Close

Strona 137 z 371 PierwszyPierwszy ... 3787127135136137138139147187237 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 361 do 1 370 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Araiel Zobacz posta
    Ja nie mówię, że ludzie tego nie kupują. Oczywiście, że kupują. Ale obecnie Mac to już nie jest taki legendarny sprzęt jak kiedyś. Teraz to już raczej bardziej dla szpanu ludzie go wybierają. Jak napisałem, za połowę niższą cenę można mieć taki sam sprzęt, a za tą samą kwotę kompa można już mieć o wiele lepszego. Ja jakbym miał kupować znowu jakąś stację roboczą, to na pewno na maca bym nawet nie spojrzał, hehe. Zresztą przy ostatnich moich zakupach też sobie nawet tą marką głowy nie zawracałem. Ale wiadomo każdy lubi co innego i kieruje się czym innym przy wyborze sprzętu.

Ps. Zresztą ja nie wiem jaki magiczny program jest na tym OS X, który by mi nie działał na tym co mam obecnie i by mi był tak kosmicznie potrzebny do pracy :P
    Szczerze to nie znam osoby która kupiła laptopa za 8k dla szpanu. Wiekszość znajomych kupiła maca świadomie jego zalet, wad i ceny

PS Np te programy są tylko na maca
    http://www.apple.com/finalcutstudio/
    http://www.apple.com/logicstudio/
    Widziałem wiele osób z branży muzycznej która siedzi na tym programie...

Domyślnie

Są też inne dobre programy z branży muzycznej, do których nie trzeba mieć maca... Zresztą najlepsze studia nagraniowe chyba używają ProTools'ów...

A teraz dla przykładu, którego kompa byście wybrali do pracy?

MacBook Pro za 7,5k:
    Procesor 2,8 GHz Intel Core 2 Duo
    4 GB pamięci DDR3 SDRAM
    Dysk twardy 500 GB Serial ATA
    Procesor graficzny NVIDIA GeForce 9600M GT oraz NVIDIA GeForce 9400M z 256MB pamięci SDRAM DDR3

MacPro za 10k:
    Procesor 2,66 GHz Quad Core Intel Xeon
    3 GB pamięci DDR3 ECC SDRAM
    Dysk twardy 640 GB Serial ATA 7200 obr./min.
    NVIDIA GeForce GT 120 z 512 MB pamięci GDDDR3

Mój komp za którego dałem jakoś 7-7,5k:
    i7 920 podkręcony do 3,8GHz
    12GB DDR3
    3x WD6400AAKS 640gb
    GeForce GTX260

Sorry, ale dla mnie nikt o zdrowych zmysłach nie kupiłby Maca... No chyba, że dla szpanu :P

Domyślnie

...
    Sorry, ale dla mnie nikt o zdrowych zmysłach nie kupiłby Maca... No chyba, że dla szpanu :P
    No i zaczynamy od poczatku
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Są też inne dobre programy z branży muzycznej, do których nie trzeba mieć maca... Zresztą najlepsze studia nagraniowe chyba używają ProTools'ów...

A teraz dla przykładu, którego kompa byście wybrali do pracy?

MacBook Pro za 7,5k:
    Procesor 2,8 GHz Intel Core 2 Duo
    4 GB pamięci DDR3 SDRAM
    Dysk twardy 500 GB Serial ATA
    Procesor graficzny NVIDIA GeForce 9600M GT oraz NVIDIA GeForce 9400M z 256MB pamięci SDRAM DDR3

MacPro za 10k:
    Procesor 2,66 GHz Quad Core Intel Xeon
    3 GB pamięci DDR3 ECC SDRAM
    Dysk twardy 640 GB Serial ATA 7200 obr./min.
    NVIDIA GeForce GT 120 z 512 MB pamięci GDDDR3

Mój komp za którego dałem jakoś 7-7,5k:
    i7 920 podkręcony do 3,8GHz
    12GB DDR3
    3x WD6400AAKS 640gb
    GeForce GTX260

zadalem pytanie wczesniej. pracowales na Mac'u?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    No i zaczynamy od poczatku
    No bo ja nie widzę sensownych argumentów za tym, aby kupować Maca. Podałem wyżej trzy kompy i widać gołym okiem, że normalny pc jest dużo wydajniejszy. Na początku całego tematu były też teksty o stabilności, wirusach itd. Sorka, ale jak ktoś się nie potrafi obsługiwać kompem to niech lepiej się do niego nie dotyka. Tekst o tym, że na mac'u jest ładniejsze wszystko itd. to też bzdura - teraz można tak systemy przerabiać, że i windows może być piękny (choć ja i tak uważam, że komp ma być wydajny w pracy, a nie świecić się na biurku czy też żeby interfejs systemu cieszył oko). No i sama rozbudowa kompa wiadomo, że łatwiejsza, przyjaźniejsza i tańsza jest na zwykłym pc.

grudzinsky, przez krótką chwilę tak. A takie upieranie się przy produktach Apple, to takie samo zachowanie jak przy tych wszystkich wojnach Intel vs AMD, Nvidia vs ATI. Głupota do kwadratu. Ja kupuję to co jest najlepsze dla mnie w obecnej chwili w stosunki cena/jakość, a nie to co ludzie powiedzieli, że jest mega hiper dla grafika. Zgodzę się, że kiedyś Mac'i były dużo lepsze. Teraz już nie.

Domyślnie

...Ja kupuję to co jest najlepsze dla mnie w obecnej chwili w stosunki cena/jakość...
    A byłbyś tak uprzejmy przyznać takie prawo innym, a nie im wymyślać?

Sorry, ale dla mnie nikt o zdrowych zmysłach nie kupiłby Maca... No chyba, że dla szpanu...
    Dziękuję.

Domyślnie

Samek, nie zabraniam innym tak myśleć. Tylko głupio jest się upierać przy czymś co jest nieprawdą. Mac nie jest lepszy do grafiki i koniec. Ale jak ktoś lubi przepłacać dla trendu, to już jego sprawa...

Domyślnie

wiec jestem chory na umysle, bo mam Mac'a i dobrze mi z tym...

przez chwile mialem mozliwosc jezdzenia Land Roverem Discovery 3 (Mac) i Ferarri 360 Spider (skladak) i co z tego, ze 360 ma 4s do setki, co z tego ze z punktu A do punktu B dowiezie mnie szybciej jesli korkow nie bedzie, ale 360 nie zabierze mnie tam gdzie zabierze mnie Discovery 3 i na tym polega roznica miedzy Mac'iem, a zwyklym skladakiem...piszac o tych samochodach mialem na mysli prawdziwa jazde, siedzac za kolkiem. wrazenia z jazdy 360 super, ale Disco 3 powalilo mnie na kolana...

Domyślnie

Samek, nie zabraniam innym tak myśleć. Tylko głupio jest się upierać przy czymś co jest nieprawdą. Mac nie jest lepszy do grafiki i koniec. Ale jak ktoś lubi przepłacać dla trendu, to już jego sprawa...
    Zdecydowałeś się jednak wymyślać - gdyż uważam, że mi wymyślasz.
    Więc pozwolisz, że sobie pomyślę o tobie, to co sobie pomyślę. I będę ignorował.

Domyślnie

... Ja kupuję to co jest najlepsze dla mnie w obecnej chwili w stosunki cena/jakość ...
    I bardzo słusznie. Mam wrażenie, ze większość z nas myśli podobnie. Ale może się mylę ...
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Strona 137 z 371 PierwszyPierwszy ... 3787127135136137138139147187237 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów