Close

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 86

Domyślnie

Jedyną funkcją, któreą D80 ma gorszą to funkcja spadku ceny w czasie Nie wiem jak to wygląda w D70s, ale chyba też byłbym rozgoryczony gdybym go kupił w grudniu (jak autor) zamiast D80
    SB-800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gawronnek Zobacz posta
    hmm, ale przecież z tej tabelki to raczej odwrotny wniosek wynika, bo bije na głowe pozostałe, chociazby kilkoma istotnymi funkcjami których reszta nie ma
    widocznie dla autora posta te fuknkcje sa malo istotne w stosunku do ceny

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Od zawsze i nie tyczy tylko aparatów toczy się wojenka nowego ze starym. Czy nowszy produkt jest lepszy czy starszy. Zna historia jednostkowe przypadki , że tak bywało. Napewno nie jest tak w przypadku D80 i D50. Ja posiadam 2 body D70s i D80 i powiem , że bardzo mi leży D70s , lepiej jestem nawet nim lekkutko zachwycony to D80 WYMIATA i nie ma o co kopi kruszyć . Chyba, że zaczniemy rozważać czy warto wydać na body D80 3,1 kzł czy może na D50 1,7 kzł. To już tema na inny post pt. relacja ceny do osiagnieć lub jakoś tak.

Domyślnie

"Ot i cala prawda o D80"

Calej nie znaja nawet jego tworcy i jest to zupelnie normalne zjawisko.

Do wbijania gwozdzi wynaleziono mlotek, ale nawet filozofom sie nie snilo, co jeszcze mozna nim zrobic

Domyślnie

Ja mysle ze to PROWOKACJA
    W życiu piękne są tylko chwile.......

Domyślnie

hehe i teraz tak mu nagadaliscie... ze az boi sie odezwac :P:P

a tak naprawde... cala prawda... to zestawienie tabelki... uwierz mi na slowo - ze kazdy napewno ja zna:P

a nastepnym razem pomysl ... to nie boli

/pozdrawiam

Domyślnie

"to zestawienie tabelki... uwierz mi na slowo - ze kazdy napewno ja zna"

Dodam tylko, ze z mniejsza iloscia bzdurnych bledow

Domyślnie

No ja tu pluskam sie na basenie, a forum "wrze", odnosnie sprzetu jaki posiadam - to wybaczcie ale wypisywanie w profilu: d200 + 18-17 + 50/1.4 + 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR + grip + 24 baterie + 8GB extrem + sherpa + kata + kurtka tamron + czapeczka Nikon + ML500 + bullterier, jest piszac delikatnie "idiotyzmem", ale to jest moje zdanie.

Odnosnie d80 jest to nastepca d70 i jak na razie, gdy mozna kupic nowego d70s - roznice miedzy tymi modelami nie sa warte roznicy w cenie. Ale juz za podejrzewam miesiac wyboru nie bedzie, chyba ze ktos znajdzie jeszcze staruszka d50, bo d40 to juz chyba specjalnie dla canonierow Nikon wypuscil.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariusx Zobacz posta
    Ot i cala prawda o D80

http://www.nikonkit.com/nikon-d80-vs...vs-d50-vs-d40/

W zestawieniu widac wyraznie ze skorka nie jest warta wyprawki.
    Mam D50 i D80, tak zostanie, będę miał 2 puszki. Nie faworyzuje żadnego z nich. D50 jest bdb aparatem ale od D80 lepszym tylko na ISO 1600 przy 100% cropach. Tak więc do pstrykania ślubu w ciemnym kościele wybiorę D50, do reszty zastosowań D80. IMO główne zalety D80 w stosunku do D50 to dla mnie:
    - dedykowany grip MB-D80
    - jasny i duży wizjer
    - rewelacyjny AF mimo że D50 wcale nie miał złego, 70-200VR w trybie AFC chodzi zupełnie inaczej.
    - commander CLS we wbudowanej lampie
    - FP flash z SB 800
    - podgląd GO
    - guziki pomiaru światła i trybu AF na puszce
    - definiowalny przycisk funkcyjny
    - krótki blackout lustra

Dla mnie były to czynniki warte dokupienia drugiego body, plus bodziec księgowy na kaniec roku
    Kryhu
    Z6II | Z50 | D700 | N28/1.4e | S50/1.4 | N85/1.4g | Z24-70/2.8s | N200/2vr | Z16-55 |

Domyślnie

Ja myślę że D50 jeszcze ociupinę lepszym na ISO 800. Na pozostałych czułościach wiadomo D80 lepszy bezprzecznie

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów