Close

Strona 74 z 109 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 731 do 740 z 1084

Wątek: Perly Allegro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez turecky Zobacz posta
    A adagio, andante, vivo, presto, itp ?
    Allegro moderato.
    Widzisz, jak pasuje?
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Ja dla odmiany w temacie:
    "Nikon prosto ze Związku Radzieckiego"
    http://www.allegro.pl/item990269237_...era_tanio.html
    Nikoniarz-majsterkowicz

Domyślnie

ELIKON.
    Kiedyś to młodzież umiała czytać i pisać cyrylicą
    pozdrawiam, Wojtek

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez turecky Zobacz posta
    A adagio, andante, vivo, presto, itp ?
    A co ma jedno do drugiego?
    Allegro, to nawa własna...i jak każe pisać nasz forumowy poprawiacz, piszemy z dużej litery, a ww tempa piszemy z małej...łącznie a allegro, również moderato
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    A co ma jedno do drugiego?
    Allegro, to nawa własna...i jak każe pisać nasz forumowy poprawiacz, piszemy z dużej litery, a ww tempa piszemy z małej...łącznie a allegro, również moderato
    W kwestii poprawności: piszemy dużą literą, ale nie "z dużej litery" (http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=443)

Domyślnie

A tak w ogole, to chyba wielka, a nie duza
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Chyba... nie masz racji

http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=443

Szanowni Państwo. Razi mnie obecnie mówienie piszemy coś wielką literą. Nie może być dużą literą? Z mojej edukacji w szkole podstawowej, a było to około 30 lat temu, zapamiętałem właśnie to drugie określenie, którego teraz praktycznie w szkołach się nie używa. Będę wdzięczny za odpowiedź.
    Pozdrowienia,
    Paweł Gosk
    Jedni wolą pisać dużą literą, inni wielką literą – to kwestia wyłącznie upodobań, żadnych zakazów ani nakazów tu nie ma. Trzeba tylko pamiętać, aby nie pisać z dużej (wielkiej) litery, gdyż wyrażenia te mają złą opinię w wydawnictwach poprawnościowych, mimo że ich frekwencja w tekstach jest duża. Ciekawe, że wydawnictwa normatywne akceptują rzadko spotykany wariant od dużej (wielkiej) litery. Zazwyczaj wyrażenie to spotykamy w innej funkcji, np. „Od dużej litery E w nazwie pochodzi właśnie nazwa serii: Big – E” (CKM).

— Mirosław Bańko

Domyślnie

Znalazłem dziś taki oto rewolucyjny filtr ND:
    http://allegro.pl/item988742859_filt..._heliopan.html
    chroni przed prześwietleniem jasnych partii obrazu oraz wydłuża czas naświetlenia partii ciemniejszych
    Inaczej mówiąc - jest to inteligentny filtr.
    Pozwala też uzyskać małą głębię ostrości przy silnym oświetleniu, dzięki maksymalnemu otwarciu migawki.
    No i wiemy jak uzyskać małą GO.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KaeF Zobacz posta
    Proszę Państwa o uwagę

Aparat Revueflex AC 1. Jest to nazwa dla niemieckich sieci Revue, a oryginalna konstrukcja nazywa się Chinon CE-3 Memotron, znana też jako najbardziej zaawansowany manualny korpus z gwintem m42. Średnia cena 150-350zł za sam korpus. A tutaj, po dokładnej analizie strategii licytowania kupiłem ja:

http://nowe.allegro.pl/show_item.php?item=967316545

Aparat moich marzeń Dziękuję za uwagę
    Yeeeah!
    Cytat Zamieszczone przez Megazordon Zobacz posta
    To dowiesz się, co pokazuje światłomierz, bo autor licytacji nie napisał.
    Sprawdziłem. W każdej aukcji z aparatami (bo było ich kilka) gość pisał, że "światłomierz pokazuje". A chodziło mu o to, że działa i wskazuje poprawne wartośći.
    Nie dasz się nacieszyć, nie? :P
    Cytat Zamieszczone przez offeath Zobacz posta
    ok, a jak on to sprawdził? napisał coś o tym jak się przekonał,że światłomierz "pokazuje"?
    Nie to, że się czepiam, ale na samochód na lawecie też można powiedzieć, że "jedzie"...
    Aparacik już u mnie. Działa wyśmienicie. Światłomierz porównałem z Zenkiem i Nikonem - praktycznie tak samo pokazują. Lustro chodzi cudownie, acz trzeba gąbkę wygłuszającą nową założyć, bo stara się sypie. A ten dźwięk klapnięcia - normalnie cudny. Czasy "na ucho" brzmią poprawnie. Już mam rolkę w środku i niedługo będą wyniki.

Pomimo, że szukacie dziury w całym, ja się cieszę i mam w końcu mojego wymarzonego analoga
    Pozdrawiam, Kamil
    Analogowo i manualnie: 12XP i ChCE3 :: S18/3,5 :: CZ35/2,4 :: H58/2,0 :: V70-210/4,5-5-6 :: P135/2,8 :: DC25

Domyślnie

Pomimo, że szukacie dziury w całym, ja się cieszę i mam w końcu mojego wymarzonego analoga
    nie śledziłem całego wątku
    jeżeli wracasz do analoga, to Cię rozumiem
    jeżeli próbujesz, to Cię podziwiam, że Ci się chce
    w obu przypadkach kibicuję Ci z całego serca

Strona 74 z 109 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów