W PL
wedkarstwo spiningowe i muchowe
kilku/nasto dniowe wyprawy w znane i nieznane
w UK
troszke wedkarstwo
lenistwo
muzyka
kuchnia polska
spijanie mega ilosci browaru
Szukaj
W PL
wedkarstwo spiningowe i muchowe
kilku/nasto dniowe wyprawy w znane i nieznane
w UK
troszke wedkarstwo
lenistwo
muzyka
kuchnia polska
spijanie mega ilosci browaru
out of the body
OM10+S28-70
Forum Nikona![]()
Oraz tysiąc innych spraw. W tym 2-3 z listy Gwiazdy.![]()
Zakładam że nie podajemy tutaj nic związanego z fotografią, bo to oczywiste że fotografia to nasze naczelne hobby. Także nie podajemy zawodu, bo dla mnie to informatyka, ale skoro z tego żyję, to nie nazywam tego hobby ale po prostu koniecznością
Tak więc jeśli chodzi o czyste hobby nie związane z zawodem ani z fotografią, to nie wiem czy jeszcze coś mi zostało. Poza problemami rodzinnymi które obecnie mnie przygniatają, to uwielbiam oglądać sztuki wizualne, taniec, ruch, światło. Czyli teatr, pantomima, balet, taniec, teatr ruchu i światła.
Lubię też, i zawsze lubiłem, baśnie dla dzieci i poezję.
Poza tym amatorsko prenumeruję magazyny związane z kosmologią i astronomią.
Lubię też oglądać sporty tzw niemęskie, czyli łyżwiarstwo figurowe oraz tenis. Nie cierpię, wręcz czuję wstręt, do sportów tzw męskich czyli twardych. Czyli nie lubię motoryzacji, sportów walki, nawet nie lubię piłki nożnej - to najbardziej skorumpowany i obrzydliwy sport. Ale powoli się przekonuję do koszykówki.
Lubię też podróżować po kosmosie. Obecnie jestem na Virgo Supercluster, ale nie obiecuję że na długo tutaj pozostanę, choć się boję dalszych podróży, na przykład na krańce wszechświata. Na razie podróżuję więc po M87, jest to fascynujące miejsce. Chętnie też bym się wybrał na Andromedę.
Pamiętam jak fascynująca była ostatnia podróż do centrum Drogi Mlecznej.
Ostatnio edytowane przez swiatlo ; 14-04-2010 o 20:42
Modelarstwo kolejowe i kolej sama w sobie.
www.koleje.of.pl
Pozdrawiam
Jacek
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
A dla mnie hobby to sport teraz zwłaszcza siłka - już od 17-18 lat
Wcześniej tenis, zawsze coś było.
Od kilku lat chyba trzech, moim sposobem na chillout stała sie lampka dobrego single molta przy cygarku (Honduras, Dominikana, Kuba)
Mamy elitarny - 3 osobowyklub, spotkania klubu mamy, co około miesiąc, testujemy i porównujemy molty zawsze kilka rodzajów ze sobą a potem cygarko... pełny relaksie, doborowe towarzystwo
Cena butelki nie pozwala popaść w nałóg, więc jest bezpiecznie
Na następny sezon zapowiada sie dłubanie przy motorze, co też pochłonie trochę czasu.
Sprowadzę sobie cruisera a potem go zmodyfikuję.
Podpis zgodny z regulaminem forum
jeśli mogę, to zapodam taką małą anegdotę związaną z tym tematem.
A anegdota to czysty tzw. fakt autentyczny
Mój kuzyn pojechał do lakiernika z samochodem, ale tak czeka z 15 min i chodzi sobie po podwórku...
przez uchylone drzwi do jednego budynku zauważył, że ów lakiernik hoduje świnie...
Po chwili pojawia się lakiernik i kuzyn do niego: po co ci te świniaki, przecież na tym nie ma wcale zysku, a wręcz się dopłaca do interesu. Jak sobie będziesz chciał zjeść kiełbasę, to kupisz ubitego świniaka i po problemie....
Na to lakiernik: a te świniaki to moje hobby, a do hobby się zawsze dopłaca![]()
Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie
U mnie standartowo:
Ornitologia - właściwie to już sposób życia, cały wolny czas własciwie poświęcam ptakom, moje ulubione gatunki to chruściele
Herpetologia
Muzyka Islandzka (moja bogini Bjork, Sigur Ros, Mum i inne)
Koncerty
Footbol - szczególnei w dobrym wydaniu - i wieczne kibicowanie zespołowi Miilwall z londyńskich docków...
Fotografia - ale w tym marny jestem....
A ja tam stary jestem .
1 Szukanie spokoju i harmonii
2 Fotografia / próba zapisania braku spokoju i harmonii/
3 Szukanie spokoju i harmonii
4 Książki / próba zrozumienia braku spokoju i harmonii/
5 Szukanie spokoju i harmonii
6 Itd
Skontaktuj się z nami