Close

Strona 14 z 27 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 263

Wątek: Photoshop CS5

Domyślnie

Mnie się spodobał Spot Healing Brush Tool z opcją Content Aware, działa to naprawdę przyzwoicie i przyśpiesza znacznie retusz.
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Mnie ten stary algorytm przeszkadzał przy dużych powiększeniach, bo robił "Plastusiowy Pamiętnik", więc zmiana od razu rzuciła mi się w oczy.
    Ale przyznasz, ze wychodzi ona tylko przy mocnym podkreceniu ostrosci. Jesli ostrzenie w ACR wylaczysz, to roznicy kompletnie nie widac. Ten "Plastusiowy Pamietnik", to jest jedna z tych rzeczy, ktorych w ACR nigdy nie cierpialem -- i ktora wylazila podczas wlasnie ostrzenia foty w ACR. Dlatego jak go uzywalem, to w ogole nie ostrzylem w CameraRAW, tylko zostawialem to samemu PSowi.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej Olender Zobacz posta
    Mnie się spodobał Spot Healing Brush Tool z opcją Content Aware, działa to naprawdę przyzwoicie i przyśpiesza znacznie retusz.
    Spot Healing Brush mi się akurat nie spodobał, bo u mnie jest jakiś strasznie zamulony, czy u was też tak spowalnia rysowanie healowanego obszaru?

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Ale przyznasz, ze wychodzi ona tylko przy mocnym podkreceniu ostrosci. Jesli ostrzenie w ACR wylaczysz, to roznicy kompletnie nie widac. Ten "Plastusiowy Pamietnik", to jest jedna z tych rzeczy, ktorych w ACR nigdy nie cierpialem -- i ktora wylazila podczas wlasnie ostrzenia foty w ACR. Dlatego jak go uzywalem, to w ogole nie ostrzylem w CameraRAW, tylko zostawialem to samemu PSowi.
    Taaa - bo algorytm ostrzenia w ACR był pisany pod kątem tego, by mieć ciastko i zjeść ciastko - nie wyciągał szumu, chronił przed powstawaniem halo, przeprowadzał staruszki przez przejścia i dbał o środowisko naturalne, tyle że przy okazji niszczył mikrodetal i dawał nienaturalny rysunek. Teraz rozwiązali to zdecydowanie lepiej.
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 03-05-2010 o 17:06

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Spot Healing Brush mi się akurat nie spodobał, bo u mnie jest jakiś strasznie zamulony, czy u was też tak spowalnia rysowanie healowanego obszaru?
    U mnie jest ok. Nie jest tak plynne, jak zwykle malowanie brushem, ale nie uprzykrza zycia w najmniejszy sposob.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

U mnie jest ok. Nie jest tak plynne, jak zwykle malowanie brushem, ale nie uprzykrza zycia w najmniejszy sposob.
    Trza będzie podziękować za długą i owocną współpracę C2D 1,8GHz...

Domyślnie

Potwierdzam, działa świetnie.
    Przed chwilą pobawiłem się w zachwalany wcześniej Quick Selection Tool, działa to naprawdę genialnie, przez dodatkowe użycie Refine Edge nie dowierzałem własnym oczom jak dobrej jakości mam wszelakie krawędzie przy niskim nakładzie pracy.
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

no i nareszcie są linie trójpodziału przy kropie

Domyślnie

a mnie ciekawi, czy ACR 6.1 bedzie działał pod PSE 8.
    Szczególnie podoba mi sie funkcja korekcji wad obiektywu.
    http://www.youtube.com/watch?v=E43ddr_9pRY
    i jak bardzo bedzie okrojony w stosunku do CS5
    K-Roll
    Nikon D90 + Sigma 24-60 f2.8 + Metz 48 Af-1

Domyślnie

Z korekcja wad optycznych szkiel, ACR bedzie juz naprawde mocnym narzedziem. Az Wam zazdroszcze...
    Chyba, ze niedlugo podobnymi ficzerami zaskoczy nas Capture NX 3.
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Tu nie ma co zazdrościć, tylko trzeba w końcu przestać odp... syna marnotrawnego i przeprosić się z tatusiem ACR-em
    Z nowymi algorytmami demozaikizacji, renderingu, odszumiania, korekcją wad, profilami DNG i CC24 to jest bezdyskusyjnie najpotężniejsze oręże do konwersji RAW na rynku.

Strona 14 z 27 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów