Close

Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 161

Wątek: Hobby!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    O, zapomniałem o tym. Narciarstwo! To wspanoałe! Ale ostatnio nie mogę przejechać minuty bez stawania i odpoczywania. Uda mi wysiadają. Czy można to jakoś wytrenować?
    Poza tym narciarstwo ostatnio caraz bardziej używam w celu fotografii krajobrazowej. Więc narciarstwo przestaje być narciarstwem, a staje się fotografią.

Świetne. Tak gitara i fortepian. Jest to fascynująca muzyka. Ostatnio mam też obsesję na punkcie Norah Jones. Czy jest to zdrowa obsesja?

Czy jest coś lepszego niż Monopoly przy piwie w podchmielonym wesołym towarzystwie?
    Na studiach była też Dyplomacja. Ależ to gra! Czy ktoś to próbował?
    Każda obsesja, jeśli jest to coś dla Ciebie pasjonującego, jest zdrowa.
    Monopoly i Fortuna, dwie podobne gry, które poszły troszkę w niepamięć. Ostatnio zagrywałem się w gry z kuźni gier.
    Wiochmen rejser
    Na ratunek
    lub z innego zrodla "Fasolki" - swietne

Ale jesli ktos nie probowal grac w tego typu gry w starszym wieku, bo uwaza, ze to dla dzieci to naprawde polecam powrocic do korzeni - mozna spedzic cala noc a i sie oczy nie psuja tak jak od jakis CSow, Starcraftow niestety nie znam terazniejszych gier, wiec stad tytuly

Tak z kazdym postem przypomina mi sie nastepne Hobby
    - brydz - i tu tez juz od paru lat regularnie sie spotykam ze znajomymi na zarwanie nocy

Modelarstwo kolejowe i kolej sama w sobie.
    Bardzo ciekawe zajecie - kiedys chetnie bym posluchal jakiegos wykladu na ten temat.

Domyślnie

jeśli mogę, to zapodam taką małą anegdotę związaną z tym tematem.
    A anegdota to czysty tzw. fakt autentyczny

Mój kuzyn pojechał do lakiernika z samochodem, ale tak czeka z 15 min i chodzi sobie po podwórku...
    przez uchylone drzwi do jednego budynku zauważył, że ów lakiernik hoduje świnie...
    Po chwili pojawia się lakiernik i kuzyn do niego: po co ci te świniaki, przecież na tym nie ma wcale zysku, a wręcz się dopłaca do interesu. Jak sobie będziesz chciał zjeść kiełbasę, to kupisz ubitego świniaka i po problemie....
    Na to lakiernik: a te świniaki to moje hobby, a do hobby się zawsze dopłaca
    Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Meggido Zobacz posta
    Modelarstwo kolejowe i kolej sama w sobie.
    www.koleje.of.pl
    Piękny model sepeki. Zawsze uwielbiałem kolej.

Edit, na stronie też wręcz idealny model byka, sam robisz wszystko?
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SADPUNK44 Zobacz posta
    mam roczne bliźniaki
    Niech moc będzie z Tobą!

U mnie:
    - sport (sam gram w koszykówkę, oglądam wszystko jak tylko 8-miesięczna córka zaśnie)
    - film (nie rozróżniam filmów ze względu na gatunek, lecz na dobre i kiepskie)
    - kuchnia (lubię coś upichcić, ale najchętniej zwiedzam knajpy)
    D700, D300 + MB-D10, N 14-24/2.8, N 35/2, N 50/1.4g, N 70-200/2.8 vrI N SB-900, S EF-500 DG SUPER, Mf 055xprob + 804rc2, Lowepro SR D550 AW

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie

U mnie standartowo:
    Ornitologia - właściwie to już sposób życia, cały wolny czas własciwie poświęcam ptakom, moje ulubione gatunki to chruściele
    Herpetologia
    Muzyka Islandzka (moja bogini Bjork, Sigur Ros, Mum i inne)
    Koncerty
    Footbol - szczególnei w dobrym wydaniu - i wieczne kibicowanie zespołowi Miilwall z londyńskich docków...
    Fotografia - ale w tym marny jestem....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sendilkelm Zobacz posta
    Próbowałem 10yo ... niestety nie mam butelki - tylko 25cl miałem.
    Ale ostatnio zakupiłem Caol Ila i chyba zacznę się przerzucać na te z wysp ...
    moze ci oddac jakas napoczeta 15latke z Islay .. niestety jak dla mnie rownie dobrze mozna pic zgaszone ognisko. nawet mieso tym ciezko podlewac.
    w każdym razie strasznie mnie naszło na wyjazd do Szkocji - same plusy, bo i zdjęcia można porobić, można odpocząć od pracy, napić się whisky i może kupić coś taniej
    oj jest kilka destylarni ktore mnie korca .. ale moze kiedys

Wracając do tematu to
    moge tylko stwierdzic ze stanowczo brak mi czasu na hobby i bardzo mnie to martwi. wlasciwie kazda z dziedzin lezy odlogiem. na szczescie sezon zeglarski sie zbliza to przynajmniej sie poprzewracam na plywadelku.
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Hehe

Ja też się bujam pod żaglami jak mam okazję. Raz na łajbie, raz na desce. A oprócz tego sobie gram. Na gitarze, pianinie, a ostatnio zmuszam się do nauki gry na irish whistle.
    Pozdrawiam, Kamil
    Analogowo i manualnie: 12XP i ChCE3 :: S18/3,5 :: CZ35/2,4 :: H58/2,0 :: V70-210/4,5-5-6 :: P135/2,8 :: DC25

Domyślnie

A ja tam stary jestem .
    1 Szukanie spokoju i harmonii
    2 Fotografia / próba zapisania braku spokoju i harmonii/
    3 Szukanie spokoju i harmonii
    4 Książki / próba zrozumienia braku spokoju i harmonii/
    5 Szukanie spokoju i harmonii
    6 Itd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nem Zobacz posta
    Piękny model sepeki. Zawsze uwielbiałem kolej.

Edit, na stronie też wręcz idealny model byka, sam robisz wszystko?
    Tak, sam robię modele, w zasadzie produkuję sam każdy detal. Modele są wykonane z metali lutowalnych, wszystko jeździ, pracuję jak w rzeczywistości. A skala nietypowa jak na Polskę, bo 1:32.
    Pozdrawiam
    Jacek
    "Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"

Domyślnie

A dla mnie hobby to sport teraz zwłaszcza siłka - już od 17-18 lat
    Wcześniej tenis, zawsze coś było.
    Od kilku lat chyba trzech, moim sposobem na chillout stała sie lampka dobrego single molta przy cygarku (Honduras, Dominikana, Kuba)
    Mamy elitarny - 3 osobowy klub, spotkania klubu mamy, co około miesiąc, testujemy i porównujemy molty zawsze kilka rodzajów ze sobą a potem cygarko... pełny relaksie, doborowe towarzystwo
    Cena butelki nie pozwala popaść w nałóg, więc jest bezpiecznie
    Na następny sezon zapowiada sie dłubanie przy motorze, co też pochłonie trochę czasu.
    Sprowadzę sobie cruisera a potem go zmodyfikuję.
    Podpis zgodny z regulaminem forum

Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów