Close

Strona 126 z 371 PierwszyPierwszy ... 2676116124125126127128136176226 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 251 do 1 260 z 3702

Domyślnie

Nie wytrzymalem i wczoraj pojechalem do Appla i kupilem 27''.
    Wyglada super, cala procedura rozpakowania jest imponujaca - 1 pudeleczko, 1 komputer, 1 kabel. Wszystko proste, eleganckie, piekne.
    Ekran jest masakrycznie jesny wiec trzeba go przyciemniac do normalnej pracy, ale jesli chodzi o filmy czy np gierki (jak podepne PS3) beda imponujace.
    Obawialem sie ze ten ekran (nie matowy) bedzie mi przeszkadzac i nie bedzie sie dalo nad zdjeciami siedziec w janym pokoju, ale nie mam z tym najmniejszego problemu.

W tej sztuce ktora kupilem wczoraj zauwazylem 3 problemy:
    - 3 male drobinki kuzu pod matryca (nie byly to deadpixle)
    - prawy dolny naroznik ekrany lekko wpadajacy w zolty
    - wbudowana kamera miala kilka hot lub tez dead pixeli

Dzisiaj pojechalem do sklepu, z usmiechem wymienili na nowy i powiedzieli ze jesli bede mial jakis problem z nowym to dac im znac wymienia na kolejny.
    Wlasnie pisze z nowego na ktorym nie zauwazam zadnych problemow, ale i tak mam 14 dni zeby go testowac.

Wlasnie zainstalowalem Aperture 3 (trial) i go bede testowac.
    Czy ktos moze juz testowal, lub uzywa i moglby cos na temat tego softu napidac.

To chyba na tyle.

Aha, a ekran typowo fotograficzny poczeka, ten tez jest imponujacy i nie na takich sie edytowalo.
    S5 d70s n35 1.8 n50 1.8 n85 1.8 s10-20 n18-70 s70-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JAH_MALL Zobacz posta
    Wlasnie zainstalowalem Aperture 3 (trial) i go bede testowac.
    Czy ktos moze juz testowal, lub uzywa i moglby cos na temat tego softu napidac.
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?p=1770324

Oszczędny w słowach Awatar Wiewioor
    Miasto
    Gdańsk, PL / Floryda, USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MrQba Zobacz posta
    Może Mac mini + Eizo lub NEC ?
    Ja właśnie jestem tydzień po przesiadce z lapka na miniacza (wersja 4gb) w duecie z Eizo S2233. C1 śmiga aż miło! Jestem bardzo zadowolony z migracji. Co prawda, na początku mocno mi brakowało FastStone'a do przeglądania zdjęć po katalogach, ale zainstalowałem Nikon ViewNX, który daje radę.

Podoba mi się jeszcze jedna nowinka - automator. Mam już zrobioną "akcję" do sortowania zdjęć w katalogach po dacie zrobienia fotografii z EXIF'u. Do tej pory musiałem pod Windą robić to ręcznie, a tu wystarczy przeciągnąć kartę ze zdjęciami na ikonkę i po robocie.
    Brak stopki

Domyślnie

Witam,
    wtrącę swoje trzy grosze na temat Maców. Od jakiegoś czasu pracuje na Macu Pro z Leopardem na pakiecie Adobe i nie wiem czym ludzie się tak tak podniecają. Rozumiem że komuś może się podobać design, ale żeby aż tak przepłacać? W domu mam prawie 3x tańszego peceta i pracując na tych samych plikach wszystko chodzi o wiele płynniej. Ktoś powie że MACi mają lepszy system operacyjny. Jeżeli chodzi o łatwość obsługi i wygląd to być może, ale nie miałem dnia żeby nie zaliczyć zawiechy. W domu mam dobrze skonfigurowany win7 i nie pamiętam kiedy ostatnio musiałem resetować, może rok temu. Nawet głupi Photoshop uruchamia się w pracy 10s, a u mnie jakieś 3s, ale być może to wina tamtejszego dysku. Dla mnie kupowanie jabłuszka za 10tys, podczas gdy peceta o tych samych parametrach można sobie złożyć za 3-4tys jest wyrzuceniem pieniędzy w błoto, które można by przeznaczyć np. na nowe Eizo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewioor Zobacz posta
    Ja właśnie jestem tydzień po przesiadce z lapka na miniacza (wersja 4gb) w duecie z Eizo S2233. C1 śmiga aż miło!
    C1 zawsze smigal -- nawet na Athlonie 1 GHz z 1 GB RAM.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nobi85 Zobacz posta
    Witam,
    wtrącę swoje trzy grosze na temat Maców. Od jakiegoś czasu pracuje na Macu Pro z Leopardem na pakiecie Adobe i nie wiem czym ludzie się tak tak podniecają. Rozumiem że komuś może się podobać design, ale żeby aż tak przepłacać? W domu mam prawie 3x tańszego peceta i pracując na tych samych plikach wszystko chodzi o wiele płynniej. Ktoś powie że MACi mają lepszy system operacyjny. Jeżeli chodzi o łatwość obsługi i wygląd to być może, ale nie miałem dnia żeby nie zaliczyć zawiechy. W domu mam dobrze skonfigurowany win7 i nie pamiętam kiedy ostatnio musiałem resetować, może rok temu. Nawet głupi Photoshop uruchamia się w pracy 10s, a u mnie jakieś 3s, ale być może to wina tamtejszego dysku. Dla mnie kupowanie jabłuszka za 10tys, podczas gdy peceta o tych samych parametrach można sobie złożyć za 3-4tys jest wyrzuceniem pieniędzy w błoto, które można by przeznaczyć np. na nowe Eizo
    Zawieszenie systemu operacyjnego muszą być winą Twojego sprzętu. Używam maców od systemu Panther po drodze Tiger, Leopard obecnie Snow Leopard i nigdy nie miałem problemów z wieszającym się systemem. Co do złożenia komputera pokroju Mac Pro za 3-4 tysiące skwituję uśmiechem .
    Zobacz ile będą cię kosztowały same procesory Xeon z pamięciami ECC, zdziwisz się . Zresztą podobne konfiguracje innych producentów jak np. Dell czy HP są dużo droższe.
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej Olender Zobacz posta
    Co do złożenia komputera pokroju Mac Pro za 3-4 tysiące skwituję uśmiechem . Zobacz ile będą cię kosztowały same procesory Xeon z pamięciami ECC, zdziwisz się .
    A do czego w stacji graficznej Xeon i ECC? Przeciez to sprzet dla serwerow. Andrzejku, scigniesz sie z moim blaszakiem za 3800?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    A do czego w stacji graficznej Xeon i ECC? Przeciez to sprzet dla serwerow. Andrzejku, scigniesz sie z moim blaszakiem za 3800?
    Różnicy przy obróbce zdjęć nie zauważysz, ten komputer to wół roboczy do renderingów 3D, pracy przy Final Cut Pro itp. Xeon i ECC nie bez powodu są zastosowane (zresztą czołowi inni producenci stosują takie same rozwiązania dla wydajnych stacji roboczych). One mają działać niemal 24 na dobę i tyrać na siebie. Xeon i pamięci ECC zapewniają ciągłość działania pod pełnym obciążeniem, to ma być bezkompromisowe i niezawodne.
    Do obróbki zdjęć czy ogólnie grafiki rastorowej jest to owszem przerost formy nad treścią. To tak jakby strzelać do muchy z armaty . Śmieszy mnie jednak za każdym jak ktoś piszę że podobny komputer złoży za 3-4 tysiące
    Ten kto kupuje Mac Pro powinien wiedzieć po co go kupuje i czy mu jest potrzebny, dla mnie to oczywiste.

Marcinie, ja się ścigać nie muszę , nie posiadam Mac Pro bo go nie potrzebuje . Posiadam dużo słabsze ale wystarczające jednostki do wydajnej pracy
    olender.me

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej Olender Zobacz posta
    Śmieszy mnie jednak za każdym jak ktoś piszę że podobny komputer złoży za 3-4 tysiące
    Podobny (a nawet szybszy) w kwestii wynikow w pracy. Na cholere komu do Photoshopa Xeon i ECC? Najlepszym przykladem tego absurdu jest to, ze moje byle i5 rozwala w drobny mak wyniki w NXie czy PSie z Maca Pro.
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Podobny (a nawet szybszy) w kwestii wynikow w pracy. Na cholere komu do Photoshopa Xeon i ECC? Najlepszym przykladem tego absurdu jest to, ze moje byle i5 rozwala w drobny mak wyniki w NXie czy PSie z Maca Pro.
    Stig, czy ja napisałem że to komputer jedynie dla Photoshopa? myślałem że wyraziłem się jasno że ten komputer ma szersze zastosowanie i kupowanie go jedynie dla Photoshopa to lekkie przestrzelenie w moim odczuciu.
    olender.me

Strona 126 z 371 PierwszyPierwszy ... 2676116124125126127128136176226 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów