Close

Strona 21 z 121 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 1206

Wątek: Sns-hdr

Domyślnie

Licencja:
    Chciałem się zapytać w jaki sposób jest licencjonowany program?
    Licencja obejmuje wersję 1? 1.X? (jak Nikon Capture NX)?
    Wszystkie wersje (jak Total Commander)?
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tr0n Zobacz posta
    Licencja:
    Chciałem się zapytać w jaki sposób jest licencjonowany program?
    Licencja obejmuje wersję 1? 1.X? (jak Nikon Capture NX)?
    Wszystkie wersje (jak Total Commander)?
    Licencja obejmuję wersję 1.x, czyli w cenę wliczone są wszystkie aktualizacje do wersji 1. Wersja 1 będzie rozwijana do 2012 roku. W 2012 roku nastąpi zmiana głównej numeracji, co spowoduje zamrożenie rozwoju wersji 1 i kontynuowanie prac w wersji 2.
    Program będzie rozwijany płynnie. Nowe funkcje pojawiać się będą w aktualizacjach a nie tylko przy okazji zmiany głównej numeracji programu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Zainstaluj w systemie Microsoft .NET Framework 3.0.
    A nie prościej w programie instalacyjnym dodać funkcję sprawdzającą obecność .NET i w przypadku braku powiadomić użytkownika, że trzeba ściągnąć .NET
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    A nie prościej w programie instalacyjnym dodać funkcję sprawdzającą obecność .NET i w przypadku braku powiadomić użytkownika, że trzeba ściągnąć .NET
    Pewnie prościej, ale nie wiem jak sprawdzić obecność .NET

Domyślnie

Pebal, jestem pełen podziwu dla Twojej szybkości w wypuszczaniu kolejnych wersji. Fajnie, że co jakiś czas odzywasz się na forum i informujesz o kolejnych wersjach i odpowiadasz na pytanie użytkowników. Tak więc korzystając z takiej możliwości chciałbym zadać Ci pytanie Czy planujesz stworzyć jakieś proste GUI/nakładkę graficzną do wersji Lite? Coś naprawdę bardzo prostego, na zasadzie okienka do wyboru zdjęcia, które chcemy "przerobić" plus kilka opcji, które normalnie uruchamia się z linii poleceń. Do tego jeszcze jakby można było kolejkować zadania (czyli wybieramy 20 zdjęć do obróbki, które program ma po kolei przetworzyć i idziemy na spacer) to by było super.
    Nikon D60 + N18-55 + N50/2 AI + N70-300 VR
    Moja galeria

Domyślnie

Pewnie prościej, ale nie wiem jak sprawdzić obecność .NET
    To ile jest warta procedura sprawdzająca obecność .NET i wersję?
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vanti Zobacz posta
    Czy planujesz stworzyć jakieś proste GUI/nakładkę graficzną do wersji Lite? Coś naprawdę bardzo prostego, na zasadzie okienka do wyboru zdjęcia, które chcemy "przerobić" plus kilka opcji, które normalnie uruchamia się z linii poleceń. Do tego jeszcze jakby można było kolejkować zadania (czyli wybieramy 20 zdjęć do obróbki, które program ma po kolei przetworzyć i idziemy na spacer) to by było super.
    Możliwe, że w SNS-HDR Lite pojawi się okno konfiguracyjne na wzór tego z programu SNS-Resizer. Nie wiem jednak do jakich parametrów dać dostęp z poziomu takiego okna.
    Stworzenie okna konfiguracyjnego jest proste, jednak podjecie decyzji o wprowadzeniu takiego rozwiązania, proste już nie jest. Im więcej funkcjonalności dodam do wersji Lite, tym mniejsze będą szanse na pozyskanie środków potrzebnych na utrzymanie projektu.
    Program w wersji Lite będzie rozbudowywany w miarę moich możliwości.

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    To ile jest warta procedura sprawdzająca obecność .NET i wersję?
    Nie mam pojęcia.

Domyślnie

Możliwe, że w SNS-HDR Lite pojawi się okno konfiguracyjne na wzór tego z programu SNS-Resizer. Nie wiem jednak do jakich parametrów dać dostęp z poziomu takiego okna.
    Wydaje mi się, że wystarczą tylko te opcje które pojawiają się po uruchomieniu "gołego" programu (czyli format zdjęcia oraz czy zdjęcie ma być pomniejszone i ile razy. No i oczywiście wskazanie pliku, który chcemy przerobić

Program w wersji Lite będzie rozbudowywany w miarę moich możliwości.
    Rozumiem. I cieszę się, że obok płatnej wersji pracujesz również nad darmową dla takich osób jak ja. Za to należą Ci się ogromne podziękowania.
    Nikon D60 + N18-55 + N50/2 AI + N70-300 VR
    Moja galeria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vanti Zobacz posta
    Wydaje mi się, że wystarczą tylko te opcje które pojawiają się po uruchomieniu "gołego" programu (czyli format zdjęcia oraz czy zdjęcie ma być pomniejszone i ile razy. No i oczywiście wskazanie pliku, który chcemy przerobić
    ...
    podpisuję się pod tym obiema ręcami i czym tam mam

Domyślnie

Nie mam pojęcia.
    To robimy "machniom". Ty dostajesz jak to zrobić, ja dostaję licencję na jedno stanowisko
    Program jest w Delphi (Pascal) i łatwo zobaczyć jak to napisać w innych językach.
    Można też testować NET na kilka innych sposobów.

Tak na szybko napisany program pokazuje jakie wersje są zainstalowane.

Strona 21 z 121 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów