-Turystyka
-Muzyka
-Dobra Whisky
-Kuchnia
Szukaj
-Turystyka
-Muzyka
-Dobra Whisky
-Kuchnia
Nikon D80+MB-D80, N50f1.8 N18-70 N70-300VR SB-900
1. Zajmująca książka - nie czytuję już prawie ambitnej literatury, czytam wszystko co jest dobrze napisane ale najbardziej lubię hard science-fiction.
Niestety, prawie wszystko z klasyki gatunku już przeczytałem a wśród młodych pisarzy ten gatunek nie jest zbyt popularny (w przeciwieństwie do fantasy) i gdyby nie Peter F. Hamilton to byłaby bieda.
2. Fotografia
3. Podróże
Te dwa koniki u mnie idą w parze bo fotografuję zwykle w podróży a żadna wycieczka nie obejdzie się bez fotografowania.
4. Lubię też dobre filmy i dobre mechaniczne zegarki.
Niestety, na film często brakuje mi czasu a na zegarki pieniędzy więc to tak od przypadku.
Kolejność nieprzypadkowa..
Kiedyś było tego więcej ale już zdrowie nie to więc bardziej aktywne przyjemności nie wchodzą w rachubę.
pozdrawiam, Wojtek
Dodam jeszcze akwarystykę i podróże ...palcem po mapie.
W PL
wedkarstwo spiningowe i muchowe
kilku/nasto dniowe wyprawy w znane i nieznane
w UK
troszke wedkarstwo
lenistwo
muzyka
kuchnia polska
spijanie mega ilosci browaru
out of the body
OM10+S28-70
Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales
portfolio - www.piotrfajfer.com
Forum Nikona![]()
Oraz tysiąc innych spraw. W tym 2-3 z listy Gwiazdy.![]()
Zakładam że nie podajemy tutaj nic związanego z fotografią, bo to oczywiste że fotografia to nasze naczelne hobby. Także nie podajemy zawodu, bo dla mnie to informatyka, ale skoro z tego żyję, to nie nazywam tego hobby ale po prostu koniecznością
Tak więc jeśli chodzi o czyste hobby nie związane z zawodem ani z fotografią, to nie wiem czy jeszcze coś mi zostało. Poza problemami rodzinnymi które obecnie mnie przygniatają, to uwielbiam oglądać sztuki wizualne, taniec, ruch, światło. Czyli teatr, pantomima, balet, taniec, teatr ruchu i światła.
Lubię też, i zawsze lubiłem, baśnie dla dzieci i poezję.
Poza tym amatorsko prenumeruję magazyny związane z kosmologią i astronomią.
Lubię też oglądać sporty tzw niemęskie, czyli łyżwiarstwo figurowe oraz tenis. Nie cierpię, wręcz czuję wstręt, do sportów tzw męskich czyli twardych. Czyli nie lubię motoryzacji, sportów walki, nawet nie lubię piłki nożnej - to najbardziej skorumpowany i obrzydliwy sport. Ale powoli się przekonuję do koszykówki.
Lubię też podróżować po kosmosie. Obecnie jestem na Virgo Supercluster, ale nie obiecuję że na długo tutaj pozostanę, choć się boję dalszych podróży, na przykład na krańce wszechświata. Na razie podróżuję więc po M87, jest to fascynujące miejsce. Chętnie też bym się wybrał na Andromedę.
Pamiętam jak fascynująca była ostatnia podróż do centrum Drogi Mlecznej.
Ostatnio edytowane przez swiatlo ; 14-04-2010 o 20:42
Widzę, że masz dobry gustPróbowałem 10yo ... niestety nie mam butelki - tylko 25cl miałem.
Ale ostatnio zakupiłem Caol Ila i chyba zacznę się przerzucać na te z wysp ...
w każdym razie strasznie mnie naszło na wyjazd do Szkocji - same plusy, bo i zdjęcia można porobić, można odpocząć od pracy, napić się whisky i może kupić coś taniej
Wracając do tematu to jeszcze:
- snowboard
- ostatnio klasyka filmu polskiego
- gra na gitarze, pianinie
- jazz
- gry planszowe/karciane/towarzyskie wszelkiego rodzaju w dobrym towarzystwie przy piwku
- RPG swego czasu
... i mozna by tak wymieniac - nie pisalem o tym wszystkim, bo uwazam, ze nie jest to hobby tylko po prostu rzeczy na ktora poswiecam pewna czesc swojego wolnego czasu. Mam wrazenie, ze niektorzy wlasnie tak strzelaja z tym co czasami robia lub lubia robic, a nie koniecznie jest to ich konikiem. Przynajmniej ja podchodze do hobby tak, ze jest to cos bez czego juz nie moeg sie obejsc i jak tylko mam chwile wolnego aby zglebic wiedze w danej dziedzinie lub cos porobic to wlasnie tym sie zajmuje.
O, zapomniałem o tym. Narciarstwo! To wspanoałe! Ale ostatnio nie mogę przejechać minuty bez stawania i odpoczywania. Uda mi wysiadają. Czy można to jakoś wytrenować?
Poza tym narciarstwo ostatnio caraz bardziej używam w celu fotografii krajobrazowej. Więc narciarstwo przestaje być narciarstwem, a staje się fotografią.
Świetne. Tak gitara i fortepian. Jest to fascynująca muzyka. Ostatnio mam też obsesję na punkcie Norah Jones. Czy jest to zdrowa obsesja?- gra na gitarze, pianinie
- jazz
Czy jest coś lepszego niż Monopoly przy piwie w podchmielonym wesołym towarzystwie?- gry planszowe/karciane/towarzyskie wszelkiego rodzaju w dobrym towarzystwie przy piwku
Na studiach była też Dyplomacja. Ależ to gra! Czy ktoś to próbował?
Ostatnio edytowane przez swiatlo ; 14-04-2010 o 20:50
Modelarstwo kolejowe i kolej sama w sobie.
www.koleje.of.pl
Pozdrawiam
Jacek
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
Skontaktuj się z nami