Close

Strona 29 z 38 PierwszyPierwszy ... 192728293031 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 376

Domyślnie

Ja zauważyłem kilka niedogodności.
    1. Trocha spadła wygoda pracy z 17-55 w poziomych kadrach z racji na blisko umieszczony (bezpośrednio przy body) pierścień ogniskowania,
    2. Wewnętrzne pokrętło czasami nie trybi (tak co dziesiąty skok), moim zdaniem kwestia dotarcia,
    3. Bardzo mało miejsca w torbie

Na plus:
    Pionowe kadry, mega wygodniej niż bez gripa.

Domyślnie

Podpinam się do wątku, Nikt nie chce może sprzedać Gripa do D80/D80 ?

Domyślnie

a ja z pytaniem, szukałem odpowiedzi ale nic konkretnego nie znalazłem - jak się spisuje D90'tka z akumulatorami AA w gripie (Alphy, Nikona - dowolnie). Porównywalnie jak na jednym EN-EL3e, lepiej, gorzej? O ile lepiej/gorzej?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Weelkoo_FPC Zobacz posta
    a ja z pytaniem, szukałem odpowiedzi ale nic konkretnego nie znalazłem - jak się spisuje D90'tka z akumulatorami AA w gripie (Alphy, Nikona - dowolnie). Porównywalnie jak na jednym EN-EL3e, lepiej, gorzej? O ile lepiej/gorzej?
    Strona 275 instrukcji do aparatu.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

adolfik9501 - przyjmijmy, ze średnio mnie interesuje co teoretycznie przewiduje producent akumulatorów dedykowanych. W szczególność, że widnieje tam informacja o BATERIACH AA a nie akumulatorkach - i to nawet nie wiadomo jakich bateriach Ja chcę się dowiedzieć, na co mogę liczyć w rzeczywistości wsadzając do gripa np. 6 Eneloopów (jestem na etapie zakupu gripa i zastanawiam się czy do koszyka dorzucić EN-EL3e czy zaopatrzyć się w Eneloop'y).

Domyślnie

adolfik9501 - przyjmijmy, ze średnio mnie interesuje co teoretycznie przewiduje producent akumulatorów dedykowanych. W szczególność, że widnieje tam informacja o BATERIACH AA a nie akumulatorkach - i to nawet nie wiadomo jakich bateriach Ja chcę się dowiedzieć, na co mogę liczyć w rzeczywistości wsadzając do gripa np. 6 Eneloopów (jestem na etapie zakupu gripa i zastanawiam się czy do koszyka dorzucić EN-EL3e czy zaopatrzyć się w Eneloop'y).
    Mialem juz w gripie eneloopy , ale wole jechac na aku en-el3e.Wiecej zdjec zrobisz na oryginalnym aku.No i pokazuje ci w procentach stan aku a jak masz eneloopy to nie pokazuje.
    FX

Domyślnie

Mnie średnio interesuje, że nie potrafisz zauważyć, że paluszki w gripie dadzą coś koło 50-60% zdjęć do wykonania na dedykowanym aku. Ilość zdjęć jest mało ważna podana przez producenta, gdyż to były warunki testowe według, co za rozpusta, dwóch norm. Poza tym na ilość zdjęć ma wpływ tak wiele czynników, że nie da się powiedzieć, że mi działa tyle więc Tobie też będzie tyle działać.

Dziękuję. EOT.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

adolfik9501 - widać Ciebie zadowalają take dane, które o rzeczywistym użytkowaniu nic nie mówią bo w instrukcji nie ma ani mowy na jakich bateriach przeprowadzony był test (co ma duży wpływ) a ponadto - co podkreśliłem - przeprowadzony był na bateriach a nie akumulatorkach AA, a te potrafią się zgoła odmiennie zachowywać. Mnie takie dane nie zadowalają, wolą zapytać użytkowników jak u nich to wygląda - to dla mnie zdecydowanie wartościowszy punkt odniesienia. Jedni kierują się danymi technicznymi deklarowanymi przez producenta, inni wolą kierować się opiniami użytkowników czy testami niezależnymi - kwestia podejścia. Szkoda tylko, że jak widać twoje podejście jest jedyne słuszne i grzecznie postawione pytanie Ci przeszkadza - no ale tu już raczej kwestia podejścia do ludzi a nie samego tematu pytania. Jakby kogoś jednak nic dziś nie ugryzło i z łózka wstał odpowiednią nogą to z chęcią poczytam jeszcze o tym jak oceniacie pracę z akumulatorkami AA w gripie - jak to zrobił bez bólów np. barto28 za co dziękuję.

Domyślnie

d700 , grip alfa 8 sztuk akku Panasonic Infinium o pojemnosci 2100 , szklo z wlaczonym caly czas VR , ogladanie zdjeci po zrobieniu , dosc intensywne wykorzystanie ekraniku , wytrzymaly okolo 500- 600 zdjec

Domyślnie

d300/d700 + 8xeneloop - ~2000 zdjęć, 90% w serii, sporo przeglądania, szkła z vr, AFS
    aż muszę z ciekawości sprawdzić jak poradzi sobie d90 na 6xeneloop
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Strona 29 z 38 PierwszyPierwszy ... 192728293031 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów