Ja swoja zakupiłem w grudniu ale musiałem ja reklamować ponieważ rozładowywał się akumulator. W zeszłym tyg. dostałem nową, zobaczymy jak się będzie sprawować.
Szukaj
Ja swoja zakupiłem w grudniu ale musiałem ja reklamować ponieważ rozładowywał się akumulator. W zeszłym tyg. dostałem nową, zobaczymy jak się będzie sprawować.
D90,T17-50 2.8VC ,50mm 1.8D, 35mm 1.8, S70-300APO, Metz 48AF-1
a jak wyglada rozladowanie moj po 4 dniach trzyma tak samo.
Zbędny
A ja mam troszkę przewrotne pytanie : czy warto ... czy warto w ogóle kupić grip. Bardziej szczegółowo chodzi mi o to czy są osoby które zakupiły i nie zaakceptowały "ciała obcego" przy swoim aparacie ? Osoby którym praca z gripem nie przypadła do gustu, a aparat stał się za duży, za ciężki itd. ? Podsumowując czy są osoby które szybciej zdjęły go jak zakładały ? Nie mam możliwości pożyczyć od kogoś na próbę więc kieruję do Was takie pytanka![]()
DeSiedemSto
Uzależniony od dźwięku migawki
Sorry za posta pod postem.
Kupiłem grip i jest to Phottix z tym że nie ma żadnych różnic pomiędzy Alph-ą. Kupiłem ponieważ ten był od ręki a na Alphę musiał bym czekać. Sprzedawca zapewniał mnie że gdyby zdjąć nalepki to jednego od drugiego bym nie rozpoznał. Gdy byłem w sklepie na potwierdzenie swoich słów pokazał mi MB-D10 w wersji Alpha i Phottix i ... żeby nie naklejki to bym nie wiedział który to który. Reasumując to prawdopodobnie jedna fabryka tylko na końcu inne naklejki idą![]()
DeSiedemSto
Uzależniony od dźwięku migawki
Ja nie mam problemu z baterią. Trzyma mi tak samo jak na samym akumulatorze. Gripu z aparatu nie zdejmuję wcale, jest dla mnie teraz poręczniejszyAle ja lubię czuć że mam coś w reku i nawet w zdjęciach horyzontalnych grip mi jakoś uprzyjemnia trzymanie aparatu. Fakt faktem po kilku godzinach trochę ciąży ale idzie przywyknąć. D300 waży więcej samo z siebie ;P
Wczoraj do mnie doszła Alpha by Meike. Nie zauważyłem jak na razie jakiegoś problemu z akumulatorkiem. Z ciekawości zostawiłem na noc i zapisałem sobie ile mam energii - było 63%. Po włączeniu rano było już 64% więc raczej wszystko ok heheMiałem dziś problem z brakiem łączności z aparatem odnośnie poziomu energii i aparat po prostu nie chciał się załączyć. Poruszanie akumulatorkiem w gnieździe rozwiązało ten problem.
Trochę mam mieszane odczucia odnośnie tej gumy na uchwycie. Chodzi konkretnie o tą część co znajduje się pod koniuszkami palców. Mam wrażenie jakby tej gumy tam było trochę jakby za dużo i że szybko może zacząć się odklejać. Jednak niezastąpiona taśma izolacyjna załatwiła problem i teraz trzeba by się naprawdę postarać aby to odkleić palcami.
D610, V1, FM2n
Wczoraj do mnie doszła Alpha by Meike. Nie zauważyłem jak na razie jakiegoś problemu z akumulatorkiem
Z ciekawości zostawiłem na noc i zapisałem sobie ile mam energii - było 63%. Po włączeniu rano było już 64% więc raczej wszystko ok hehe.
Miałem dziś problem z brakiem łączności z aparatem odnośnie poziomu energii i aparat po prostu nie chciał się załączyć. Poruszanie akumulatorkiem w gnieździe rozwiązało ten problem.
Jedno drugiemu przeczy!!
Kupiłeś, jest super, tyle, żę energia wzrasta, łączności z aparatem brak itd, ale ogólnie wszystko OK qfaaaa hahaha i jest wszystko OK. Nie mogę wybaczcie![]()
D300s/N24-70/N80-200/N50f1.8/SB900/MF
A co w tym śmiesznego ?![]()
A umiesz czytać ze zrozumieniem ?Kupiłeś, jest super, tyle, żę energia wzrasta, łączności z aparatem brak itd
Poziom energii wzrasta...napisałem to pół żartem ponieważ ten 1% różnicy wynikał zapewne z błędu pomiarowego aparatu a oznaczać może to tyle, że grip nigdzie nie ma zwarcia i nie pobiera niepotrzebnie prądu gdy aparat jest wyłączony.
Brak łączności z aparatem to była jednorazowa przypadłość zapewne związana z zabrudzonymi stykami, a skoro poruszanie baterią pomogło to w czym problem ?
Czasem podczas używania 18-105 pojawia mi się błąd F--, a delikatne poruszenie obiektywu pomaga więc co przez to cały aparat i obiektyw jest do d....?
Zauważ, że ten grip kosztuje 2-3 razy mniej niż oryginalny więc ta "niedogodność" jest niczym ponieważ rekompensuje ją różnica w cenie, poza tym cudów się nie spodziewałem. Słyszałem, że problemy z brakiem łączności zdarzają się także w oryginalnych gripach MB-80 więc podejrzewam, że to może być jakaś wada konstrukcyjna.
D610, V1, FM2n
Skontaktuj się z nami