Close

Strona 8 z 18 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 171

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Nie utożsamiał bym tego problemu z "żółtą firmą" - problem jest z jej polskim oddziałem.
    Jeśli centrala nie widzi (lub nie chce zobaczyć) problemu z jej polskim oddziałem, to jak najbardziej należy utożsamiać ten problem z "żółtą firmą". Może wtedy szybciej zobaczy i w przyszłości nie dopuści do takiej żenady w żadnym ze swoich oddziałów... "N Polska" jest przedstawicielem "N Świat" - dla mnie to i to, to "N". Dla mnie cały "N", to jedno wielkie "żenua" - a zapracował na to tylko jeden malutki oddział istniejący gdzieś na krańcu świata...

W przyszłości zamierzam kupować jeszcze produkty foto, jednak te zaczynające się na N będę brał pod uwagę na samiuśkim końcu... zgadnijcie (ci co pracujecie dla Nikona) czyich produktów nie będę polecał, a wręcz odradzał?
    http://pawelwr7.flog.pl/
    D40; N:18-55VR i bez VR, 55-200VR, 50/1,8E; S50-150; SB-400

Domyślnie

docxxx mysle ze ten temat TVN UWAGA kupi od reki ...
    fajnie by bylo gdyby z kamerami poszli na POdstepu i poprosili o wyjasnienie zamieszania ,

Domyślnie

no i kogoś medialnego trzeba wybrać bo napewno będą chcieli mieć kilku użytkowników na wizji w tych czasach TV ma taką siłe że żadna korporacja z nimi nie fika a wręcz boi się nagonki medialnej. Jak i jedni tak i drudzy maja brygady prawników i kase na to żeby się wspólnie ciągać po sądach, a jeden maluczki użytkownik aparatu może jedynie sobie popisać na forum

Na TVN Turbo jest taki program o reklamacjach i naprawach gwarancyjnych z tym że samochodów i jak tylko TVN się zjawi nagle wszystko się da naprawić a właściciel bryki sam latał ze 2 lata żeby swoje odebrać

Domyślnie

Wygląda na to, że ktoś wpadł na pomysł że jak stara domena przestanie pracować to zyskają na czasie, zanim nowa będzie widoczna na wyszukiwarkach. Później można się spodziewać kolejnego podobnego kroku.

Myślę, że należy od razu poinformować wszystkie portale które kiedyś pisały o NPS (fotopolis, optyczne itd) o zaistniałej sytuacji. To pozwoli natychmiast nagłośnić ponownie.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Myślę, że należy od razu poinformować wszystkie portale które kiedyś pisały o NPS (fotopolis, optyczne itd) o zaistniałej sytuacji.
    ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iMariush Zobacz posta
    http://uwaga.onet.pl/kontakt.html Im więcej zgłoszeń tym lepiej
    OK no to ja już wysłałem.

I jeszcze deklaracja:
    Stanowczo nie akceptuję metod stosowanych przez Nikona, jest mi przykro że jestem posiadaczem tego sprzętu i przy najbliższej okazji pozbycia się szklarni przesiądę się na Canona.
    jpyt
    Fuji X-E2 + 56/1.2 + 35/1.4 + 18-55/2.8-4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jpyt Zobacz posta
    I jeszcze deklaracja:
    Stanowczo nie akceptuję metod stosowanych przez Nikona, jest mi przykro że jestem posiadaczem tego sprzętu i przy najbliższej okazji pozbycia się szklarni przesiądę się na Canona.
    a ja wprost przeciwnie:
    jestem zadowolony z tego, że posiadam sprzęt marki Nikon. Ale jakiekolwiek zakupy czy naprawy będę wykonywał poza polską siecią dystrybucyjną.

Domyślnie

Sprawa jest ciekawa. Ewidentnie widać tu próbę wywarcia presji, a nawet zastraszania kolegi Docxxx. Pismo opublikowane na polishnikonservice.com (na razie będę używał tej nazwy) jawnie i wyraźnie sugeruje podjęcie działań odwetowych wobec właściciela tej strony pod pozorem:
    1. rzekomego naruszenia praw do tzw. >słownego znaku towarowego „Nikon”<
    2. rzekomego naruszenia ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji poprzez domniemane przez Pana Piotra Przychodzienia „wprowadzanie w błąd klientów co do tożsamości Państwa przedsiębiorstwa” / strony polishnikonserwice.pl –komentaż mój/.

Nawet na tzw. chłopski rozum zarzuty te są nie do obrony. Analizując dokładniej, a zrobiło to już kilka osób przede mną można stwierdzić że:
    Ad 1. Nie ma wykładni prawnej, ani w Polsce ani w innych krajach wskazującej jednoznacznie na to, że użycie nawet słownego znaku towarowego jako części nazwy domeny strony o charakterze informacyjnym (przykłady: nikonrumors, nikonians i inne), dodatkowo ewidentnie na innym polu eksploatacji (informacja, a nie produkcja, handel i serwis), dodatkowo nie przez przedsiębiorcę, a osobę fizyczną, dodatkowo nie osiągającą żadnych profitów z prowadzenia serwisu informacyjnego – narusza interesy właściciela chronionego znaku słownego. Być może naruszałoby to jego interesy gdyby dało się udowodnić, że publikowane informacje stawiają firmę Nikon w złym świetle i są jednocześnie nieprawdziwe. Nic na to jednak nie wskazuje.

Ad 2. Na stronie zawsze były wyraźne informacje że nie jest ona związana w jakikolwiek sposób z Nikon Polska, a jej celem jest publikacja doświadczeń UŻYTKOWNIKÓW wyrobów Nikona w kontaktach z jego serwisem w Polsce. Jakiekolwiek wprowadzanie w błąd klientów Nikona nie mogło mieć więc miejsca. Ewidentnie.

Ewidentnie natomiast istnienie tej strony szkodzi interesom Nikona w Polsce, a może i nie tylko (fakt zaistnienia tej strony oraz przyczyna jej powstania zostały zauważone przez portale fotograficzne nie tylko w Polsce). Ewidentnie problem mają PR-owcy. Jest jakaś reklama, jest jakiś NPS, a tu nagle szumią i to całkiem głośno jacyś niezadowoleni i psują im robotę.
    Docxxx pisze że to co opublikował jest wierzchołkiem góry lodowej. I pewnie tak jest. List dyrektora generalnego Nikon Polska należy przetłumaczyć z polskiego na nasze mniej więcej tak:
    „ Słuchajcie no Gąsiewski, mamy wynajętych cwanych prawników i dostateczny budżet, aby >przekonać Ciebie, malutkiego< że błądzisz, i zobaczysz że za rok , półtora albo odwołasz wszystko, albo Cię z torbami puścimy, mamy czas , pieniądze, oraz błogosławieństwo „najwyższych czynników”, więc może przemyśl jeszcze raz to wszystko, co będziesz sobie życie niepotrzebnie komplikował”

Prawdziwą intencją tegoż listu nie jest przecież usunięcie słowa „Nikon” z nazwy strony, tylko usunięcie całej strony.
    I to jest działanie ewidentnie naruszające prawa konsumentów do wymiany informacji.

Nikogo w NP nie interesuje jakiś Czornyj, czy paru innych, którzy kupią sprzęt za granicą. Natomiast bardzo ich interesuje wyciszenie głosów niezadowolonych konsumentów, zwłaszcza że jakby zaczęli się organizować. To psuje PR. Ale zamiast konsekwentnie naprawiać błędy we własnym działaniu – Nikon Polska podejmuje ewidentne działania odwetowe wobec krytyków tych błędów. A szkoda, bo jak wielu zauważyło w serwisie zaczęło się poprawiać, było sporo pozytywnych komentarzy ostatnio, nawet na polischnikonservice.com i nie tylko od ludzi będących w NPS.
    Wystarczyło utrzymać pozytywne tendencje. Ale nie – Pan Dyrektor musiał zaryczeć i pogrozić palcem. Znowu jakieś działania bez klasy i bez sensu. Powinien raczej zacząć się zastanawiać czy nie zrobił tego „w złą godzinę”

Panowie:
    Wypadałoby zareagować i wyraźnie zaznaczyć że środowisko entuzjastów Nikona (sam zaraziłem już dwóch znajomych, dwóch następnych jest w drodze do zakupu) nie akceptuje takich działań, uważa je za wręcz wrogie wobec klientów, a nasza sympatia do marki nie jest bezgraniczna i kiedyś może się wyczerpać. I że protestujemy głośno przeciw naruszaniu naszych praw z tytułu gwarancji, dostępności do serwisu i części (problem sprzedaży części nadal jest nierozwiązany) a już w szczególności do wymiany informacji. Tylko patrzeć jak Admin zostanie „poproszony” o likwidację działu serwis.

Słusznie ktoś zauważył że być może znów nastał czas akcji wysyłania listów do NP.
    Ale jak ktoś inny zauważył, to forum jak i strona polishnikonservice jest regularnie czytana przez pracowników NP, więc może otrzeźwienie samo przyjdzie…

Jak nie przyjdzie, chyba zaczniemy zrzutkę dla Docxxx na pomoc prawną (ja całkiem poważnie).

Smutno pisać takie rzeczy w czas żałoby….
    D200 i trochę różności.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Wygląda na to, że ktoś wpadł na pomysł że jak stara domena przestanie pracować to zyskają na czasie, zanim nowa będzie widoczna na wyszukiwarkach. Później można się spodziewać kolejnego podobnego kroku.
    Na szczeście jest uruchomione stałe przekierowanie ze starej domeny na nową - powinno to przejść bez większych strat, jeśli chodzi o pozycję w wyszukiwarkach.

Strona 8 z 18 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów