Ja bym w swojej starowince bez "s" chętnie widział zdublowany slot na karty.
Szukaj
Ja bym w swojej starowince bez "s" chętnie widział zdublowany slot na karty.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Tak ponieważ do semiprofi body z parę tyś. wkłada się karty z 5zł. Wtedy faktycznie jest się czego obawiać. Różne zonki mi się trafiały, jadnak karta nigdy mi nie padła, w do bólu przewidywanej ceremonii kościelnej. Ba jedną nawet z portkami wyprałem i działa do dziś. Puszczenie jednego body i złapanie drugiego wiszącego na pasku ile trwa?
A i napisałem że lepiej mieć dwa niż jeden. Jednak idąc tym tokiem rozumowania, body powinno posiadać dwie migawki, dwa spusty etc. etc. Paść może wszystko, jakie jest prawdopodobieństwo że padnie karta, a nie coś innego i że w ogóle padnie?
pozdrawiam Krzysiaczek
nie widze roznic w obrazku
nie widze roznic w wysokim iso
nie widze różnic w pracy af
drugi slot fajna sprawa, poniewaz ze wzgledu na samograniczenie i nie uzywam kart wiekszych niz 4gb bardzo sie przydaje gdy karta sie konczypoza tym mozna mu przypisac rozne funkcje
d300s robi filmy, na których nie wszystkim musi zalezec, ale mozna to wykorzystac nawet komercyjnie
z tym, ze funkcja filmowania bardzo mało rozbudowana bo praktycznie automat, co nastrecza czasem trudności przy swietle wyładowczym
tryb cichszego klapania lustra
moj egzemplaz d300s jest ogolnie cichszy od moich d300 nawet bez trybu Q
poza tym jakies drobne zmiany w menu
inny sposób otwierania komory kart
przycisk info w gorszym miejscu
na pewno o niebo wygodniejszy dostep do liveview, sztuczny horyzont jak ktos uzywa
generalnie jak sie nie ma kasy to d300
Cytat:
Napisał Jaskier
Ale padnięcie body wcześniej zauważysz i możesz zmienić na drugie (jeżeli takowe posiadasz), padnięcia karty możesz tak łatwo nie zauważyć, a niektórych momentów nie da się już powtórzyć...
A upadek meteorytu bierzecie pod uwage?![]()
Ostatnio edytowane przez szymony ; 30-03-2010 o 17:44
O co Wam chodzi ludzie? Drugi slot zabezpiecza przed padem karty (m.in.) Tak jak dysk na RAIDzie przed padem dysku. I tyle. Nie chcecie - nie korzystacie.
Co to znaczy że do semiprofi pakuję kartę za 5zl? Sandisk Extreme III 30Mb/s to jest karta za 5 zyla?
Wycofuję się z dyskusji, kiedyś taką odbyłem z Jackiem Z. Była mowa o dodatkowej migawce, zapasowym młotku i śrubokręcie bla bla bla, sensu mało było.
Już to widzę jak przekładasz drugie body i prosisz o ponowne nałożenie obrączek.
Over
D800
Nie widzę problemu. Cały czas tak robię. Znaczy się na dwa body i żongluję również podczas zakładania obrączek.
Maki żebyśmy się dobrze zrozumieli. Nic nie mam przeciwko drugiemu slotowi kart. trochę tylko drażni mnie robienie z tego 8 cudu świata. A i body jedno slotowe to już inwalida nie nadająca się do niczego i ogólnie zdjęć już nie robi![]()
pozdrawiam Krzysiaczek
D800
Skontaktuj się z nami