Close

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 86

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariusx Zobacz posta
    No ja tu pluskam sie na basenie, a forum "wrze", odnosnie sprzetu jaki posiadam - to wybaczcie ale wypisywanie w profilu: d200 + 18-17 + 50/1.4 + 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR + grip + 24 baterie + 8GB extrem + sherpa + kata + kurtka tamron + czapeczka Nikon + ML500 + bullterier, jest piszac delikatnie "idiotyzmem", ale to jest moje zdanie.
    1) Jak już ktoś kiedyś słusznie napisał na tym forum, celem stosowania takich podpisów jest ułatwienie wymiany informacji pomiędzy uczestnikami (forum).

2) Nie widzę sensu porównywania puszek na papierze. Tym bardziej bezcelowy jest wątek, który rozpocząłeś - zakrawa o flejm (flame).

Niemniej pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    1) Jak już ktoś kiedyś słusznie napisał na tym forum, celem stosowania takich podpisów jest ułatwienie wymiany informacji pomiędzy uczestnikami (forum).
    Czyli brak takiego podpisu utrudnialby komunikacje i wymiane informacji na forum????,ciekawe.

To raczej jest tak jak z podjezdzaniem pod kosciol autem, taka licytacja kto ma lepsze, kto drozsze, kto bardziej wypasione. Zreszta kazdy moze dowartosciowac sie w sposob mu wygodny.

Bardziej wymierny bylby link np do portofilio, bo wiecie czasami gosc ma sprzet za 50 kola pln, i nic o nim nie wie, poza tym co wyczyta na www

Domyślnie

Czyli brak takiego podpisu utrudnialby komunikacje i wymiane informacji na forum????,ciekawe.
    Nie sądzisz, że spojrzenie, np. przy okazji wymiany postów, kto ma co w torbie może pomóc w zasięgnięciu informacji na dany temat ? Np. mnie możesz zapytać, czy d80 jest fajny.

Talking

... przepraszam tak sobie zajrzałem... a o czym tak naprawdę ta dysputa bo nie rozumiem ...?

Tak całkiem serio do autora wątku - jeśli ta strona to dla Ciebie jakakolwiek wyrocznia na temat porównania w.w. puszek to zajrzyj głębiej...

http://www.nikonkit.com/top-10-digital-slr-of-2006/

...na tej samej stronie w rankingu top 10 dslr właśnie ten kiepski D80 zajmuje skromne pierwsze miejsce
    i to daleko przed badziewiastymi pełnoklatkowymi Canonami Markami, 5D, Pentaxami 10D i innym chłamem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    ... przepraszam tak sobie zajrzałem... a o czym tak naprawdę ta dysputa bo nie rozumiem ...?

Tak całkiem serio do autora wątku - jeśli ta strona to dla Ciebie jakakolwiek wyrocznia na temat porównania w.w. puszek to zajrzyj głębiej...

http://www.nikonkit.com/top-10-digital-slr-of-2006/

...na tej samej stronie w rankingu top 10 dslr właśnie ten kiepski D80 zajmuje skromne pierwsze miejsce
    i to daleko przed badziewiastymi pełnoklatkowymi Canonami Markami, 5D, Pentaxami 10D i innym chłamem

Hehehe, a jak myslisz jaka pucha bylaby na pierwszym miejscu na stronach:

www.canonkit.com
    www.pentaxkit.com
    lub www.fujikit.com, tudziez www.pentagramkit.com

latwo sie domyslic, nie

Domyślnie

no nie.... co do zasadności i rzetelności tego porównania nawet się nie wypowiadam bo paranoja to dla mnie kompletna...
    poza tym codzień rano kiedy się golę też sobie wmawiam, że mam najlepszy aparat na świecie a D200 i 5D to lipa...

Domyślnie

mariusx
    sam co prawda nie uzywam stopki (bo po pierwsze nie mam sie za bardzo czym chwalic... tzn lista jest krotsza niz 10;D a po 2 - "nie bo nie") ale takie stopki naprawde pomagaja! Ile razy jak chce sie dowiedziec jakis informacji na dany temat... patrze na stopki i widze "0.o ten koles ma taki i taki obiektyw(lub inny sprzet) - spytam sie czy naprawde warto wylozyc na to pieniadze, czy sie psuje - i jakie sa wady)

a porownywanie sprzetu z tabelki... nic ci nie da ... bo to sucha teoria, ktora wcale nie musi dzialac, lub jest dokladnie po to, zeby tacy ludzie jak ty mysleli (o tutaj duzo pisze - to napewno lepiej)

d80 jest napewno lepszym aparatem od poprzednikow, a kwestia... czy warto wydac dodatkowa sumke(i to nie mała) w porownaniu z innymi modelami - to juz zupelnie inny temat, inna dyskusja

/pozdrawiam

Domyślnie

I znowu wszystko obraca sie wokol jakis smiesznych rankingow ustawianych wedlog sponsorow. Jakie kryteria brali pod uwage robiac taki ranking jak podal Nowart w linku? Bo jesli jakosc fotek to sory ale totalna glupota jest umieszczac D80 na 1 miejscu przed chocby Canonem 5D. D80 napewno jest udana konstrukcja ale nie najlepsza wszech kategorii. Dziwi mnie 10 miejsce A100 w stosunku do Olka E500 i Canona Rebel.
    W życiu piękne są tylko chwile.......

Domyślnie

odnosnie sprzetu jaki posiadam - to wybaczcie ale wypisywanie w profilu: d200 + 18-17 + 50/1.4 + 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR + grip + 24 baterie + 8GB extrem + sherpa + kata + kurtka tamron + czapeczka Nikon + ML500 + bullterier, jest piszac delikatnie "idiotyzmem", ale to jest moje zdanie.
    Nie wiem o co ci chodzi ale może jestem idiota bo nie rozumiem twojego toku rozumowania
    Działasz jak PiS. To co myśle ja jest jedyną słuszną drogą, a ci co maja inne zdanie ...

Stopki i wymienianie w nich sprzętu uważam za bardzo przydatną rzecz
    Wiele razy z tego kozystałem pytając posiadaczy obiektywu czy body o ich zdanie na ten temat
    Sam również udzieliłem wielu (mam nadzieję) pomocnych informacji na temat moich szkieł

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

Nie wiem o co ci chodzi ale może jestem idiota bo nie rozumiem twojego toku rozumowania
    Działasz jak PiS. To co myśle ja jest jedyną słuszną drogą, a ci co maja inne zdanie ...
    Wymagajmy chociaz od siebie wzajemnie czytania ze zrozumieniem(podobno 85% Polakow ma z tym problemy), napisalem wyraznie ze jest to moje zdanie i nigdzie nie napisalem ze jest ono jedynie sluszne.

Skorzystalem po prostu z forum i wyrazilem swoja opinie, a czy jest ona zgodna z twoja, widze ze nie - ale to jest wolny kraj i kazdy ma prawo do swojego osadu.
    Ostatnio edytowane przez mariusx ; 04-01-2007 o 23:48

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów