierdziele. uzywam mojego MacBook Pro od 30 miesiecy bez zadnych problemow. poprzednio mialem trzy laptopy. wymienialem je co roku, bo przestawaly pracowac. robily sie zbyt wolne. w ciagu trzech lat wydalem ok 6.000PLN na laptopy. wkoncu przejzalem na oczy i kupilem Apple. od 30 miesiecy nic nie musialem wymieniac, czyli kasa raz zainwestowana wrocila sie, bo moge pracowac na kompie bez stersu, ze Photoshop na Viscie wykrzaczy sie...

10tys na MacPro? zeby to jakos pracowalo to ja bym dorzucil jeszcze raz tyle

Domyślnie

Nie mówię o kompach w tym momencie, ale tego jak podchodzą ostatnio do pewnych rozwiązań mobilnych, nie chcę już offtopa robić. Po prostu mnie to denerwuje i tyle. Co do kompów appla to i tak asus je robi ;P bo apple nie ma własnej fabryki

Strona 127 z 371 PierwszyPierwszy ... 2777117125126127128129137177227 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów