Szukaj
Pisze tak:
If there's a better carry-everywhere DSLR than the D40 I'm not sure what it is. Superior at nothing, adequate at everything, but in a very compact and light package.
(Jeśli istnieje lepsza lustrzanka do zastosowań ogólnych niż D40, to nie wiem jaka. Nie jest wybitna pod żadnym względem, ale zadowalająca pod każdym, zgrabna i lekka)
Pan Thom też siedzi w stajni Nikona, ale ma bardziej umiarkowane opinie od pana Kena.
I co?
Paweł
Fiat Lux
hehe, dobre - "lustrzanka do zastosowań ogólnych"
a np. D80 to niby do jakich zastosowań jest, a chyba lepsza od D40?![]()
Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
wigi.pl
ja mam D80 z 18 -70 DX od ok 2 tyg i jestem pod wrazeniem tego aparatu mimo ze jest mniejszy od d70s trzyma sie super![]()
jeśli chodzi o wizjer to jest miazdzacy w porównaniu do poprzedników
szybkosc swietna - guzik prawda ze 3 kl/s nie wyrabia
mnogosc ustawien przebija poprzednikow a 10 Mpix przydaje sie (przycinanie fote/ wielkosc odbitek itp)
o jakości nie wypowiadam sie - wiadomo zeleży od szkła
szumy szumy szumy hmmm jakie szumy na moje oko jakosc jest swietna szumy niewidoczne no chyba ze ktoś przybliżenie daje 500% i wiecej i sie wypowiada ze szumy widac
bateria jest swietna mimo ze raz strzelam ok 600 fotek innym razem ok 300 rozladowana ( zakłdam ze temp otoczenie i zabawa przyczynia sie)
układ przycisków jest super
wiec kolega który mowi ze nie [B][B]"W zestawieniu widac wyraznie ze skorka nie jest warta wyprawki"
chyba nie miał do czynienia z tym aparatem a juz na 100% nie miał d50 i d80 aby porównac i obiektywnie sie wypowiedziec![]()
D80
mialem sposobnosc b.dokladnego porownania d80 z d70s, i nadal twierdze ze roznice nie sa warte ponad 1000pln. zreszta sprzedaz takiego modelu sluzy tylko drenazy portfeli klientow, polityke nikona potwierdza rowniez model d40(czyli b.tania lustrzanka z b.drogimi obiektywami)
A ja mam jeden i drugi (obie nóweczki he he he ) i żałuje, że te 2 moje body to nie są D80 !!! bo różnica jest powalajaca. Jedyne co mi przeszkada w d80 to wysoka cena i mikrośc konstrukcj. Kto ma takie małe łapki ???
a ja tam nie narzekam:P trzyma sie swietnieKto ma takie małe łapki ???a malych rak wcale nie mam.
zobacz na canony 350d i 400d... bez gripow... to tam wogole jest tragedia :P
Skontaktuj się z nami