Close

Strona 16 z 20 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 263

Wątek: Photoshop CS5

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Cos nie tak musi byc z Twoja instalacja. U mnie wszystko biega wlasciwie tak samo (jesli nie szybciej) niz w CS4.
    Być może. Może trzeba spróbować jeszcze raz. To co się różni CS5 od CS4 to to, że swap w CS4 mam wystawiony na innym dysku. Ale to by miało taki duży wpływ? Wątpię.
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

u mnie również CS5 działa wydajniej niż CS4 na tym samym komputerze..
    Pozdr.

Domyślnie

Potwierdzam śmiga aż miło.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

PS zawsze dlaczegoś tworzy swapa, nawet jak ma TB RAM i to go przymula. Warto go wysłać na osobną partycję, a najlepiej na dysk na osobnym kanale SATA.

Zbanowany
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Umnie takze CS5 jest jakby przymulona w przeciwienstwie do CS4. Oba zainstalowane byly na tym samym sprzecie tz. taka sama konfiguracja Jeszcze bede musial sprobowac jak zainstalowac jak Czarnyj mowi zobacze czy bedzie poprawa.

Domyślnie

Jest już dostępny ACR 6.1 RC z możliwością stosowania profili korekcyjnych:
    http://labs.adobe.com/wiki/index.php/Camera_Raw_6.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Jest już dostępny ACR 6.1 RC z możliwością stosowania profili korekcyjnych:
    http://labs.adobe.com/wiki/index.php/Camera_Raw_6.1
    A gdzie można zdobyć profile korekcyjne do N17-35 ?

Pzdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Kania Zobacz posta
    A gdzie można zdobyć profile korekcyjne do N17-35 ?

Pzdr
    Z uwagi na to że temat dopiero zaczął raczkować należy poczekać aż ktoś takowe profile stworzy.
    Możliwe że producenci szkieł takie profile będą sami oferować. Bardziej jednak skupił bym się na indywidualnych korektach szkieł. Nie od dziś wiadomo że szkła danego modelu potrafią mieć rozrzut jakościowy w konsekwencji prezentować różne nasilenie wad. Uważam że lepsze rezultaty osiągniemy przez tworzenie profili pod konkretny egzemplarz szkła. Zaznajomiłem się trochę z tematyką i nie jest to trudne. Trzeba jednak dysponować pewnym zapleczem oświetleniowym wraz z odpowiednimi tablicami. Pewnie za jakiś czas niektórzy będą się tym trudnić usługowo
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

Proszę o interpretację. Załóżmy, że osoba z mojej rodziny (z którą mieszkam) jest nauczycielem. W związku z tym ma prawo do nabycia tańszej "nauczycielskiej" licencji na program Adobe Photoshop CS5 i korzysta z tego prawa. Czy programu Adobe Photoshop CS5 będzie mogła do celów komercyjnych używać także osoba będąca członkiem rodziny (ja), na którą to osobę (ja) nie została wykupiona licencja?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Just Zobacz posta
    Proszę o interpretację. Załóżmy, że osoba z mojej rodziny (z którą mieszkam) jest nauczycielem. W związku z tym ma prawo do nabycia tańszej "nauczycielskiej" licencji na program Adobe Photoshop CS5 i korzysta z tego prawa. Czy programu Adobe Photoshop CS5 będzie mogła do celów komercyjnych używać także osoba będąca członkiem rodziny (ja), na którą to osobę (ja) nie została wykupiona licencja?
    Przy rejestracji programu podajesz swoje - SWOJE dane ( czyli osoby która program nabyła i ma do nie go prawo). Z tego programu legalnie może korzystać tylko osoba jw. Oczywiście nikt z Adobe nie będzie stał nad Wami i patrzył kto co robi. Odpowiedzialność za użytkowanie bierze na siebie osoba na którą ów program jest zarejestrowany. Komercyjne wykorzystywanie wersji niekomercyjnej jest w myśl prawa wykroczeniem przeciw postanowieniom dotyczących naruszenia praw licencji. Pisze o tym szeroko w każdym sofcie przy rejestracji.

Oczywiście może się zdarzyć, że przy kontroli udowodni się, iż wersja przeznaczona tylko do zastosowań niekomercyjnych została użyta zarobkowo. Były przypadki, iż wezwano tylko do zaktualizowania wersji tej do pełnej wersji komercyjnej. Oczywiście odpłatnie. Różnice już pewnie masz wyliczoną. Pozostaje tylko pytanie kto i kiedy dokona takiej weryfikacji- kontroli.

Jeżeli masz zarejestrowaną działalność gospodarcza pod tym samym adresem gdzie pracuje PS CS5 jako wersja student to jest wielce prawdopodobne iż komuś się zechce.

O wiele większym problemem jest piractwo. To ścigają o wiele skuteczniej. I mają rezultaty. Bo poza zaborem sprzętu na którym pracowałeś zapłacisz tzw. domiar. o grzywnie nie wspomnę.

A z drugiej strony skoro zarabiasz na tym i prowadzisz legalną działalność to dlaczego nie kupisz programu legalnie. To tak gdyby Twoje fotki lub inne Twoje prace ktoś wykorzystywał w inny sposób niż mu zezwoliłeś.

Pozdrawiam

Strona 16 z 20 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów